Ultima actualizare: azi, 09:22

Locale

Tipuri de cuverturi care vă pot înfrumuseța dormitorul

Redecorarea locuinței este un proces incitant, care ne stârnește imaginația și pasiunea pentru design-ul interior. De la mobilier care mai de care mai modern, până la covoare, tapete, măsuțe de cafea sau chiar noptiere, acest proces este vast și poate include o mulțime de posibilități. De aceea, în articolul de astăzi, vrem să vă ajutăm să redecorați cum se cuvine. În rândurile ce urmează ne vom concentra pe dormitor, în special pe modurile în care îl puteți înfrumuseța cu ajutorul materialelor textile. La ce ne referim când spunem acest lucru? La cuvertura de pat, care vine cu zeci de modele și materiale din care puteți alege. Vrem să vă vorbim despre criteriile de care să țineți cont atunci când alegeți cuvertura perfectă, despre stiluri, dar și despre materiale, pentru a avea un dormitor ca de basm. Să începem!

Dormitorul este printre cele mai importante camere dintr-o locuință, dacă nu chiar cea mai importantă. Susținem acest lucru pentru că acolo este locul în care vă relaxați după o zi grea de muncă, locul în care vă destindeți la un serial nou și în care vă treziți energizat, gata de o nouă zi. De aceea, este important ca această cameră să fie cât mai aproape de sufletul dumneavoastră, după plăcerile și dorințele proprii. Iar pentru a obține acest lucru, trebuie să vă gândiți la toate: la patul de dimensiunea perfectă, cu o saltea durabilă, la noptierele și șifonierul ce vor întregi aspectul camerei, la perdele și podele, la covorașe, dar și la cuvertura pentru pat, care va face întregul cadru să pară ca scos din poveste. Este important să achiziționați un astfel de accesoriu fiindcă, pe lângă aspectul fabulos pe care îl va oferi dormitorului, va mai putea fi folosit și drept pătură. Fiind confecționată din materiale sustenabile, cuvertura va fi plăcută la atingere și vă va oferi confortul mult dorit. Haideți să vă prezentăm și criteriile promise, pentru ca dumneavoastră și partenerul să puteți alege pătura perfectă.

  • Criterii pentru achiziționarea unei cuverturi
  • Dimensiunea

Este important să țineți cont de dimensiunea cuverturii de pat atunci când o achiziționați. Vă recomandăm să măsurați cu atenție rama patului, dar și salteaua, pentru a putea alege un model nici prea mare, nici prea mic. Dacă patul dumneavoastră este de o persoană, atunci căutați o cuvertură de dimensiunea 120 cm x 200 cm. Iar dacă sunteți două persoane și aveți un pat matrimonial, cuvertura de dimensiunea 220 cm x 260 cm va fi perfectă.

  • Stilul

Era de la sine înțeles că vom vorbi și despre stilurile de cuverturi. Acesta poate fi chiar cel mai important aspect atunci când sunteți în căutarea unei pături moderne, potrivite cu design-ul dormitorului. Iată care sunt stilurile din care puteți alege:

  1. Cuvertura simplă: pătura simplă, fără model, este o alegere perfectă pentru dormitoarele minimaliste. Dacă vă doriți să exprimați eleganță și ordine în cameră, alegeți o cuvertură simplă, într-o singură culoare. Și dacă tot am pomenit de culori, puteți opta fără griji pentru nuanțele de albastru deschis, alb, bej sau gri, pentru o energie calmă în întreaga cameră.
  2. Cuvertura cu model: pătura cu model este perfectă pentru dormitoarele moderne, nonconformiste și stilate. Puteți opta pentru modele clasice, cum sunt dungile, florile sau bulinele, sau poate cele abstracte vă vor atrage mai mult. Ce-i drept, aveți o mulțime de posibilități, și numai dorințele dumneavoastră vor fi cele care vă vor ajuta să decideți.
  3. Cuvertura cu două fețe: dacă vă doriți o cuvertură de pat versatilă, cea cu două fețe va fi cea mai potrivită alegere. De obicei, aceste cuverturi vin cu o parte cu model și o parte simplă, deci veți putea îmbina simplitatea și eleganța cu nonconformismul. Astfel, nu vă veți plictisi niciodată de design-ul dormitorului, ba chiar îl veți putea schimba zi de zi.
  4. Cuverta groasă sau subțire: încă un criteriu de care să țineți cont înainte de achiziționare este grosimea materialului. În funcție de anotimp, veți avea nevoie de o cuvertură groasă sau subțire, deci puteți fie să achiziționați două din start, fie să luați numai cuvertura potrivită anotimpului în care ne aflăm și apoi, cu timpul, să cumpărați una nouă la nevoie.
  • Materialele

Înainte de încheiere, vrem să vă mai vorbim și despre diversele materiale din care puteți alege. Însă țineți cont că, indiferent de materialul pentru care optați, cuvertura vă va oferi un confort fabulos. Acestea fiind spuse, puteți alege bumbacul, un material clasic și ușor de întreținut. Fiind atât de versatil, bumbacul poate veni cu diverse culori sau modele atrăgătoare și va avea o rezistență sporită. Mai puteți opta și pentru lână, un material perfect pentru anotimpurile răcoroase. Fiind un textil gros, lâna va fi opțiunea perfectă pentru serile în care vă doriți să vă simțiți ca la munte. O altă variantă este și flanelul, un material plușat și modern. Această variantă se va potrivi de minune oricărui anotimp, deci versatilitatea este la ea acasă. De asemenea, mai puteți alege și catifeaua, un material ceva mai pretențios, dar la fel de versatil și fabulos. Cu strălucirea sa interioară, cuvertura din catifea va face orice dormitor să se transforme din anost în senzațional. Și nu îl ultimul rând, mai există și varianta de pătură din cașmir, poate cel mai pretențios material disponibil. Cașmirul vă va oferi o catifelare nemaivăzută și un somn plăcut, ca într-un nor pufos.

Iar acum că ați aflat toate criteriile de care să țineți cont atunci când vă doriți o cuvertură, nu vă rămâne decât să navigați mediul online pentru modelul perfect! Și un ultim sfat de la noi ar fi, ca după ce aranjați păturica, să potriviți și câteva perne decorative cu aceasta, pentru ca patul dumneavoastră să pară mai stilat ca niciodată. Cu siguranță vă veți simți inspirat să creați și mai multe potriviri de acest gen după ce încercați sfatul nostru. Vă dorim happy shopping și redecorare plăcută!