PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Au omorât un bărbat din Sătmărel pentru slănină și cârnați. Condamnați la 22 de ani de închisoare

Doi tineri au omorât un bărbat din cartierul Sătmărel pentru ca, în cele din urmă, să fure din locuința lui un fir de cârnat, o bucată de slănină, o butelie de aragaz și două pachete de țigări. 

Tragedia a avut loc în luna februarie a anului 2022, însă criminalii și-au aflat pedeapsa în luna februarie a acestui an, și anume 22 de ani închisoare.

Totul a început în data de 4 februarie 2022, când doi tineri au consumat alcool la barul din cartier. Cei doi au băut bine, după care, pe drumul de întoarcere spre casă, au hotărât să se deplaseze la locuința victimei pentru a fura lemne, discutând şi despre faptul că şi alte persoane au mai pătruns în locuința acestuia şi au furat lemne.

Cei doi au intrat în curtea locuinței prin gradină şi apoi în anexa situată în spatele casei unde se aflau depozitate lemnele. Auzind gălăgie, victima a ieșit din casă şi văzând ușa întredeschisă la magazie a aprins lumina şi a mers la magazie, vrând să intre să vadă ce se întâmplă. Moment în care inculpații au auzit gălăgie puternică de la lătratul câinilor, au văzut că s-a aprins lumina de la intrare în casă, astfel că au luat repede ce au găsit în anexa, respectiv baros și o bâtă, şi s-au ghemuit după uşa magaziei.

Bărbatul a rămas căzut pe spate în magazia de lemne, iar cei doi s-au îndreptat spre locuința victimei de unde au furat o butelie, două pachete de țigări care se aflau pe masă şi, din cămară, au furat o bucată de slănină şi un fir de cârnați, după care s-au dus acasă. După aproximativ 2 ore s-au întors la locuința victimei pentru a se asigura că acesta nu mai trăiește. A doua zi au vândut butelia pentru suma de 120 lei, banii i-au împărțit egal şi i-au cheltuit pe alimente.

Cei doi au fost condamnați la 22 de ani de închisoare.