Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

FOTO. Concurs de tăiat porci în municipiul Satu Mare, organizat de UDMR

Cei de la UDMR Satu Mare au continuat tradiția și au organizat și anul acesta concursul de tăiat porci. Evenimentul, aflat la cea de-a X-a ediție, s-a desfășurat în municipiul Satu Mare, la Auchan, și a strâns la start zeci de echipe.

Concret, competiție s-au înscris 37 de echipe, iar startul a fost dat sâmbătă dimineață cu asomarea porcilor, după care fiecare echipă a început curăţarea şi tranşarea animalelor. Toți au încercat să impresioneze juriul cu produsele lor tradiţionale: toroş, cârnaţi, caltaboşi, sângerete, tobă şi şorici, dar şi alte preparate specifice, după reţete proprii.

,,Un teambuilding cu o atmosferă foarte bună. Sacrificarea porcilor este tradiția noastră străveche, iar Satu Mare are nevoie de un astfel de eveniment. Mă bucur că acest concurs a revenit după doi ani de pauză”, a declarat deputatul UDMR, Magyar Lorand.

Juriul format din specialişti s-a deplasat la fiecare stand pentru a gusta din produsele gătite.

13 comentarii

  1. Porcu Ghiță Răspunde

    Putin poate fi invidios. La cat se macelareste in tara asta nici macar el nu a reusit sa o faca. Ok, taiem animale (in abator, nici acolo nu este ok) dar din asta sa facem un eroism este cale lunga. Asta spune multe despre Om, cat de primitiv poate sa fie. Dupa ce l-ai crescut, i-ai dat de mancare, l-ai scarpinat pe spate, un an de zile, ii bagi cutitu in jugulara si ai o satisfactie bolnava ca ai reusit sa ili omori. Impuscam animale nevinovate, lipsite de aparare. Poate o sa dea Dumnezeu sa vina niste extraterestri, sa ne vaneze si sa ne taie pe toti! Ca nu meritam planeta asta.

  2. Măcelaru Răspunde

    Eroism total! Pe cand concurs de omorat caini? Sau vaci, sau.. pe cand cincurs de omorat oameni? Asta ar fi tare! Parca traim intr-o tara Zombie.

  3. Unguru Bulan Răspunde

    Mare onoare! Si viteji gramada. Ca pot sa taie niste porci. O fost greu? Sa le dati niste diplome si medalii. Cel mai mare kiler din Romania.

  4. Maratonistu Răspunde

    Un concurs de fuga, marș(maraton) pe 20 km pe cand? Este greu, nu-i asa? Dupa ce taiati porcii si mancati ca porcii este greu, sau?

  5. Iedu Răspunde

    Ati auzit vreodata cum plange un porc cand stie ca va fi sacrificat? Plange exact ca un om. Parca cere indurare. Am avut ocazia neplacuta in copilarie sa asist. Ba chiar l-am prins de piciorul de dinapoi. Sau un ied sacrificat ati auzit cum plange? Plange exact ca un copil. Asta ma marcat toata viata. Eu asa ceva nu mai vreau sa traiesc…Acum, la batranete mi-a venit mintea la cap.

  6. Darwin Răspunde

    Și pe primul loc a fost echipa care a scos 5 pulpe dintr-un porc? Că mă întreabă un prieten bun și foarte curios. Nu am să înțeleg rolul acestor manifestări în afară de îmbuibarea unora până la refuz și de folosire a evenimentului când deja miroase a campanie electorală sau ceva asemănător. Că unii cred că asta o fi team buiding dar numai aia nu este. Mâncați fraților până vă iese colesterolul pe ureche că de aia sunteți! Că de nu vă îndopați ca porcii nici nu trăiți cum trebuie???? În afară de voi pe cine credeți că mai interesează sindrofia asta??? De decență ați auzit????

    • Dacoget Răspunde

      Bravo! Un eveniment culinaro-cultural deosebit. Pe principiul :
      Dacă noi romanii nu facem nimic, hai sa criticam pe altii….
      Acrii sunt strugurii, si carnatii cu paprika….
      Intretimp autostrazile noi din Ro, facute pe bani multi, o iau la vale…..

      • Darwin Răspunde

        Eu numai aia nu am aflat din articol ce s-a întâmplat cu atâta carne. Că de au fost peste 30 de echipe care au concurat a fost ceva cârnaț în surplus! Nu credeți voi de la ziar că merita măcar o întrebare? Că să lucre fiecare echipă cu jumate carcasă tot 50 kg este de echipă! Să nu-mi spuneți că s-au vândut acolo pe loc toate că nu vă cred! În continuare nu pot fi de acord cu astfel de sindrofii. Eu un fel de ziua comunei într-un cadru mai restrictiv și atât.

  7. H.K. Răspunde

    Invidia, xenofobia , ura si pevecistapani-ismul vorbeste din voi !!!!!!!!!!!!
    Si mai asteptati respect ???????????????????

  8. Malac Răspunde

    Cel mai gras porc UDMR ,Pataki!Cel mai prost porc UDMR Masculică! Lorand, ai văzut filmul “Team building”? Dacă da, atunci “kind reminder”! Dacă nu…tot “kind reminder”!Grasime, sare și alcool=sănătate pe pâine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.