Ultima actualizare: azi, 16:15

Locale

FOTO/VIDEO. Paradă Mediev Art Fest la Satu Mare. Cavaleri și domnițe în centrul orașului

Cea de-a XI-a ediție a festivalului medieval Mediev Art Fest Ardud a debutat vineri, 21 iulie, cu o paradă în municipiul Satu Mare. Cavalerii și domnițele au luat cu asalt centrul orașului.

Parada a început în Pasajul Corneliu Coposu și a continuat în toată Piața 25 Octombrie. Cavalerii și domnițele au oferit publicului un spectacol medieval desăvârșit.

@portalsm

#festival #ardud #satumare #szatmarnemeti #szatmar #judetulsatumare #medieval

♬ sunet original – portalsm

Festivalul din acest an se va desfășura sub tematica timpului și poartă numele ,,O călătorie între medievalul european și emblematica imagine a lui Pintea Viteazul”. Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc vineri seara la Ardud, iar organizatorii au anunțat că sătmărenii și nu numai vor asista la una dintre cele mai spectaculoase ediții de până acum.

Menestrelii timpului vor fi Corvus Corax (Germania), Holloenek (Ungaria) și Codex ( Sf. Gheorghe ), iar atmosfera medievală va fi asigurată de Ordinul Cavalerilor Lup din Târgu-Mureș, Golden Griffon din Oradea, Străjerii Cetății Neamț din Târgu-Neamț, Teatrul Scena din Târgu-Mureș Garda Cetății Deva, Scutierii de Mulhbach din Sebeș, Lăncierii și Arcașele Cetății Ardud, Lupii de Foc din Târgu-Mureș și Compania Dragonului din Timișoara, iar Florin Kevorkian va fi gazda timpului istoric în cetatea Ardud.

Programul festivalului:

 

 


CITEȘTE ȘI:

22 comentarii

  1. Ro Răspunde

    Poze super fain. Nemtii , Ungurii , Slovacii , Rusi etc in bocanc ,……. ai nostri in opinca . Adevarul.

    • @bozgor care isi zice ro Răspunde

      ai articulat cuvintele de mai sus ca un bozgor ce esti , mancator de poprika din pusta mongola !

      • g.h. Răspunde

        fierbe mamaliga in tine ?????????? astamparate gigi

      • Ro Răspunde

        Pecengule tu de unde ai venit , nu din Mongolia? Ultimul popor migratori spre vest. Nu ai nici o legatura cu Dacii.

      • Ro Răspunde

        In al doilea rand ,daca esti pevecistapani invata sa scri corect in limba Romana . Daca nu merge mai scrii cu litere cirilice , ca aia sta pentru tine.

        • Romanistan Răspunde

          Vezi că nu știi bine. Litere slavonice se cheamă. Până acum 100 de ani getolatinii se iscăleau cu astfel de litere. Prin beserici mai mișună literele alea și acum. Dar ce să faci dacă nu au ochi să vadă? Lasă-i în mândria lor că numai asta le-a mai rămas. Restul tot s-a vândut. Dar nici asta nu observă, fii sigur. Neam de straiță, sclavi moderni. Acum explodează netul că au venit acasă badantele să ne povestească ce bine le merge în “construcții”. Apoi le vezi pe mulți pe site-ul Europol sau Interpol. Lasă-i. Ce te costă?

  2. y Răspunde

    No acum eu sunt pe rol? Săptămâna trecută @Norick acuma eu sunt de “serviciu”? Pe ce vrei să te cocoțezi să-mi ajungi la gleznă fraierule de asistat, frustrat de la treaba cu olița încoace? Ce spui? Ia rezumă-te la numele tău și scrie absolut orice vrei, dar nu te acoperi cu nick-ul meu. Ori logic, ori sarcastic ori handicapat cum e felul tău tradiționalode a fi! Se mulțumește anticipat.😱 Și să știi că are dreptate omul în ceea ce a spus, e full țara de frustrați. Aici te incluzi și tu ca și persoană nerealizată care se concentrează pe aceste 2-3 săptămâni dintr-un an ca să demonstreze ce bine le merge. Dacă se poate cât mai gălăgios. Apoi se duc înapoi la șmotru și la dormit sub pod ca sardelele. Sclavi.😱😰💩

    • Norick Răspunde

      @y : bocsi , de azért jó látni , hogy mást is lopnak , nem csak engem… 🙂
      Kellemes hétvégét Báttya ! 😛 🙂

      • y Răspunde

        Viszont. Tiszta diplomás idiótával van itt tele. Hülyeségből Nobel díjas mind. A szomorú hogy mindnek van szavazati joga. Direkt nem kommentelek csak ha veretes marhaságot írnak a nevemben de látom “hiányzom” egyeseknek.

        • Norick Răspunde

          Valakinek viszket valahol… Szerintem csak egy idiótáról van szó , aki ezzel szórakozik ,de ez csak az én véleményem… 😛

          • y

            Mindegy. Spongyát rá. Fúljon bele.🙃 Felőlem írhat bárki bármit de ne használja a sületlenségeire más nevét. De sajnos ehhez kellene az a bizonyos gyerekszoba, az a 7 otthoni év.

          • Norick

            Ennyi… 😛 😀

  3. Anti Răspunde

    De ce va tulbura si va decompensează vederea OPINCII?
    Știu, va amintește opinca românească fluturând pe clădirea parlamentului din Budapesta, dar aceasta este o realitate istorică…
    Pentru noi opinca face parte din straiul nostru popular, nu este o rusine, pentru voi, amărăștenilor este amintirea unui moment care nu va face cinste…
    Si voi mai vorbiți de frustrați si frustrări???
    Stați dracului in banca voastră si nu mai tot lătrati, câini turbați care nu știți nici măcar sa scrieți!!!
    Atenție la folosirea cuvântului “handicapat”, vita de pusta… suntem in secolul XXI…

    • Anti Răspunde

      De fapt nici eu nu știu ce am vrut să zic. Cum se cheamă aia când mă deranjează adevărul pe care nu o pot nega? Nu frustrare parcă?

      • Anti Răspunde

        Bine mai băietas, din câte constat, tu nu ai cum sa știi la ce ma refer, pentru ești necitit ( ca sa nu spun incult de-a dreptul , sau cum se cheamă aia “ când spui “adevarul pe care nu O poți nega”…), tacă-ti fleanca și stai jos…nota 2…
        Sa nu știi tu despre faptul ca opinca românească a fluturat pe clădirea Parlamentului din Budapesta(?!?!?!), nu se poate așa ceva…

        • Anti Răspunde

          Nu de opincă ar fi vorba dar mă rog. Ai așa tu niște fixuri. Dealtfel băiețaș io așe pe persoană fizică nu sunt ungur, dar nici român pur sânge. Așa că te rog frumos și stai jos 1. Că mai ai ce învăța pe linie de toleranță. Nu de alta dar riști ca și Cozma când face gargară să rămână fără túróslaska. Dacă nu știi ce e aia bagă google translate. Știi să folosești? Vită de Scornicești. Reacția ta numai demonstrează că am avut dreptate vis-a-vis de treaba cu frustrarea. Înainte de opincă a fost pacea de la București. Și aia nu a ținut o zi-două ci vreo 2 ani. Știai? Nu că ar trebui să fie mândru cineva de asta. Părerea mea. Găsește-ți alt partener de ceartă că ai vrea tu să ai atâta cunoștiințe ca și mine. Dar te las să te complaci. Da copchile, ai dreptate, totul e așa cum zici. Dacă nu atunci se interzice prin lege. E bine așa? Penibil de tembel ce ești cu tot cu opinca ta. Mămăligar.

          • Anti

            “ Pe persoana fizica “ nici tu nu știi ce ești cu “atâta cunostiinte”…🤣😂🤣
            Hai pa!

          • Anti

            Nu cred că e treaba ta. Eu măcar am săpat printre hârtii ca să aflu ce și cum la tine în schimb nici hârtii nu găsești de la atâta schimb de locație a cortului de pe căruță. Eu sunt mulțumit cu ceea ce sunt la tine zilnic explodează frustrarea. Ai grijă să nu faci ceva AVC de la prea mulți nervi și supărare. Asta toate din cauza toleranței inexistente din tine. Hai pa. Nu știu cum te suporți. Cred că și oglinda crapă când te uiți în ea.

  4. History Răspunde

    Revăzând videoul cu evenimentul ce s-a desfășurat în centrul nou am constatat că avem iar un specimen care se crede Sergiu Nicolaescu 2.0 și se comportă ca atare. Apoi drept rezultat vom avea probabil și ceva ET data viitoare dacă asta ridică audiența? Chiar sunt curios cum a fost reglementată de autoritățile din domeniu trasul cu flinta pe Coposu. Dar nu continuu că am scris și anul trecut dar văd că ricoșează informația.

  5. 🤔🤔🤔 Răspunde

    Singura necunoscută este cum ajunge cizma pe masă, adică ce legătură are Pintea Viteazul cu cetatea Ardudului. Sau ca de obicei în țărișoara asta iarăși inventăm? Că Țara Lăpușului e OK, Maramureșul istoric e OK, asediul Băii Mari unde a și murit e iar OK. Dar Ardud????

  6. MUE Răspunde

    Iarasi n-ati tradus in ungureste. Iarasi fag gargara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.