Ultima actualizare: ieri, 20:55

Locale

Tehnici de machiaj pentru tenul matur

Odată cu avansarea în vârstă, tenul este supus unor schimbări inevitabile. Acesta devine mai uscat, cu pielea mai subțire ce produce mai puțin colagen. Însă acest lucru nu înseamnă că nu vă veți mai putea arăta frumusețea prin machiaj. De aceea, vrem să încurajăm toate doamnele iubitoare de frumos să folosească machiajele adecvate vârstei și tehnici sau trucuri speciale ce le vor da un aspect de întinerire. În rândurile ce urmează, vă vom ajuta să obțineți un astfel de look în doar câțiva pași. Dacă vă doriți să aflați cum să aplicați fondul de ten, corectorul, blushul, bronzerul și nu numai, atunci rămâneți cu noi. Cu sfaturile noastre, veți reuși să vă machiați în cel mai delicat mod. Să începem!

  • Tenul

Hidratarea tenului înainte de machiaj este foarte importantă, indiferent de vârstă. Însă, după 40 de ani, este mult mai însemnată. După cum vă spuneam și mai sus, tenul matur tinde să fie mai uscat, de aceea vă recomandăm să folosiți o cremă puternic hidratantă, poate chiar cu vitamina C în compoziție, pentru un chip luminos și pregătit de makeup. După aplicarea cremei preferate, puteți continua cu aplicarea fondului de ten. În materie de fonduri de ten, este indicat să folosiți produse pe bază lichidă, ce nu încarcă tenul. Aplicați-l cu un burete umed, pentru un finish strălucitor și proaspăt. Cât despre corector, alegeți un produs cu subtonuri calde și particule iluminatorii, pentru acoperirea atentă a cearcănelor și zonelor roșiatice. În final, trebuie să mai țineți cont și de aplicarea pudrei. Nu exagerați cu aceasta la setarea fondului de ten, fiindcă riscați să vă încărcați chipul și să păreți mai în vârstă decât sunteți. Ce ne dorim este să obținem un look fresh, nu îmbătrânit.

  • Pomeții

Pentru definirea pomeților în cel mai delicat mod, este indicat să folosiți blushul și bronzerul preferat în mișcări verticale, îndreptate spre tâmple și nu în jos, spre obraji. Dacă aduceți produsul prea aproape de obraji, veți risca din nou, ca și la pudră, să încărcați tenul. Produsele pentru evidențierea pomeților cu textură cremoasă sunt cea mai bună alegere pentru doamnele la 40+.

  • Ochii și sprâncenele

Cele mai importante aspecte din întregul machiaj al unui ten matur sunt ochii și sprâncenele. Pentru o privire pătrunzătoare, ce vă va scoate culoarea ochilor în evidență, vă recomandăm să folosiți un creion și un fard de ochi în culori închise sau neutre, precum maro, grej, bej perlat și poate chiar negru. Pentru gene cu aspect de fluture, ce vă vor mări ochii, puteți încerca să folosiți un ondulator de gene alături de un rimel adecvat ce nu încarcă, ci mai degrabă doar definește ușor genele. Din cauza faptului că pielea din colțul ochilor se lasă odată cu înaintarea în vârstă, este important să folosiți creionul pentru a obține un aspect de lifting. Conturați atent pleoapele și mergeți spre exterior cu o linie fină, de parcă v-ați da cu tuș. Fardul, deși în culori închise, trebuie să aibă și el un subton cald, tot pentru a nu încărca aspectul final. Folosiți culorile precum maro și negru la extremitățile ochilor, și pe cele neutre la interior, pentru mai multă strălucire. Acum că makeup-ul ochilor este gata, putem trece la sprâncene. Asortați un creion de sprâncene potrivit culorii dumneavoastră naturale de păr și accentuați zonele goale, pentru a avea un look de sprânceană plină și sănătoasă. Nu depășiți niciodată conturul natural al sprâncenei. Cu cât mai natural, cu atât mai bine.

  • Buzele

Ultimele dar nu cele din urmă sunt buzele. Înaintarea în vârstă face ca buzele doamnelor să scadă în dimensiuni și să nu mai pară la fel de voluminoase ca odinioară. Pentru un aspect cât mai tânăr, optați pentru conturarea buzelor cu un creion nude, nici prea maro, nici prea roz, ci exact potrivit cu nuanța dumneavoastră naturală. După ce le conturați, veniți peste cu un ruj mat sau gloss strălucitor precum cele din gama de produse Fenty Beauty. Formula cremoasă va ajuta rujul să nu se strângă în liniile fine și va păstra un look de buze hidratate.

Iată că am ajuns la final. După toate sfaturile aflate de la noi, suntem convinși că veți reuși să vă machiați ca un adevărat makeup artist. Nu vă temeți să încercați diverse tehnici sau produse noi, însă țineți cont că, după o anumită vârstă, mai puțin înseamnă mai mult. Aveți încredere în frumusețea dumneavoastră și arătați-o tuturor printr-un look adecvat vârstei.