Ultima actualizare: azi, 16:15

Locale

Cherecheș a ieșit din țară prin vama Petea, cu un taxi luat din Satu Mare

ACTUALIZARE. Surse au precizat pentru 2mnews că în urma verificărilor filmărilor stocate de camerele video montate în Primăria Baia Mare, edilul condamnat la 5 ani de închisoare cu executare pentru corupție (luare de mită), Cătălin Cherecheș, a părăsit sediul instituției în dimineața de vineri, 24 noiembrie 2023, după ora 3 dimineața. 

A fugit din țară prin vama Petea

Edilul a plecat cu un taxi spre Satu Mare, informează 2mnews. În Satu Mare a închiriat un alt taxi cu care a părăsit țara în jurul orei 7.00 dimineața, prin Punctul de Trecere al Frontierei Petea, prezentând cartea de identitate a vărului său din Germania (unele dintre persoanele implicate în anchetă susțin că acesta, fiu al sorei mamei lui Cherecheș, seamănă relativ bine cu edilul-fugar).

Știrea inițială:

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș ar fi fugit din țară înainte să fie condamnat la 5 ani de închisoare. A fost emis mandat european de arestare pe numele său.

Cherecheș ar fi ieșit din România deși se afla sub control judiciar și avea interdicția de a părăsi țara, astfel că era dat consemn la toate frontierele țării, informează hotnews.ro. Ulterior, pe numele lui a fost emis de către Tribunalul Cluj un mandat european de arestare.

Potrivit sursei citate, viceprimarul din Baia Mare a declarat că în momentul care a ajuns la birou primarul Cătălin Cherecheş nu se afla în clădire şi că dimineaţa devreme a făcut un live pe pagina sa de Facebook.

Răzvan Doseanu, avocatul lui Cătălin Cherecheş, susţine că apărarea edilului este îngreunată de faptul că acesta nu a fost găsit de poliţişti pentru a fi ridicat în vederea executării condamnării date de Curtea de Apel Cluj.

9 comentarii

  1. Pop Răspunde

    Gargara mare,nu exista sa fi putut trece vama cu buletinul varului,fara a da șpagă milițianului sătmărean,imposibil! I-ai umplut sacul bine de tot!!

  2. 😝 Răspunde

    Corect, nimic mai corect zis! Alina Gorgu ce zice acuma? A spus că nu scapă nimeni, numai Cătălinel, și gata până la următorul.

  3. Ion Răspunde

    Prin vamele noastre trece orice și oricine. Individul ăla este atât de cunoscut că nu pot fi făcute confuzii. Abureli de doi bani că l-au confundat. Adevărul este că vamele românești sunt ciur, oricine fumează orice la Satu Mare, țigările ucrainiene pot fi găsite aproape si la chioșcuri, se zvonește că se vând si droguri în fața liceelor și prin baruri, pe unde intra sau ies, suntem nebuni?

    • Krepekin Răspunde

      A umplut bine portofelul agentului de la frontiera Domnul Cherecheș,Imposibil sa nu observă și dacă seamănă tare cu varul sau,că cine este Intr adevăr în mașină!!!!.Așa merge aici la noi.

  4. R Răspunde

    Lipsă de profesionalism sau, mai curând ,corupție. Basmele spuse de șeful poliției de frontieră dovedesc cele spuse in frază anterioară si ar trebui să atragă demiterea acestui personaj si trimiterea lui la alte munci nu la paza frontierei. Este evident că totul a fost aranjat SI cu implicații la nivel înalt. Daca si acest matrapazlâc va băgat sub preș înseamnă că suntem corupți total SI iremediabil.

  5. Irimus Răspunde

    Fratele Cristi l-a scos din tara

  6. 3.14 Răspunde

    Muncim sa ii indopam cu pensii speciale si tot nu le ajunge. Statul are mare grija ca fiecare penal sa scape, pedepsele se prescriu, condamnatii pleaca in tari pitoresti. Votam de 30 de ani prost si asa vom vota inca 40 de acum incolo. Nici nu stii ce sa mai faci in tara asta, sa te apuci de furat? Bine o fi dara? Hmm

  7. 😝 Răspunde

    De ce a fugit exact în ziua când s-a dat sentința? Din justiție a sifonat un special! Deci șpaga ș-a făcut datoria!

  8. Iulian Câcău Răspunde

    Unde e Petric, cel care i-a propus lui Cherecheș să candideze la Primăria Satu Mare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.