PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Polițistul de frontieră care l-a lăsat pe Cherecheș să iasă din țară, cercetat disciplinar

Polițistul de frontieră care l-a lăsat pe Cherecheș să iasă din țară, prin vama Petea, este cercetat disciplinar, a anunțat sâmbătă, într-o conferință de presă, chestorul de poliţie Victor Ştefan Ivașcu, şeful Poliţiei de Frontieră.

Un polițist de frontieră român și unul maghiar i-au verificat actele lui Cătălin Cherecheș, vineri de dimineață, în punctul de trecere a frontierei Petea, și l-au lăsat să iasă din țară pe fostul primar din Baia Mare, care era sub control judiciar și avea interdicție de a părăsi România, informează Libertatea. Agentul român este acum cercetat disciplinar .

Chestorul de poliţie Victor Ştefan Ivașcu, şeful Poliţiei de Frontieră, a explicat modul în care Cherecheș a reușit să treacă de controlul de la frontieră, care a avut loc în punctul de trecere aflat pe teritorul maghiar. Acolo, la ora 7:49, vineri de dimineață, fostul primar băimărean s-a prezentat fiind pasager pe scaunul din dreapta al unui taxi.

Un polițist de frontieră român și unul maghiar, ieșiți din tonetă, le-au controlat actele celor doi. „Cele două persoane s-au legitimat cu cărți de identitate românești, dintre care una, cea a pasagerului, aparținea unei rude a numitului Cherecheș Cătălin, persoană care locuiește în afara țării”, a explicat chestorul Ivașcu. El a mai arătat că după prezentarea actelor, agentul a procedat la identificarea persoanelor din autovehicul prin confruntarea persoanelor din documente cu cei prezenți.

„Conform atribuțiilor de serviciu, polițiștul a implementat trecerea în baza de date, apoi a înmânat documentele polițistului de frontieră maghiar, afalt la rândul lui în afara tonetei, care a verificat de asemenea identitatea persoanelor și a consemnat acest aspect în bazele de date maghiare, ulterior permițând intrarea acestora pe teritoriul Ungariei”, a mai spus șeful Poliției de Frontieră.