PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

VIDEO. Zugravul criminal, condamnat la 13 ani de închisoare

Zugravul criminal din Satu Mare și-a aflat pedeapsa. Bărbatul, tată a trei copii, i-a tăiat gâtul unei sătmărence și a fost condamnat la 13 ani de închisoare. Totul s-a petrecut în data de 1 iulie 2023, într-un apartament de pe Aleea Prahovei din municipiul Satu Mare. Bărbatul i-a tăiat gâtul unei sătmărence care îl angajase să-i lucreze în locuință. După ce a ucis-o, individul și-a schimbat hainele murdare de sânge și le-a aruncat într-un tomberon. În cele din urmă, acesta și-a recunoscut fapta.

Potrivit informațiilor PortalSM, bărbatul, care o cunoștea pe victimă, avea acces în apartamentul acesteia prin codul de acces și cheile pe care le deținea. După săvârșirea crimei, a încercat să șteargă orice urmă a faptei: s-a spălat pe mâini, după care a curățat chiuveta și cutterul folosit la săvârșirea faptei. Apoi a părăsit în grabă apartamentul și a luat o bicicletă cu care s-a deplasat până la podul de fier. Acolo a aruncat mănușile și cutterul.

La întoarcere a aruncat pantofii sport și șosetele pe care le purta în picioare. Ajuns acasă a făcut duș și a aruncat hainele pe care le-a purtat la momentul comiterii faptei într-un tomberon. După comiterea faptei și ștergerea urmelor crimei, a acționat cu scopul de a-și crea un alibi: a apelat telefonic victima, s-a întors în apropierea locului comiterii faptei, unde a răspândit informații eronate potrivit cărora victima nu i-ar fi răspuns la telefon de dimineață. În cele din urmă, individul și-a recunoscut fapta.

Acesta a fost condamnat la 13 ani și 4 luni de închisoare.