Ultima actualizare: ieri, 22:30
Locale

Tot mai multe cazuri de West Nile la Satu Mare. Recomandările pentru oameni

Tot mai multe cazuri de West Nile la Satu Mare. Un număr de 53 de cazuri confirmate şi două probabile cu infecţie cu virusul West Nile s-au înregistrat în România, de la începutul perioadei de supraveghere a acestei afecţiuni (6 iunie) şi până joi, a informat Institutul Naţional de Sănătate Publică. În județul Satu Mare au fost confirmate mai multe cazuri, fiind înregistrat și un deces.

Potrivit INSP, au fost înregistrate opt decese în urma infecţiei cu virusul West Nile, în judeţele Bihor (1), Brăila (1), Ilfov (2), Dolj (1), Prahova (1), Satu Mare (1), Sibiu (1).

Distribuţia pe judeţe a cazurilor, în funcţie de unitatea teritorială de expunere, este: Bucureşti (8), urmat de judeţele Bacău (1), Bihor (2), Botoşani (2), Brăila (5), Buzău (1), Dolj (5), Galaţi (6), Ialomiţa (1), Iaşi (5), Ilfov (4), Olt (3), Prahova (1), Sibiu (1), Satu Mare (6), Tulcea (3) şi Vaslui (1).

Specialiştii INSP recomandă populaţiei:

  • să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi;
  • să utilizeze substanţe chimice repelente pentru ţânţari;
  • să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă prin plase de protecţie la ferestre;
  • să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei;
  • să îndepărteze recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer din gospodărie.

CITEȘTE ȘI:

5 comentarii

  1. 😲😲😲 Răspunde

    Mutați-vă la est de Nile și nu mai aveți nici o treabă. 😉

  2. Satmarean Răspunde

    PRIMARIA !!! De ce nu stropeste impotriva tantarilor sa protejeze cetatenii ? Unde e grija pentru oameni ? Primaria Satu Mare asteptam fapte pentru protectia satmarenilor !

    • 😲😲😲 Răspunde

      Că bine zici. S-a tot stropit și nu o dată dar de ieși afară după o anumită oră prin parc sau la tine în curte te mânâncă țânțarii. Probabil nu au fost informați că s-a stropit. 🥴🤔😉 Sau acest țânțari de zici că-s veritabili anofeles tropicali au contract cu primăria pentru a provoca daune umane? Nu țânțarii transmit aceste boli?
      În altă ordine de idei ambrozia când se va cosi de pe domeniul public? Maid la p@liiarnă????? Importnat ca scriptele să fie în regulă că s-a făcut munca propriu-zisă e ceva opțională?

  3. Sile Răspunde

    Tantari si ambrozie la greu..candva se facea dezinsectie mai des ..si in scarile de bloc, beciuri..acuma..nimic

    • 🤔🤔🤔 Răspunde

      @Sile. În scările de bloc e treaba asociației. Trebuie discutat u aociația de locatari, trebuie să aveți un administrator și strângeți bani sau din forndul de rulment și se recuperează în timp. Acum lasă darcului că e deja toamnă dar la anul trebuie făcut din timp. Cât mai devreme, aprilie de preferat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.