Ultima actualizare: azi, 12:25

Locale

VIDEO. UDMR explică ieșirea de la guvernare: ,,Am fost împinși, pas cu pas. Suntem supărați”

Liderii UDMR Satu Mare au explicat vineri, 16 iunie, în cadrul unei conferințe de presă, cum au decurs negocierile cu PSD-PNL și cum, până la urmă, UDMR s-a văzut nevoit să iasă de la guvernare. Senatorul Turos Lorand a spus că UDMR nu a vrut să iasă de la guvernare, dar a fost împins să facă acest pas.

În cadrul conferinței de presă ce a avut loc la sediul UDMR Satu Mare, senatorul Turos Lorand a declarat că negocierile din coaliție au eșuat din cauza problemelor interne din PSD și PNL.

,,Discutând în coaliție, am observat că fiecare partid politic, PNL și PSD, au probleme interne pe care n-au cum să le rezolve decât prin anumite mișcări politice, prin anumite păstrări ale unor Ministere sau prin a satisface foamea politică a unor colegi de-ai lor”, a declarat Turos.

Senatorul a spus că UDMR a dat dovadă de deschidere și a fost dispus să renunțe la unul dintre Ministerele importante pentru a rămâne la guvernare.

,,Noi am dat dovadă de deschidere, am fost dispuși să renunțăm la unul dintre Ministerele foarte importante. Până la urmă, dând dovadă de flexibilitate, am spus ok, vă ajutăm să vă rezolvați problemele interne cu o singură condiție: vrem să păstrăm cel puțin un minister din cele două conduse de noi. Așa cum colegii din PSD au spus că domnul Grindeanu a performat la Transporturi și trebuie să rămână, și noi am spus că atât domnul Cseke Attila, cât și domnul Tanczos Barna au performat, iar măcar unul trebuie să rămână, asigurând un fel de continuitate. Ne-am trezit cu Ministerul Energiei și Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene”, a spus senatorul.

Turos Lorand a mai precizat că UDMR nu a vrut să iasă de la Guvernare, însă Uniunea a fost împinsă să facă acest pas: ,,Noi am stat la masa negocierilor până în ultimul moment, n-am vrut să ieșim de la Guvernare, dar am fost împinși. Pas cu pas până când am ajuns la scări, iar apoi ne-au mai împins o dată până am ieșit. Da, suntem supărați, pentru că am avut miniștri care au avut performanțe deosebite”.

În ceea ce privește viitorul, senatorul UDMR de Satu Mare a declarat că Uniunea va avea un cuvânt de spus și din opoziție.

,,Am mai fost în opoziție, suntem obișnuiți. Și din opoziție putem să ne ajutăm comunitățile, iar pentru asta vom folosi toate instrumentele politice parlamentare”, a conchis Turos Lorand.


CITEȘTE ȘI:

16 comentarii

  1. Pistalau Răspunde

    Nu stiu daca doare la basca pe cineva de supararea dv, cam atat va fost, de acuma încolo pa si pusy

    • Intrebare Răspunde

      Acestea fiind spuse asistam la momentul artistic in care dam cu piciorul in ceva ce a inceput sa functioneze. Si asta pentru niste orgolii personale si pentru dorinta de ciolan. Apoi bineinteles peste un an in prag de alegeri vom urla ca din cauza ungurilor nu mai merge treaba pentru ca s-au lasat dati afara din guvern. Ca noi asa si pe dincolo dar de fapt am glumit. Hehe. Cum poti guverna o tara intr-un mandat de 4 ani cu mai multe guverne ca nici tu nu mai stii ce e de facut? Cum poti pune in aplicare un plan macar pe termen mediu daca ministrul care vine dupa tine arunca la gunoi tot ce s-a propus inainte! Nu conteaza ca e bun, conteaza ca nu e de la el! No asta-i Romania actuala! Si ce se mai mandresc unii cu asta! Vezi si cazul prostului de @Pistalau! Va place cocina asta in care ne zbatem? Suferiti de sindromul Stockholm cu totii?

    • Lajos Bacsi Răspunde

      Nu zice hopa pana nu sari. Au mai fost in afara guvernarii. Acum cativa ani buni. Bomba va fi cand vor guverna cu AUR. Om trai si om vedea. Asa o zis si orbu.

  2. 💩💩💩 Răspunde

    Drapelul României nu avea loc, leprelor?
    Voi sunteți o organizație care toacă bani publici, statul ăsta care vă plătește nu merita reprezentare?
    Si prefectura ce kkt păzește?
    Mă cac pe drapelul Ungariei, futubă-n gură de rahați!

    • Ion Gura De Aur😁 Răspunde

      Asta o spune un kakaaat, sau cine? Ca vad ca are nikul kaaaakat. Si nu unu, ci trei. Adica trei kaaaakati il cheama pe asta cu postarea oligofrena?! No mare-i Gradina Domnului…

  3. Ion Răspunde

    No amu dacă unguri nu mai sunt la Ministerul dezvoltării cine p…la soarelui a mai gata pasarela și a astupa gaura din dig,am belit poola!

  4. Vlad Tepes Răspunde

    V-a facut-o neamtul !

  5. Pistalau Răspunde

    Ba @întrebarea sulii, dupa tine chiar crezi ca au functionat lucrurile? Daca da dute la un control la cap

    • Intrebare Răspunde

      Măi sulă pe basculă!!!! Și tu suferi de acel sindrom? Nu a funcționat pentru că nu s-a vrut să funcționeze. Când ceva începea să meargă se găsea careva să bage bețe-n roate sau îl schimbau pe titular și puneau altul ca acela să profite de munca celuilalt și să taie panglici. Și acum așa va fi. În prag de alegeri se vor tăia la panglici pe proiecte pornite din perioada asta. Dar ei vor zice că fără ei nu se putea! Nimic mai fals sulă de @Pistalau! În acest moment tâmpiții au făcut o favoare UDMR. Vei vedea când vom număra la anul voturile la alegeri. UDMR are mână liberă și sigur vor profita de asta. PNL sigur pierde la faza asta. Rar am văzut atâta degringoladă la un partid. Poate la țărăniști spre final în 2000.

  6. Loop Răspunde

    UDMR organizație criminală și mafiota!!!

    • Loop Răspunde

      Eu fiind cel mai mare mafiot dintre toți.

    • Lajos Bacsi Răspunde

      Ce-i drept UDMR-ul are politicieni de prima clasa. Si foarte buni administratori. Trebuie sa fi handi sa nu recunosti. Cate poduri peste Somes a facut Coica? Cate strazi a modernizat? Sau ce a facut Sanfira(va mai aduceti aminte de primarul PSD-ist Sanfira) pentru orasul nostru? Sau Ileysi, primar de birou care nu avazut dezastrul din orasul Satu Mare. No bine ez volt egy bukot polgarmester. Incomparabil ce se intampla acum cu ce a fost. Asa ca…ciocu mic.

      • c-block Răspunde

        Sanfira a fost cu Vatra Românească. Dar a fost cel mai “tare” primar că nici nu a rezistat 4 ani în mandat! Nici mare lucru nu a făcut! Prietenii știu de ce a demisionat. Iar fraierii l-au votat. Ar fi o pită bună de mâncat și acum pe marginea poveștii cum a avut el cu vreo 900 de voturi mai multe decât contracandidatul. Adică ceva volt multiplu și alte lucruri așa mai neortodoxe. No comment. Minunată țară mai avem. Și când apare cineva și își vede de treabă îl faultăm. Estimez că UDMR își va radicaliza repertoriul (ce îi împiedică???) și se vor combina (nu alia) cu USR. Veți vedea. Că nici USR nu stă prea roz.

  7. Lajos Bacsi Răspunde

    No bine. Ati dat si voi cu capu in pragu… de jos 😁. No cum o fost cand i-ati scos pe useristi de la guvernare?
    Va vine randul la toti. Ma tem ca aur o sa guverneze Romania. Foarte, foarte periculos pentru oamenii din tara asta. Da, ma rog…si Hitler asa a ajuns la putere si a nenorocit o planeta. A facut pariu pe prostia oamenilor. Noroc ca noi nu suntem Germania si un prostanac ca Simion nu prea are mare putere.

  8. GB Răspunde

    Ude-mereu prin definiție și reprezentativitate e un partid mic, dar parșivitatea cu care își arogă doar meritele din toate guvernările la care a participat în 33 ani(aproape toate) poate fi materie de studiu la catedrele de studii politice a tuturor facultăților. Și se vede că îi merge, dar de la asta la a fi considerați mai buni ca ceilalți e cale lungă. Nu sunt nici mai buni nici mai răi doar se vor, ceea ce noi numim “nialcoșag”. Iar investițiile din ultima perioadă, conjunctural “udemeristă” politic în județul nostru, vin natural după ce vecinii și aproape toată țara ne-a depășit. Scuze, Sălajul ce mai e la nivelul nostru, dar autostrada cel străbate s-ar putea să-l salte de o să rămânem împietriți cu ochii în sus. A… dacă după 10-15 ani de guvernare a județului de către ude-mereu suntem în top 5 județe ale țării, jos pălăria! (vezi Oradea lui Bolojan-alt studiu de caz, dar pozitiv!), altfel “realizările” mărețe ale oricărui nialcoș local, de orice culoare politică, mi se par firimituri aruncate în milă de Puterea de pe Dâmbovița(ăștia mai au un atuu… Puterea de pe Dunăre, poate de aceea par mai buni gospodari). De altfel județele fief ude-mereu analizate la capitolele economice sunt pe la coada clasamentului național și asta spune tot, restul e “politikai szecska” în traducere liberă “can-can politic”.” Jő estét UDMR” – vorba adaptată a Ficusului de la Cotroceni, și le doresc compatrioților mei unguri ce îmi doresc și eu – Alți politicieni, adevărați patrioți, iubitori de neam și țară!

    • @GB Răspunde

      Degeaba se bucură unii pentru niște beneficii pe moment. Vei vedea că pe termen mediu udemeriștii vor ieși în câștig. Pe de-o parte au lansat niște lucrări de infrastructură de pe urma cărora vor putea face campanie iar pe de altă parte nu se erodează capitalul lor specific electoral și așa subțire. Vor crește în sondaje. Cei care vor pierde sunt PNL, în cel mai bun caz vor stagna pe procentajele existente și acum. Așa că nu vă bucurați că nu e spre binele nostru această situație. Plus că spre afară așa arată că acel cuvânt dat și semnat nu valorează nimic la noi. Așa că nu vă plângeți pe viitor dacă promisiunile politicienilor români nu sunt crezute la Bruxelles sau în altă parte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.