PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

VIDEO. Celebrul Tavi Perţea, despre umilirea poliţiştilor din Carei: Încătuşat, dus la poliţie!

Celebrul poliţist vlogger Tavi Perţea din Bihor a comentat pe canalul său de Youtube cazul celor doi poliţişti din Carei umiliţi de protestatarul cu tupeu ordinar venit de la Bucureşti. Practic apare încă o voce profesionistă care arată că poliţiştii din Carei nu au acţionat tocmai profesionist, şi aveau tot dreptul să îl încătuşeze şi să-l ducă la secţie pe şoferul tupeist. 

El a observat încă de la început că şoferul încearcă să îl intimideze pe tânărul poliţist şi spune unde acesta a greşit, şi anume că foloseşte termenul de “rutină”.

“Dacă nici în anul 2023, când au apărut zeci de videoclipuri cu poliţişti din ăştia filmaţi de şoferi tupeişti, cerându-i să-i spună motivul legitimării, iar tu nu te-ai pregătit să dai o replică pe măsură… nu mă aşteptam la treaba asta, mai ales că aveai şi un motiv foarte bun, dacă ne uităm la momentul în care şoferul lasă geamul în jos, cam are nişte folii omologate. Nu trebuia să cauţi foarte mult, să inventezi, să bagi o legendă”, a spus Perţea.

El spune clar că poliţiştii au voie să oprească maşinile în trafic, invocând articolul 147 din OUG 195//2003, care spune că poliţistul are dreptul să verifice documentele, cu atât mai mult cu cât maşina cu numere de Bucureşti se afla în zonă de frontieră.

Poliţiştii trebuiau să ceară sprijin şi să-l scoată cu forţa din maşină. Nu sta la discuţii ca poliţist! Pentru refuzul de legitimare eşti obligat să îl conduci la secţie şi să-l identifici. Nu stai să negociezi cu el. Un minut da, îi explici, vă rog frumos să înţelegeţi că sunteţi obligaţi să vă legitimaţi. Refuzaţi să vă legitimaţi, chemaţi colegul, încătuşat, dus la poliţie şi legitimat“, a spus clar Tavi Perţea.

La finalul clipului, el se arată mirat de faptul că şoferul a scăpat fără sancţiune după un asemenea comportament.

“Pe bune? A plecat fără să-i dea nicio amendă? Nu ştiu dacă e vrăjeală că a plecat că avea accident sau nu, părea, că era telefonul deschis. Dar oricum nu ai cum să îl laşi să plece aşa. Avea cel puţin două contravenţii: foliile şi refuzul de înmânare a documentului. Aici au greşti poliţiştii, că n-au luat măsuriule legale faţă de şofer, nu avea cum să plece cu talonul şi cu foliile alea pe maşină. Sincer să fiu, nu pot să fiu de acord! Atenţie, poliţişti, nu faceţi aşa ceva!”, a spus vloggerul.

Vedeţi mai jos explicaţia dată de Tavi Perţea: