Ultima actualizare: ieri, 20:55

Locale

VIDEO. Celebrul Tavi Perţea, despre umilirea poliţiştilor din Carei: Încătuşat, dus la poliţie!

Celebrul poliţist vlogger Tavi Perţea din Bihor a comentat pe canalul său de Youtube cazul celor doi poliţişti din Carei umiliţi de protestatarul cu tupeu ordinar venit de la Bucureşti. Practic apare încă o voce profesionistă care arată că poliţiştii din Carei nu au acţionat tocmai profesionist, şi aveau tot dreptul să îl încătuşeze şi să-l ducă la secţie pe şoferul tupeist. 

El a observat încă de la început că şoferul încearcă să îl intimideze pe tânărul poliţist şi spune unde acesta a greşit, şi anume că foloseşte termenul de “rutină”.

“Dacă nici în anul 2023, când au apărut zeci de videoclipuri cu poliţişti din ăştia filmaţi de şoferi tupeişti, cerându-i să-i spună motivul legitimării, iar tu nu te-ai pregătit să dai o replică pe măsură… nu mă aşteptam la treaba asta, mai ales că aveai şi un motiv foarte bun, dacă ne uităm la momentul în care şoferul lasă geamul în jos, cam are nişte folii omologate. Nu trebuia să cauţi foarte mult, să inventezi, să bagi o legendă”, a spus Perţea.

El spune clar că poliţiştii au voie să oprească maşinile în trafic, invocând articolul 147 din OUG 195//2003, care spune că poliţistul are dreptul să verifice documentele, cu atât mai mult cu cât maşina cu numere de Bucureşti se afla în zonă de frontieră.

Poliţiştii trebuiau să ceară sprijin şi să-l scoată cu forţa din maşină. Nu sta la discuţii ca poliţist! Pentru refuzul de legitimare eşti obligat să îl conduci la secţie şi să-l identifici. Nu stai să negociezi cu el. Un minut da, îi explici, vă rog frumos să înţelegeţi că sunteţi obligaţi să vă legitimaţi. Refuzaţi să vă legitimaţi, chemaţi colegul, încătuşat, dus la poliţie şi legitimat“, a spus clar Tavi Perţea.

La finalul clipului, el se arată mirat de faptul că şoferul a scăpat fără sancţiune după un asemenea comportament.

“Pe bune? A plecat fără să-i dea nicio amendă? Nu ştiu dacă e vrăjeală că a plecat că avea accident sau nu, părea, că era telefonul deschis. Dar oricum nu ai cum să îl laşi să plece aşa. Avea cel puţin două contravenţii: foliile şi refuzul de înmânare a documentului. Aici au greşti poliţiştii, că n-au luat măsuriule legale faţă de şofer, nu avea cum să plece cu talonul şi cu foliile alea pe maşină. Sincer să fiu, nu pot să fiu de acord! Atenţie, poliţişti, nu faceţi aşa ceva!”, a spus vloggerul.

Vedeţi mai jos explicaţia dată de Tavi Perţea:

 

 

20 comentarii

  1. 🤔🤔🤔 Răspunde

    Dar aia de ce nu spune nimeni că în mod foarte interesant acel individ pus pe harță era venit expres la noi ca să ne salveze de statuie? Vă e frică că face gălăgie dacă îl scuturați puțin? Că dacă da, data viitoare la o asemenea situație scoateți scutierii tată și puneți-i pe burtă pe ăștia! Să vedeți ce se vor dezumfla. Că numai așa putem trăi aici civilizat dacă ăștia se învață că aici iese cu arest dacă faci scandal. Nu sunteți în manelistanul vostru! De aia arată partea asta de țară așa și de aia partea voastră de țară veci nu va ajunge așa!

  2. H&R Răspunde

    Oare de ce au fost pusi acolo tocmai tilicarii astia de politisti? Vezi, tocmai de aia. Ca astia sa poate sa treaca lejer. Pestele pute de la cap!

    • Jan Răspunde

      Iar comentezi aiurea H@R !!! Dispari și taci odată că puți tu mai tare ca oricine !!! Hâș !!!

      • H&R Răspunde

        @Jan
        Tu ai ceva probleme la mansarda. Viziteaza un psiholog pana ce nu e tarziu si incepi sa omori oameni. Ai ceva obsesia fata de mine. Ia-ti tratament, ceva mai sever. Ca boala ta e prea inaintata.

  3. Pentru mirat Răspunde

    Prietene ai fost prin tara, sau numai iti dai cu parerea din invidie sau din ura ce porti in suflet. Si eu sunt din Satu Mare, asa ca cu manelistanu lasa-o mai moale ca nici zona noastra nu sta mai bine. Satu Mare un oras de toata jena, case de chirpici la greu in special de la Satu Mare pana in Oradea cu infrastructura la pamant, aia au macar drumuri noi?

    • 🤔🤔🤔 Răspunde

      Te rog nu te obosi să-mi explici tu mie ce și cum Sătmarul. Nădăjduiesc că am vechime mai mare prin oraș ca și tine, știu cum a fost acum câteva decenii și ce s-a distrus ireversibil. Ăștia care au gură mare la volan în purul stil sudist vin pe capul nostru și distrug tot ce înseamnă conviețuire. Mă gândesc la ei acasă sunt dați în consemn la poliție și mai mult ca sigur au nenumărate amenzi la activ. Că numai atâta le duce capul. Ca și la oșeni. Sunt zone unde nu ești considerat bărbat dacă măcar nu ai făcut niște luni de arest. Ocupă-te tu mai bine de educarea acestor troglodiți bipezi că din ce se pare ai muncă destulă de făcut. Eu îmi declin competențele din domeniu. De fapt nu mă obosesc cu ei.
      PS. Am făcut facultatea la București. Știu ce înseamnă sudist.

  4. Deian Răspunde

    Ce rusine pe sătmăreni, sa le vina niște negricioși din satrele Bucureștiului sa facă scandal in Ardeal. O asemenea bulibășeala sudista nu s-a mai văzut in Satmar.

  5. Pentru mirat Răspunde

    Nu te obosesti, atunci ce cauti pe PSM

    • 🤔🤔🤔 Răspunde

      Tu ai o problemă serioasă la cap și începi să dezvolți anumite obsesii. Știi bine că am dreptate. Ia mai bine i-ați medicamentele că se cunoaște că ai sărit schema și lasă-mă în pace. Și între altele ai putea să te definești @Pentru mirat. Pentru că văd că numai cu mine ai probleme. Aia că și alții au scris același lucru dar cu alte cuvinte (tot internetul și nu numai portalul e plin de comentarii asemănătoare pe subiect și care coincid cu părerea mea se pare că nu te deranjează). E mare frustrarea și la tine. Probabil ești sudist și tu. Dacă te-am atins să știi că îmi pare bine. Distrugeți tot ce atingeți.

  6. Satmarean 1 Răspunde

    Politisti slabi pregatiti, si oamenii certati cu legea prind tupeu. Dureros.

  7. Satmarean Răspunde

    Trebuiau urgent împachetați precum în statele civilizate ! În altă țară nu este asemenea umilință și batjocură față de polițiști !

  8. Norik Răspunde

    Iar so aprins balegaru in voi migratorilor.Firati ai dracului ce natie scarboasa!

    • Norick Răspunde

      Iar’ furi deportatule ? Macar o zi rezisti fara sportul asta nationala??😛🤣
      P.S sper totusi ca ai o sarbatoare fericita…😉

  9. cetatean Răspunde

    Politisti cu pregatire slaba .

  10. Tavi prostu Răspunde

    Sunt un politist asa destept incat nu mi-am dat seama ca cel care a filmat nu era sofer si foliile nu erau pe geamurile din fata.

    • @Tavi prostu Răspunde

      Având în vedere mutra ta urâtă și faptul că se face la greu trafic peste graniță de refugiați la unguri oricând poate să te oprească dacă ai așa o fizionomie mai colorată. Că ăîa cam așa arată. Oricând și oriunde în adâncime nu numai la punctul de trecere al frontierei. Ajunge să te comporți dubios. Făcutul gălăgiei noaptea intră și ea aici. Ăsta postacul a avut noroc că a dat peste un mucos. Sper ca data viitoare să fie dat la știri cu folia lui trasă peste cap. Că fără folie nu e om întreg, așa se pare. Taoate aceste evenimente se datorează faptului că se angajează la greu pe surse externe. Dar dacă vrem o țară locuibilă așa ceva este reptrobabil. Atât faptuul că ăsta gălăgiosul se crede buricul pământului până la proba contrarie cât și faptul că e plin de astfel de polițai în structuri. Își fac meseria de kakao singuri. Dat viitoare puștiule suie-te pe gălăgios că vei vedea că îi va pieri și coloana sonoră. Poți chema colegii la o adică că se opune. Că doar s-a opus legitimării, nu? Și dacă vrea să te reclame ulterior poate să sufle în ce vrea. Asta că se vede nu a fost învățat nimic în cei primii 7 ani. De aia.
      PS. Sper ca ăsta gălăgiosul va fi jefuit acasă-acăsucă la el în sudistan și atunci probabil iar va urla că poliția nu face nimic. Că are și el mare parte de vină probabil nu îi percolează țeasta groasă.

  11. cizmaru Răspunde

    Protestatarul cunostea legea la perfectie el na zis ca nu se legitimeaza ci a cerut Nr.legii si Art.pentru care ii cere legitimarea.

    • Zic si eu Răspunde

      Serios? Nicăieri nu ești obligat că polițist să dai articolul de lege ci doar motivul legitimării. Bine că nu scrie că trebuie să stai la taclale sa analizezi dacă e bună legea!

  12. cizmaru Răspunde

    Daca in legislatie nui prevazut motivul penru care se cere lecitimarea nu ai obligatia sate legitimezi politistu este ebligat sa respecte legile Tari

  13. cizmaru Răspunde

    Motivul invocat nui prevazut nici intro legilatie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.