Ultima actualizare: azi, 08:03

Naţionale

Armata a găsit noi bucăți din dronele rușilor pe teritoriul României

Armata a găsit noi bucăți din dronele rușilor pe teritoriul României. Ministerul Apărării Naţionale a anunţat că militarii au găsit sâmbătă, la aproximativ 2.5 kilometri sud-est de localitatea tulceană Plauru, fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă, informează Digi24.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că aceasta este “o încălcare absolut inacceptabilă a spaţiului aerian suveran al României, stat aliat NATO, cu riscuri reale la adresa securităţii cetăţenilor români din zonă”. Șeful statului a adăugat că a vorbit cu Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, și l-a informat despre aceste bucăți de drone găsite.

,,Sâmbătă, 9 septembrie, militari din Forțele Navale Române, dislocați pentru misiuni de cercetare în zona localității Plauru, județul Tulcea, au executat activități de căutare în aria de responsabilitate, ca urmare a primirii unor informații de la autoritățile locale, transmise prin comenduirea garnizoanei Tulcea, cu privire la posibila existență a unor elemente de dronă la aproximativ 2,5 kilometri sud-est de localitatea Plauru.

În urma executării cercetării în teren, au fost descoperite fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă. Zona a fost securizată de militari, iar elementele descoperite vor fi ridicate pentru analiză și expertizare tehnică”, transmite MApN.


CITEȘTE ȘI:

5 comentarii

  1. Loop Răspunde

    MAI PUTEȚI BĂ BĂ CRETINI LOR BAGA MINCIUNI??? SLAVĂ RUSIA SLAVA VLADIMIR PUTIN!!!!

    • Nae Răspunde

      Din ceea ce inseamna luciditate nu ai decat care sa te ajute sa mergi in gradina sa te caci….foarte posibil ca nici atata nu ai…

  2. kati Răspunde

    Rezultatul ajutorului liber și necondiționat acordat Ucrainei
    Eu una personal nu am auzit de la nici un refugiat ucrainian din zecile de milioane să ridice vocea pentru minoritatea romană și biserica ortodoxă romănă și atrocității cînd preotul ortodox roman se ruga în genunchi în mijlocul drumului de soldații ucrainieni să nu-i aprindă biserica
    Sper că nu a reușit marea comunitate EU să creeze un nou dictator european

  3. vadimT Răspunde

    ce mai cautati? Ati zis ca nu a cazut nimic, dupa aceea a venit Zelenski si ambasadorul Sua si a zis sa mai cautati pana ce gasiti ceva mizerie . Si iata tot se gaseste pana vrea zelenski sa ne bage in razboi. Ai grija prostonacule , poate ne bagam in parte cealalta.
    Cand dai cele 2 miliarde pt refacerea drumurilor stricate de camioane ucrainiene?

    • comentator Răspunde

      Acum ni s-a dat voie să găsim. Ce te miri? Deja demult suntem o colonie bicefală UE-NATO. Doamne ferește ca noi de la sine să ne decidem soarta noastră!? Nu e mai comod așa? 🤔😱😰

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.