PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

VIDEO. UDMR explică ieșirea de la guvernare: ,,Am fost împinși, pas cu pas. Suntem supărați”

Liderii UDMR Satu Mare au explicat vineri, 16 iunie, în cadrul unei conferințe de presă, cum au decurs negocierile cu PSD-PNL și cum, până la urmă, UDMR s-a văzut nevoit să iasă de la guvernare. Senatorul Turos Lorand a spus că UDMR nu a vrut să iasă de la guvernare, dar a fost împins să facă acest pas.

În cadrul conferinței de presă ce a avut loc la sediul UDMR Satu Mare, senatorul Turos Lorand a declarat că negocierile din coaliție au eșuat din cauza problemelor interne din PSD și PNL.

,,Discutând în coaliție, am observat că fiecare partid politic, PNL și PSD, au probleme interne pe care n-au cum să le rezolve decât prin anumite mișcări politice, prin anumite păstrări ale unor Ministere sau prin a satisface foamea politică a unor colegi de-ai lor”, a declarat Turos.

Senatorul a spus că UDMR a dat dovadă de deschidere și a fost dispus să renunțe la unul dintre Ministerele importante pentru a rămâne la guvernare.

,,Noi am dat dovadă de deschidere, am fost dispuși să renunțăm la unul dintre Ministerele foarte importante. Până la urmă, dând dovadă de flexibilitate, am spus ok, vă ajutăm să vă rezolvați problemele interne cu o singură condiție: vrem să păstrăm cel puțin un minister din cele două conduse de noi. Așa cum colegii din PSD au spus că domnul Grindeanu a performat la Transporturi și trebuie să rămână, și noi am spus că atât domnul Cseke Attila, cât și domnul Tanczos Barna au performat, iar măcar unul trebuie să rămână, asigurând un fel de continuitate. Ne-am trezit cu Ministerul Energiei și Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene”, a spus senatorul.

Turos Lorand a mai precizat că UDMR nu a vrut să iasă de la Guvernare, însă Uniunea a fost împinsă să facă acest pas: ,,Noi am stat la masa negocierilor până în ultimul moment, n-am vrut să ieșim de la Guvernare, dar am fost împinși. Pas cu pas până când am ajuns la scări, iar apoi ne-au mai împins o dată până am ieșit. Da, suntem supărați, pentru că am avut miniștri care au avut performanțe deosebite”.

În ceea ce privește viitorul, senatorul UDMR de Satu Mare a declarat că Uniunea va avea un cuvânt de spus și din opoziție.

,,Am mai fost în opoziție, suntem obișnuiți. Și din opoziție putem să ne ajutăm comunitățile, iar pentru asta vom folosi toate instrumentele politice parlamentare”, a conchis Turos Lorand.


CITEȘTE ȘI: