Ultima actualizare: ieri, 19:37

Locale

FOTO. Ei sunt pompierii eroi din Satu Mare care pleacă să stingă incendiile din Grecia

Pompieri din Satu Mare pleacă în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor de proporții din țara elenă. Ei se vor alătura misiunilor vineri, 4 august.

În cadrul cooperării internaționale în situații de urgență, patru cadre militare ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare se vor alătura, începând cu ziua de mâine, misiunilor de sprijin pe teritoriul Greciei.

,,Delegarea colegilor noștri implică sprijin în operațiunile de stingere, evacuare, protecție a populației și gestionare a situațiilor de urgență. Autoritățile Republicii Elene vor stabili locațiile unde sprijinul pompierilor români este indispensabil pentru protecția și salvarea cetățenilor. Aceste misiuni se desfășoară în spiritul camaraderiei și a solidarității, fiind coordonate și autorizate de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgență. Plt. maj. Frigman Iulian, plt. maj. Ghic Bogdan, sg. maj. Curac Dan, plt. Sprintean Cosmin, sunt colegii cărora le urăm succes și putere în îndeplinirea misiunii lor!”, informează ISU Satu Mare.

 

3 comentarii

  1. brekingnius Răspunde

    Sincer, omul nu vă mai poate înțelege. De ce sunt pompierii eroi că merg să-și ajute colegii din Grecia? Urmează atunci mâine să scrieți articole cu ceilalți oameni din comunitate care fiecare ar fi erou (după voi) că își face treaba? Sau așa mare este foamea de brekingnius senzațional??? Atenție, intenționat am scris greșit.
    PS. Măcar a-ți putea pomeni și aia la știre că aceste incendii au trei motive principale, mari și late:
    1. Clima, căldura, vegetația foarte uscată în care predomină bradul de Alep care e plin cu uleiuri volatile.
    2. Inconștiența grecilor care s-a demonstrat că practic ei și-au dat foc la bălării, asta pe vânt mare!
    3. Sistemul foarte deficitar de organizare al pompierilor din Grecia. Adică de departe nu e ca la noi. De ani de zile li se spune să facă ceva dar ei se fac că nu aud. Bine, trebuie ajutați că e bai mare dar totuși…..

  2. H&R Răspunde

    Eroii sunt in Parlamentul Romaniei! Si in Parlamentul European!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.