PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO/VIDEO. Paradă Mediev Art Fest la Satu Mare. Cavaleri și domnițe în centrul orașului

Cea de-a XI-a ediție a festivalului medieval Mediev Art Fest Ardud a debutat vineri, 21 iulie, cu o paradă în municipiul Satu Mare. Cavalerii și domnițele au luat cu asalt centrul orașului.

Parada a început în Pasajul Corneliu Coposu și a continuat în toată Piața 25 Octombrie. Cavalerii și domnițele au oferit publicului un spectacol medieval desăvârșit.

Festivalul din acest an se va desfășura sub tematica timpului și poartă numele ,,O călătorie între medievalul european și emblematica imagine a lui Pintea Viteazul”. Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc vineri seara la Ardud, iar organizatorii au anunțat că sătmărenii și nu numai vor asista la una dintre cele mai spectaculoase ediții de până acum.

Menestrelii timpului vor fi Corvus Corax (Germania), Holloenek (Ungaria) și Codex ( Sf. Gheorghe ), iar atmosfera medievală va fi asigurată de Ordinul Cavalerilor Lup din Târgu-Mureș, Golden Griffon din Oradea, Străjerii Cetății Neamț din Târgu-Neamț, Teatrul Scena din Târgu-Mureș Garda Cetății Deva, Scutierii de Mulhbach din Sebeș, Lăncierii și Arcașele Cetății Ardud, Lupii de Foc din Târgu-Mureș și Compania Dragonului din Timișoara, iar Florin Kevorkian va fi gazda timpului istoric în cetatea Ardud.

Programul festivalului:

 

 


CITEȘTE ȘI: