Ultima actualizare: azi, 20:10

Locale

O firmă din Satu Mare, interesată să repare acoperișul castelului Peleș

O firmă din Satu Mare este interesată să repare acoperișul castelului Peleș. Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a anunțat că în prezent sunt în pregătire mai multe proiecte de restaurare a celor două monumente din Sinaia – Peleșul și Pelișorul.

Asocierile de firme Romconstruct Group SRL – Romconstruct SA (societăți din județul Prahova) și Euras – Procad Business (ambele din Satu Mare) au depus oferte până la termenul-limită stabilit în cadrul licitației derulate de Institutul Național al Patrimoniului pentru execuția unor lucrări de intervenții în primă urgență și servicii de proiectare la acoperișurile monumentelor istorice Castelul Peleș și Castelul Pelișor, informează ziarulprahova.ro.

Potrivit datelor din caietul de sarcini, autoritatea contractantă este Institutul Național al Patrimoniului – atât la Castelul Peleș, cât și la Pelișor, iar lucrările de intervenție vizează învelitorile, șarpanta, luminatoare, lucrări de hidroizolare și la instalațiile pluviale. Durata contractului, estimat la circa 7,8 milioane de lei, este de 12 luni.

6 comentarii

  1. Maci Laci Răspunde

    PAI ȚIGANII DIN SATMAR SĂ BAGĂ PASTA TAT UNDE-I ROST DE FURAT CU JAPCA!!!!

  2. sp Răspunde

    Wow ce știre! Eu numai nu pricep unde a fost această firmă de sătmar când era vorba de reabilitat tocmai hotelul Dacia??? mai ales că știu sigur că au lucrat și prin județ. Nu aflaseră de problematica din municipiu? Sau erau alte probleme la mijloc? Nu știu numai întreb cu voce tare. Cam atât despre patriotismul local al oamenilor de bine și de foarte bine.

    • ion Răspunde

      daca nu stii cine este Euras,mai bine taci!este o firma care a facut lucrari de reabilitare in toata tara,este printre putinele,din tara, care au atestat de reabilitare a monumentelor istorice.referitor la hotelulDacia,ai vazut tu vreun anunt de reabilitare,vreo licitatie?eu nu am vazut.
      si cam greu sa prinzi lucrari in satul nostru mare,daca nu esti dintr-o anume ramura a evolutiei!:)))))

      • sp Răspunde

        Mă tu ai citit ce am spus sau scrii așa și tu ca să te afli în treabă? Eu am spus unde a fost ani la rând când se tot tărăgăna treaba cu hotel Dacia! Atât. Că tot timpul și nu numai acum e vorba firma asta lucrează peste tot numai acasă nu. Înainte să explodezi caută un exemplu de lucrare acasă. În ce privește anunțurile vezi că alea nu se dau pe olx. 😵🥴😉

  3. sp Răspunde

    @Ion, tot așa ce afirmi despre Euroas acum 10 ani puteai zice că mamă ce firmă este Beny Alex că aruncau banii cu lopata. Vezi unde a ajuns. Și tocmai ei au gestionat ani buni și hotelul și ștrandul. Ferească domnul de așa manageriat! Minte de …. te las să completezi tu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.