PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Doi minori au furat o autoutilitară și au condus-o pe drumul public, la Satu Mare

Doi minori din județul Satu Mare au fost condamnați la măsura educativă  pe o durată de șase luni după ce au furat o autoutilară de la un vecin și au condus -o pe drumul public.

Incidentul a avut loc în 6 iunie 2023, când cei doi minori, aflați în Viile Satu Mare, au furat de la un vecin o autoutilitara marca Iveco, pe care, ulterior, au condus-o pe drumul public din localitatea Viile Satu Mare, fără a deţine permis de conducere.

Unul dintre tineri, a mai fost judecat pentru alte cinci infracțiuni comise în perioada august 2020-ianuarie 2021 pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În timpul audierilor, unul dintre tineri a recunoscut că a condus autoutilitara fără a deține permis de conducere, susținând că a luat-o cu acordul victimei. Celălalt tânăr a negat furtul autoutilitarei și orice implicare în conducerea acesteia pe drumurile publice.

În urma procesului, ambii tineri au fost au fost condamnați, în această săptămână, la măsura educativă  pe o durată de șase luni pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.