Ultima actualizare: azi, 13:20

Locale

FLAG Satu Mare și-a implementat cu succes strategia de dezvoltare locală, aducând în teritoriu peste 2,5 milioane euro

Asociația Grup de Acțiune Locală pentru Pescuit Satu Mare (FLAG Satu Mare) și-a dus la bun sfârșit contractul de finanțare semnat în marte 2017 cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale – Autoritatea de Management pentru POPAM 2014-2020, pentru implementarea proiectului ”Strategia de dezvoltare locală integrată a zonei de pescuit și acvacultură Someș-Tur-Crasna-Ier, județul Satu Mare”.
Valoarea totală alocată implementării SDL a fost de 17.308.474,61 lei, din care 14.848.313,90 lei reprezintă valoarea alocată implementării proiectelor din POPAM (inclusiv costurile de funcționare și animare) și 2.460.160,71 lei reprezintă cofinanțarea beneficiarilor în cadrul măsurilor din strategie.
FLAG Satu Mare este un grup de acțiune locală pentru pescuit cu personalitate juridică care în urmă cu 7 ani și-a propus să dezvolte zona de pescuit şi acvacultură Someș-Tur-Crasna-Ier. Din totalul de 22 de proiecte depuse la FLAG Satu Mare, 18 au fost implementate cu succes, realizându-se investiții în cadrul fermelor de acvacultură, în domeniul pescuitului sportiv, al turismului, al comerțului cu preparate din pește, s-au achiziționat dotări în vederea diminuării braconajului pe apele din teritoriu, pentru întreținerea zonelor de agrement din apropierea bălților și iazurilor, dar și pentru educarea tinerelor generații în spiritul protejării naturii și a apelor în special, respectiv investiții care sprijină utilizarea energiilor regenerabile. Prin implementarea proiectelor enumerate s-au creat 22,5 locuri de muncă și s-au menținut 27.
Punerea în aplicare a obiectivelor strategiei FLAG Satu Mare a fost posibilă prin sprijinul Uniunii Europene, în cadrul Fondului European pentru Pescuit și Afaceri Maritime, Prioritatea nr. 4 Creşterea gradului de ocupare a forţei de muncă şi sporirea coeziunii teritoriale, Măsura III.2 Punerea în aplicare a strategiilor de dezvoltare locală plasate sub responsabilitatea comunității (inclusiv costuri de funcţionare şi animare).
www.flagsatumare.ro