Ultima actualizare: azi, 12:25

Locale

Firmele cu cele mai mari încasări din Satu Mare

Top 5 al firmelor cu cele mai mari încasări din Satu Mare în anul 2022: prima poziție fiind ocupată de ZES ZOLLNER ELECTRONIC SRL, iar poziția a doua de AUTONET IMPORT SRL.

ZES ZOLLNER ELECTRONIC SRL, compania a fost înființată în 1965 în Zandt, Bavaria, unde este și în prezent sediul societății și operează în mai multe țări, precum Germania, Ungaria, România, China, America etc. Este o societate care dezvoltă soluții de sisteme în mai multe domenii și inovații tehnologice.

Societatea a înregistrat în 2022 o cifră de afaceri totală de 592,7 milioane euro, ocupând poziția 1. Cel mai mare număr de angajați dintre companiile din județ, respectiv 2.680 salariați.

În ce privește profitabilitatea, societatea ocupă poziția 3, realizând un profit total de 18,4 milioane de euro.

AUTONET IMPORT SRL este unul dintre cei mai mari importatori de componente auto de pe teritoriul României, fiind fondată în anul 1996 la Satu Mare și are peste 40 de depozite la nivel național, din care 4 sunt în București.

Societatea a înregistrat în 2022 o cifră de afaceri totală de 425,2 milioane euro, ocupând poziția 2, iar din perspectiva numărului de angajați pe care îi are, ocupă poziția 4, cu 1.264 salariați.

În ce privește profitabilitatea, societatea ocupă poziția 4, realizând un profit total de 18,2 milioane de euro.

PROMAT COMIMPEX SRL o firmă înființată în 1998 care activează în agricultură, comercializând îngrășăminte chimice, semințe de porumb, floarea soarelui, rapiță, grâu, pesticide-erbicide, fungicide, insecticide, acaricide, fertilizanți foliari și regulatori de creștere, tratament sămânță, adjuvanți etc.

Societatea a înregistrat în 2022 o cifră de afaceri totală de 374,2 milioane euro, ocupând poziția 3.

În ce privește profitabilitatea, societatea se situează pe locul 5, realizând un profit total de 54,2 milioane de euro.

UNICARM SRL, companie care operează în industria cărnii și a mezelurilor și are sediul social în Vetiș, Satu Mare, str. Principală nr. 314.

Societatea a înregistrat în 2022 o cifră de afaceri totală de 219,4 milioane euro, ocupând poziția 4. Are un număr total de 2.656 angajați și ocupă poziția 2 în clasamentul firmelor din Satu Mare cu cei mai mulți salariați.

În ce privește profitabilitatea, societatea ocupă poziția 10, realizând un profit total de 4,5 milioane de euro.

Se poate observa că forma de organizare economică a primilor 4 jucători este societatea comercială cu răspundere limitată sau „SRL”. Potrivit site-ului https://vreaufirmamea.ro/ acest tip de firmă prezintă mai multe avantaje, fiind preferat și de multinaționale precum Coca-Cola sau Microsoft.

ELECTROLUX ROMANIA SA O companie care produce electrocasnice și este de naționalitate Suedeză, fiind al doilea cel mai mare producător mondial de electrocasnice.

Societatea a înregistrat în 2022 o cifră de afaceri totală de 200,9 milioane euro, ocupând poziția 5 în topul firmelor din Satu Mare. Are un număr total de 865 angajați și ocupă poziția 5 în clasamentul firmelor din Satu Mare cu cei mai mulți salariați.

În ce privește profitabilitatea, societatea ocupă poziția 17, realizând un profit total de 2,9 milioane de euro.