Ultima actualizare: ieri, 21:10
Locale

LISTĂ. Județele cu cele mai multe azile închise. Premierul anunță un val de demiteri

Județele cu cele mai multe azile închise. Inclusiv un județ din vecini e pe lista celor cu cele mai multe azile închise în urma verificărilor. Premierul Marcel Ciolacu anunță un nou val de demiteri, titrează g4media.ro.

Premierul a indicat județele cu cele mai multe centre închise din cauza neregulilor și i-a cerut ministrului Muncii să îi suspende pe șefii AJPIS: Arad, Giurgiu, Constanţa, Maramureş, Hunedoara, Teleorman, Vrancea şi Bucureşti, mai ales în Sectorul 1.

El a mai spus că inspectorii au descoperit și ”o problemă uriașă cu munca la negru, e clar că inspecția muncii nu și-a făcut treaba, cer suspendarea șefului instituției”.

,,Cred că trebuie să desființăm cu totul instituții care s-au dovedit incapabile să facă față”, a mai spus el.

De asemenea, premierul a spus că șeful Poliției a început controale la inspectoratele județene din județele cu cele mai multe azile închise.

,,Sunt ferm convins că demiterile și demisiile sunt necesare, dar nu rezolvă decât o parte a problemei. Urmează modificarea legislației privind acreditare și controlul centrelor”, a declarat Ciolacu.

Declarațiile premierului vin după scandalul azilelor groazei din Voluntari, în urma cărora au demisionat deja miniștrii Gabriela Firea și Marius Budăi, înlocuiți de Natalia Intotero și Simona Bucura-Oprescu.

2 comentarii

  1. Vasi Răspunde

    Clasicele 15 minute de agitatie generala inainte ca totul sa revina la cunoscutul status quo. (vezi cazuri caini vagabonzi, incendii, etc. Se stiu toate)

    • Mda Răspunde

      Mda. Numai adu-ți aminte cu câte spitale de mari arși și de spitale regionale promise în gura mare ne-am ales după Colectiv, adică în 8 ani! Exact ZERO! La aceste azile pe de o parte este marea foame de bani a celor care conduc aceste locuri (a nu se uita că majoritatea sunt cu spate politic, deci se consideră semiprotejați, de aia s-a întâmplat și ce s-a întâmplat) plus mai este și relativa subfinanțare care duce la lipsa cadrelor de specialitate angajate în aceste centre. Pentru că subvenția per capita de 6000 de lei pe lună sună bine pentru cei neavizați dar cheltuielile în majoritatea cazurilor depășesc cu muuult de tot aceste sume. Iar aici asta nu este vina exclusivă a centrelor de bătrâni. Iar aia ca să se lucreze pe gratis sau în pierdere nu cred că se așteaptă cineva. Costurile trebuie de undeva acoperite. Că ăsta din Ilfov s-a crezut mare șmecher e altă discuție. Sper să ajungă la bătrânețe și el undeva prin ceva azil și să trăiască mult și bine exact în asemenea condiții. Înb cazul lui recomand să fie închis într-o cameră cu pâine uscată și apă stătută, camera încuiată iar cheia camerei să fie aruncată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.