Ultima actualizare: azi, 10:44

Locale

Polițistul de frontieră care l-a lăsat pe Cherecheș să iasă din țară, cercetat disciplinar

Polițistul de frontieră care l-a lăsat pe Cherecheș să iasă din țară, prin vama Petea, este cercetat disciplinar, a anunțat sâmbătă, într-o conferință de presă, chestorul de poliţie Victor Ştefan Ivașcu, şeful Poliţiei de Frontieră.

Un polițist de frontieră român și unul maghiar i-au verificat actele lui Cătălin Cherecheș, vineri de dimineață, în punctul de trecere a frontierei Petea, și l-au lăsat să iasă din țară pe fostul primar din Baia Mare, care era sub control judiciar și avea interdicție de a părăsi România, informează Libertatea. Agentul român este acum cercetat disciplinar .

Chestorul de poliţie Victor Ştefan Ivașcu, şeful Poliţiei de Frontieră, a explicat modul în care Cherecheș a reușit să treacă de controlul de la frontieră, care a avut loc în punctul de trecere aflat pe teritorul maghiar. Acolo, la ora 7:49, vineri de dimineață, fostul primar băimărean s-a prezentat fiind pasager pe scaunul din dreapta al unui taxi.

Un polițist de frontieră român și unul maghiar, ieșiți din tonetă, le-au controlat actele celor doi. „Cele două persoane s-au legitimat cu cărți de identitate românești, dintre care una, cea a pasagerului, aparținea unei rude a numitului Cherecheș Cătălin, persoană care locuiește în afara țării”, a explicat chestorul Ivașcu. El a mai arătat că după prezentarea actelor, agentul a procedat la identificarea persoanelor din autovehicul prin confruntarea persoanelor din documente cu cei prezenți.

„Conform atribuțiilor de serviciu, polițiștul a implementat trecerea în baza de date, apoi a înmânat documentele polițistului de frontieră maghiar, afalt la rândul lui în afara tonetei, care a verificat de asemenea identitatea persoanelor și a consemnat acest aspect în bazele de date maghiare, ulterior permițând intrarea acestora pe teritoriul Ungariei”, a mai spus șeful Poliției de Frontieră.


 

19 comentarii

  1. Loop Răspunde

    DACĂ ERA PRIMAR DE LA UDMR ÎL ASCUNDEATI ȘI ÎN GAURA DE ȘARPE NUMA SA NU ÎL GASEASCA NIMENI IDIOȚILOR!!!

  2. 😝 Răspunde

    Le-a dat în bot la HAKUNA MATATA, rezultatul = dosar penal cu premiu de 5 ani cu executare.

  3. Feri Poker Răspunde

    Toată gașca de hoți băsiști,niște infractori mai mari decât acest Cherecheș,sunt liberi fără să fi făcut nicio zi de pușcărie,și asta din cauză că justiția din România este foarte “selectivă”.Ce mai contează că a scăpat un simplu pion ??!!

  4. Pop Răspunde

    Acuma,daca PORTALSM au “cwoitze” să meargă să facă anchetă jurnalistică in Petea,dar nah nu vedem noi așa ceva de la niste așa ziși jurnaliști amatori!!!

  5. Greacu Răspunde

    No, pai atunci, mam prins, că să ieși din tara trebuie sa faci rost de un buletin. Io cred că vameșul Io zis să trăiți dom primar, mulțumesc da nu trebuia că oricum vă lăsăm să treceți. O ieșit pe la vipuri sau că tot omul?

  6. oooo Răspunde

    Dacă polițistul de frontieră cu vechime de muncă de 20 de ani a reușit să confunde mutra primarului cu cea a vărului plecat în Germania atunci sunt două varinate. Aștept de asemenea să fie cercetat și taximetristul băimărean pentru că intuia el ce și cum dar nici după ce l-a lăsat în Satu Mare nu a anunțat pe nimeni. Deci fără doar și poate este complice la fugă. Așa că se recomand[ frontieristului:
    1. Să meargă urgent la oftalmolog sau
    2. Să recunoască cinstit cât a costat tranzitul. Numai uitați-vă la fețele lor! Și mai vrem și în Schengen???? Glumiți.
    https://www.stiripesurse.ro/foto-cat-de-mult-seamana-chereches-cu-varul-caruia-i-a-folosit-documentul-de-identitate-pentru-a-fugi-din-tara_3152539.html

  7. Vasy Răspunde

    Oare cat a fost “mica atentie” ca vamesu’ sa nu vada diferenta dintre cei doi? Acu’ vine proces in italia cu extradare si toate alea…ca e nevinovat. ca e politic…etc hai ca poate scapa.

  8. Varu Răspunde

    Din păcate justiția din România nu este coerentă in decizii,se tot plâng ba că legile sunt proaste ba că au prea multe dosare etc,da uită că ei au fost cei care au propus aceste legi ticăloase.Mai mult au forțat mina politicului să facă legi in favoarea lor că să nu răspundă pentru sentințele pe care le dau.Statul Român este condus de o mână de ticăloși,politicieni,magistrați,SRI, Polițiști.

  9. Ion Răspunde

    Care Primar beșinos mai urmează!?Hai pe lăngă Carei să vezi Mafie mai ceva ca Cosa Nostra!Masina de Politie în fata casei pe podul Primarului săptămanalDa la băute în timpul programului

  10. kati Răspunde

    Ce mai om școlit în infracționalitate
    Am pus pe butuci familia soției a vărului urmează a taximetristului și politist de frontieră

  11. Ilie Răspunde

    Acum 3 zile au prins vreo 30 de polițiști de frontieră pe la Calafat, acum un an (doar) una de la Halmeu sau Petea își bagă banii in sutien etc. Ăștia lucrează în grup organizat. Cum draq sa nu știe nimeni ce fac aia pe acolo, că doar nu încasează mita la budă sau prin boscheți? Tot în drum iau banii, că doar nu merg cu șoferii in budă, sa- mi zică mie Mutu dacă nu își împart profitul…

  12. De aici fiecare înțelege ce vrea Răspunde

    Numai îmi aduc aminte de aversiunea grosolană afișată deschis a primarului față de minoritatea maghiară aproape nesemnificativă din Baia Mare și față de propriul viceprimar și acest moment când fuge tocmai către Ungaria din fața justiției. Voi ăștia care votați pevecistăpânește aduceți aminte de asta când mergeți data viitoare la vot! Că atâta le valorează la guralivii ăștia papagali cuvântul. Adică nici cât o ceapă degerată! Și numai gândiți-vă ce ar face tot acei guralivi la o adică în caz de un conflict. Pe cât pariu că ar fi primii care ar fugi probabil până în Bora Bora? Impresia mea este că dacă a furat destul va scăpa. Știți de ce spun asta. A se vedea în acest sens cazul Sebi Ghiță sau Sorin Oprescu. Mai pomenește cineva de ei???? Și noi mai vrem în Schengen????

  13. Peter Răspunde

    Politia necontrolată.Dramatic cei care trebuie să aplice legea să fie în ajutorul cetăteanului plătit di taxele și impozitele noastre își bat joc de noi!Cum poate să ajungă comandant de Politie la Municipiul Carei un tablagist făcut ofițer la apelul bocancilor fără Academie de Poliție!?În plus băiatul său care lucreaza în Satu Mare tot în Poliție la trupele de intervenție prins cu droguri fără să i-se întămple nimic!Unde este legea unde este conducerea MAI unde este Procuratura!
    Așa se lucrează mănă în mănă Politic și cu relații în toate instituțiile.Ce înseamnă asta Mafia.Avem nevoie de curățenie Generală ca cetățeanul să aibă încredere în instituțiile statului și ca Poliția să aibă Respect

  14. Irimus Răspunde

    L-am vazut azi la Cavnic pe pârtie

  15. g.h. Răspunde

    Sper că o să putrezească în închisoare și el și familia lui.

  16. oooo Răspunde

    Din ce se vehiculează pe surse în spațiul public înțeleg că frontieristul în cauză de fapt și-a dat seama că actul de identitate înmânat e a altuia. Atunci se pune întrebarea justificată că de ce mai este poliția de frontieră dacă treci ca prin brânză, că de ce sunt ei așa speciali și plățiți totuși destul de bine comparativ cu muritorii de rând. Este o palmă cât toată țara pe imaginea noastră mai ales că nu e vorba de cineva începător cum a fost în cazul accidentului de la 2 Mai! Și mai vrem în Schengen. Ce să zic? Felicitări! Și ar mai fi întrebarea cam care ar fi fost oare valoarea “tranzacției”? Că vrei-nu vrei la asta te gândești inevitabil, nu? 😮😥😫🤢
    PS. Nu doresc să generalizez dar în ultima vreme nu există zi în care să nu fie o știre cu așa ceva. Nu credeți că totuși e prea mult?

  17. vadimT Răspunde

    Deci, se sta degeaba la rand acolo in vama. Ii verifica de forma, ca sa ia un salar bun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.