PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Poliţist lovit cu pumnul şi ameninţat cu moartea, într-o secţie din Satu Mare

Un poliţist din judeţul Satu Mare a fost lovit cu pumnul în zona ochilui chiar în secţia de poliţie şi ameninţat cu moartea, de către un bărbat mort de beat. Agresorul, care a fost scos dintr-un şanţ, a fost condamnat, în această săptămână, la 1 an şi 10 luni de închisoare cu suspendare şi plata unor despăgubiri de 5.000 de lei.

Potrivit informaţiilor PortalSM în data de 06.08.2023, în jurul orelor 03:30, poliţia a fost sesizată prin apel de urgență 112 despre faptul că, în apropierea unui restaurant din zona Oaşului se află o persoană într-o stare avansată de ebrietate căzută în șanț și care nu se poate descurca singură. La faţa locului s-au deplasat doi poliţişti, iar pentru că bărbatul beat a devenit agresiv, aceştia l-au încătuşat şi l-au dus la sediul Secției Nr. 8 Poliție Rurală Gherţa Mică, unde se mai aflau doi poliţişti.

Aici i-au fost desfăcute cătușele, iar după 5 minute a sosit un echipaj SMURD, dar bărbatul a refuzat orice fel de consultație medicală, a început să-i înjure pe membrii echipajului SMURD şi pe celelalte organe de poliție. După plecarea echipajului SMURD, un agent de poliție a început să-i completeze o amendă iar bărbatul a început să îl ameninţe pe poliţist, să îi spună că îl omoară. Poliţistul a ieşit pe hol, dar bărbatul a ieşit după el şi la un moment dat a reuşit să îi aplice un pumn în zona ochiului, pentru care a avut nevoie de 3 zile de înghijiri medicale. Agresorul a fost încătuşat din nou, dar a devenit şi mai violent, şi a fost încătuşat şi la picioare. Cu toate acestea, l-a scuipat pe alt poliţist şi i-a spus că îl omoară atât pe el cât şi pe familia acestuia.

După alte 20 de minute, agresorul s-a calmat. Ulterior a primit arest preventiv şi arest la domiciliu.

În timpul audierilor, acesta a spus că nu îşi aminteşte nimic, dar după ce poliţiştii i-au arătat imaginile surprinse de bodycam-uri, a recunoscut şi a spus că regretă faptele.

Agresorul a fost şi în arest preventiv, respectiv arest la dimiciliu pe o perioadă de două luni. În această săptămână el a primit o pedeapsă de 1 an şi 10 luni de închisoare cu suspendare.