PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

O firmă din Satu Mare, interesată să repare acoperișul castelului Peleș

O firmă din Satu Mare este interesată să repare acoperișul castelului Peleș. Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a anunțat că în prezent sunt în pregătire mai multe proiecte de restaurare a celor două monumente din Sinaia – Peleșul și Pelișorul.

Asocierile de firme Romconstruct Group SRL – Romconstruct SA (societăți din județul Prahova) și Euras – Procad Business (ambele din Satu Mare) au depus oferte până la termenul-limită stabilit în cadrul licitației derulate de Institutul Național al Patrimoniului pentru execuția unor lucrări de intervenții în primă urgență și servicii de proiectare la acoperișurile monumentelor istorice Castelul Peleș și Castelul Pelișor, informează ziarulprahova.ro.

Potrivit datelor din caietul de sarcini, autoritatea contractantă este Institutul Național al Patrimoniului – atât la Castelul Peleș, cât și la Pelișor, iar lucrările de intervenție vizează învelitorile, șarpanta, luminatoare, lucrări de hidroizolare și la instalațiile pluviale. Durata contractului, estimat la circa 7,8 milioane de lei, este de 12 luni.