PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Un sătmărean s-a ales cu dosar penal, după ce a uitat să predea armele

Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nedepunerea armei și a muniției la un armurier autorizat în termenul de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă.

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au identificat un bărbat, de 64 de ani, din județul Satu Mare, care deținea la domiciliul său 2 arme neletale, una cu proiectile din cauciuc și una cu aer comprimat. Armele erau înscrise într-un permis de armă, care, la momentul efectuării verificărilor avea valabilitatea expirată, iar persoana în cauză nu s-a prezentat cu armele la un magazin autorizat în vederea depunerii acestora, conform legii.

Cele 2 arme au fost ridicate în vederea expertizării.

Polițiștii atrag atenția deținătorilor de arme asupra obligativității prezentării la Poliție în termenul legal, în vederea prelungirii valabilității permisului de armă. Documentele necesare a fi prezentate pentru prelungirea valabilității permisului de armă sunt:

În cazul în care deținătorii de arme nu efectuează demersurile legale necesare pentru prelungirea valabilității permisului de armă, aceștia au obligativitatea ca în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă să depună arma și muniția la un armurier autorizat.

Nedepunerea armei și a muniției la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

Programul Ghișeului Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase este:

Luni: 8.30-10.00;

Joi: 12.00-14.00.


Sursa: IPJ Satu Mare