PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Armata a găsit noi bucăți din dronele rușilor pe teritoriul României

Armata a găsit noi bucăți din dronele rușilor pe teritoriul României. Ministerul Apărării Naţionale a anunţat că militarii au găsit sâmbătă, la aproximativ 2.5 kilometri sud-est de localitatea tulceană Plauru, fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă, informează Digi24.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că aceasta este “o încălcare absolut inacceptabilă a spaţiului aerian suveran al României, stat aliat NATO, cu riscuri reale la adresa securităţii cetăţenilor români din zonă”. Șeful statului a adăugat că a vorbit cu Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, și l-a informat despre aceste bucăți de drone găsite.

,,Sâmbătă, 9 septembrie, militari din Forțele Navale Române, dislocați pentru misiuni de cercetare în zona localității Plauru, județul Tulcea, au executat activități de căutare în aria de responsabilitate, ca urmare a primirii unor informații de la autoritățile locale, transmise prin comenduirea garnizoanei Tulcea, cu privire la posibila existență a unor elemente de dronă la aproximativ 2,5 kilometri sud-est de localitatea Plauru.

În urma executării cercetării în teren, au fost descoperite fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă. Zona a fost securizată de militari, iar elementele descoperite vor fi ridicate pentru analiză și expertizare tehnică”, transmite MApN.


CITEȘTE ȘI: