PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Ei sunt pompierii eroi din Satu Mare care pleacă să stingă incendiile din Grecia

Pompieri din Satu Mare pleacă în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor de proporții din țara elenă. Ei se vor alătura misiunilor vineri, 4 august.

În cadrul cooperării internaționale în situații de urgență, patru cadre militare ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare se vor alătura, începând cu ziua de mâine, misiunilor de sprijin pe teritoriul Greciei.

,,Delegarea colegilor noștri implică sprijin în operațiunile de stingere, evacuare, protecție a populației și gestionare a situațiilor de urgență. Autoritățile Republicii Elene vor stabili locațiile unde sprijinul pompierilor români este indispensabil pentru protecția și salvarea cetățenilor. Aceste misiuni se desfășoară în spiritul camaraderiei și a solidarității, fiind coordonate și autorizate de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgență. Plt. maj. Frigman Iulian, plt. maj. Ghic Bogdan, sg. maj. Curac Dan, plt. Sprintean Cosmin, sunt colegii cărora le urăm succes și putere în îndeplinirea misiunii lor!”, informează ISU Satu Mare.