Ultima actualizare: azi, 08:55
Locale

Sub 45% din profesorii au trecut examenul de titularizare. Peste 70 nu au luat nici măcar 5

Sub 45% din profesorii din judeţul Satu Mare care au susţinut examenul de titularizare au trecut cu bine această probă, în vreme de aproape 20% dintre pretendenţi nu au luat nici măcar nota 5 pentru a fi suplinitori.

Ministerul Educației a publicat astăzi, 18 iulie, rezultatele înregistrate la proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar.

În județul Satu Mare au trecut examenul de titularizare doar 173 de candidați din 385 înscriși la proba scrisă desfășurată în data de 12 iulie 2023. Dintre cei 385 de participanți, 173 de candidați (44.93%) au obținut note peste 7, 140 de candidați (36.36%) au obținut note între 5 și 6.99 și doar un candidat a obținut nota 10, informează Inspectoratul Şcolar.

Ce nu spune însă Inspectoratul Şcolar Judeţean este că diferenţa, aducă 71 de candidaţi, nu au obţinut nici măcar nota 5.

Pentru a obține statutul de profesor titular, candidații trebuie să obțină minim nota 7 la proba scrisă. Pentru a ajunge profesor suplinitor aceștia trebuie să obțină minim nota 5.

Aceștia au posibilitatea de a depune contestații astăzi până la ora 21.00 și în data de 19 iulie până la ora 12.00 la sediul Inspectoratului Școlare Județean Satu Mare sau online.

Rezultatele finale se vor comunica miercuri, 26 iulie urmând ca în 27 și 28 iulie să fie ședințele publice de repartizare a posturile didactice vacante.

8 comentarii

  1. Altu Răspunde

    Măriți -le salariile că merită

    • Pistike Răspunde

      Tocmai aici este problema, că pentru salariile de mizerie de până acum doar cei mai slabi au ales să fie profesori! Ăștia oricum nu au șanse într-un mediu concurențial privat!

      • Pistike Răspunde

        PS la fel și cu medicii, cei mai buni au plecat demult sau lucrează în privat! Ce a rămas în sistemul public de sănătate… doamne ferește!

    • Vulpea bi-polara Răspunde

      Astia or gatat greva? Is in vacanta deja?

  2. Peda Gogu Repetent Răspunde

    Nici nu mă mir, era de așteptat. Până nu se lucrează la bază problemele se vor agrava. Treaba cea mai urâtă e că aceea Românie educată recent lansată numai agravează problemele existente din sistem și separă și mai mult elitele de învățământul de masă, de fapt promovează din greu elitismul. Și nimeni nu se gândește decât declarativ să facă ceva cu programa școlară hipersuperîncărcată. Pentru că de la ’90 încoace tot inventăm fel de fel de lucruri și le băgăm în programă dar de scos nu scoatem nimic. Așa că se predă ce poate preda proful și nu de ce este nevoie. Așa că încărcarea este deja enormă și mai ales inutilă. Plus că degeaba învață copiii și pot să fie și de nota 10 pe linie că în momentul în care ies din școală se uită la viață ca la vițelul de la poartă. De ce credeți că este așa de mare procentul tinerilor care au terminat școala și nu lucrează nicăieri? I-a pregătit cineva la asta? Da’ de unde!!! 😰 Viitorul nu sună bine. Și rămâne ca variantă ca acei absolvenți să ia și ei calea pribegiei către vest? Asta este soluția??? Am ajuns o țară de slugi și servitori? Că asta produceți stimați pedagogi!

  3. Vasi Răspunde

    Pestele pute de la cap.

  4. 3.14 Răspunde

    Tara te vrea prost altfel… cine mai voteaza pesedeii?

  5. Avocatu' Răspunde

    O știre de 2 bani, iar cei care comenteaza aici nici macar nu au habar ce inseamna examenul de titularizare. Oameni buni, examenul acesta este pentru A DEVENI PROFESOR, DECI CEI CARE NU AU LUAT EXAMENUL NU POT PREDA LA NICI O SCOALA DE STAT DIN ROMANIA! DECI CEI CARE AU PICAT IN PRINCIPIU NU SUNT PROFESORI, NU POT PROFESA ANUL ACESTA. Cei care sunt profesori dau grade, etc, titularizarea este un concurs de ocupare a posturilor, poate participa oricine cu studii superioare, asa cum mergeti la un interviu de angajare sau dati undeva examen de angajare, la fel este si titularizarea. Si mai sunt si profesori care, desi nu exista post disponibil participa la acest examen pentru a ocupa cateva ore. Interesati-va mai inainte despre ce e vorba, avem profesori foarte buni, iar intrarea in sistem este dupa câte observati extrem de grea, chiar trebuie sa inveti, nu sa dai un examen grila ca in multe alte domenii (rezidențiat medicina, armata, politie etc)…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.