PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Tânăr condamnat pentru mărturie mincinoasă. A minţit în cazul unei crime care a cutremurat judeţul

Un tânăr din Negreşti Oaş a fost condamnat în această lună la un an de închisoare cu suspendare după ce s-a descoperit că a minţit în cazul unei crime. Mai exact, el a minţit în cazul tânărului ucis cu cuţitul la Zilele Oraşului Negreşti Oaş din anul 2017.

Tânărul a fost martor la crimă şi a declarat iniţial poliţiştilor că l-a văzut pe criminal cu un cuţit cum i-a atacat pe mai mulţi tineri, unul dintre ei fiind înjunghiat mortal. Ulterior, când a ajuns în faţa instanţei el a spus că nu cunoaşte aceste detalii, sugerând că ar fi fost constrâns să declare la poliţie că l-a văzut pe criminal şi cuţitul.

Sesizând această schimbare de declaraţie, procurorii au deschis dosar penal pentru mărturie mincinoasă şi l-au trimis în judecată pe tânăr pentru aflarea adevărului. După mai multe audieri, judecătorii au ajuns la concluzia că tânărul a minţit cu intenţie directă, astfel că l-au condamnat la un an de închisoare cu suspendare.

Crima care a îngrozit judeţul

Amintim că în noaptea de 20.08.2017, în jurul orei 0,30, un tânăr din Negreşti Oaş, pe fondul consumului de alcool, aflându-se în zona parcului central din oraşul Negreşti Oaş unde se desfăşurau „Zilele oraşului Negreşti Oaş”, a intrat în conflict cu un tânăr care i-a aplicat o lovitură cu pumnul în zona arcadei.

Fiind într-o stare de beţie avansată, suspectul a căutat să se răzbune pe agresorul său, astfel că pe acest fond nervos a intrat într-un conflict verbal alţi doi tineri, persoane care se aflau în incinta parcului din localitate, ei fiind confundaţi de către suspect cu agresorul său.

În aceste împrejurări, suspectul i-a aplicat victimei (FOTO) o lovitură în zona inimii cu un cuţit, victima a sângerat abundent şi a murit. Practic, victima a fost confundată de criminal şi a plătit cu viaţa fără să facă nimic. Criminalul a fost condamnat la 10 ani de închisoare.