PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Polițiștii din Satu Mare se pregătesc de protest. Merg cu autocarele la București

Polițiștii din Satu Mare se pregătesc de protest. Aceștia au anunțat că vor merge cu autocarele la București, informează g4media.ro.

Polițiștii anunță ample acțiuni de protest în București, nemulțumiți de indexarea cu 5% a salariului cât prevede proiectul de ordonanță pus în transparență decizională. Ei susțin că această indexare nu acoperă decât parțial inflația și că în mod real veniturile polițiștilor scad. ,,Raportată la salariul de funcție al unui polițist debutant, indexarea de 5% înseamnă o ,,majorare” batjocoritoare, de 30-35 lei”, se arată într-un comunicat al Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual.

Sindicaliștii din poliție amenință Guvernul că, dacă nu va găsi soluții la revendicărilor lor, vor boicota cele 4 sesiuni de alegeri din 2024. ”Nu vom asigura paza/ordinea/siguranța publică la alegerile europarlamentare, locale, parlamentare si prezidențiale!”, se mai arată în comunicat.

Protestele SNPPC sunt anunțate inclusiv pe rețelele de socializare. ,,Precizăm că vor veni, cu autocare sau cu mașini personale, sute de colegi din țară, din zeci de județe (Argeș, Maramureș, Satu Mare, Vrancea, Bacău, Teleorman, Ialomița, Dâmbovița, Vâlcea, Constanța, Prahova, Bacău, Buzău, Brașov, Iași, Neamț, Mehedinți, Caraș-Severin, Timișoara, Dolj, Gorj, Suceava, Covasna și altele)”.