Ultima actualizare: azi, 08:03

Locale

Polițiștii din Satu Mare se pregătesc de protest. Merg cu autocarele la București

Polițiștii din Satu Mare se pregătesc de protest. Aceștia au anunțat că vor merge cu autocarele la București, informează g4media.ro.

Polițiștii anunță ample acțiuni de protest în București, nemulțumiți de indexarea cu 5% a salariului cât prevede proiectul de ordonanță pus în transparență decizională. Ei susțin că această indexare nu acoperă decât parțial inflația și că în mod real veniturile polițiștilor scad. ,,Raportată la salariul de funcție al unui polițist debutant, indexarea de 5% înseamnă o ,,majorare” batjocoritoare, de 30-35 lei”, se arată într-un comunicat al Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual.

Sindicaliștii din poliție amenință Guvernul că, dacă nu va găsi soluții la revendicărilor lor, vor boicota cele 4 sesiuni de alegeri din 2024. ”Nu vom asigura paza/ordinea/siguranța publică la alegerile europarlamentare, locale, parlamentare si prezidențiale!”, se mai arată în comunicat.

Protestele SNPPC sunt anunțate inclusiv pe rețelele de socializare. ,,Precizăm că vor veni, cu autocare sau cu mașini personale, sute de colegi din țară, din zeci de județe (Argeș, Maramureș, Satu Mare, Vrancea, Bacău, Teleorman, Ialomița, Dâmbovița, Vâlcea, Constanța, Prahova, Bacău, Buzău, Brașov, Iași, Neamț, Mehedinți, Caraș-Severin, Timișoara, Dolj, Gorj, Suceava, Covasna și altele)”.

20 comentarii

  1. Sile Răspunde

    Pensionarii cu pensii sub 2000 lei ar trebui sa iasa in strada..nu voi !!!!Va credeti mari in trafic..cu cateva luni de scoala..Ia traiti voi cu 1400 lei pe luna!!!!

    • Buca Răspunde

      Cei care încasează 1400 lei pe lună pensie, nu au prea multă școală!
      S-au mulțumit o viață să lucreze pe posturi prost plătite iar acum se revoltă tardiv!
      Aviz celor care azi lucrează tot felul de munci ocazionale sau la negru, precum și cei care lucrează în dorul lelii!

      • @Buca Răspunde

        @Buca, și ce te face să crezi că te descurci cu o pensie de 2000-2500 pe lună la preturile actuale? Politistii atâta iau numai pe banii de țoale și de papa! Așa că lasă tu și mai bine taci!

  2. Satmarean1 Răspunde

    @Buca. Foarte corect. Asa este. Sunt locuri destule la școlile de politie de ce nu merg cei nemulțumiți la patroni sa vadă ce bine e în politie. Peste un an îi văd și pe ei în strada sau pleacă pt ca nu fac fata.

  3. Vasy Răspunde

    Ce tare! Vor salarii mai mari dar faptul ca merg la pensie la 40 de ani nu e problema. Inca cate beneficii mai au doamne doamne!
    O, am uitat ca astia sunt specialli cu pensie si salariu din alta parte. Deci …. tacem si inghitim, noi nu suntem speciali.

    • Ilie Răspunde

      Care 40 de ani?! Care 40 de ani și după care lege, mă mancatorule de semințe? Plin netul de habarniști comentatori care dau din clanță. Se iese la minim 47 de ani dar în general nu se îndeplinesc condițiile, deci ajungi la aproximativ 50 de ani. Sunt atât de mulți doritori să devină polițiști că nu se ocupa locurile la școli Să te văd atunci când o să ajungă să-ți dea tâlharii în cap in magazine, sau să îți smulgă banii din mana sau când o să își bată joc de copii tai pe strada. Atunci o să plângi că un bebe că …unde-i politia… Papagalule. Du-te, mă, la poliție, dacă e asa de bine! Papagalule. Bine faceți, polițiștilor, la capitală! Tot înainte!

      • Vizionaru Răspunde

        De ce ma Pulanus acum cât încă nu s-au pensionat la 47 de ani pulitistii prind tâlharii,fac ordine, ne țin copiii in siguranța, etc ? Ori ești beat, ori ești prost ori amândouă, dar sigur ești agent șef! Politia nu exista! Nu sunteți in stare sa prindeți un hot, sa executați un ordin de protecție, sa țineți in țara un individ sub control judiciar, școlile sunt pline de droguri și bătăi, nu sunteți in stare nici sa intrați pe poarta deschisă, voi Săriți gardul! Este plin de infractori printre voi iar tot ce știți este sa dați amenzi! Mergeți la București, poate va i-a radarul!

        • Ilie Răspunde

          Nu sunt agent șef, nici măcar comercial, dar intenționez, dacă o să am loc de tine, să ajung Agentul 007. Află că, paradoxal, vezi că rămâi perplex, politia romana chiar își face treabă muuult mai bine decât marea majoritate a poliției din alte țări. Ia gândește .De cate ori ai luat bătaie pe strada, de cate ori te-a furat prin autobuz, de cate ori ai fost amenințat cu arma, de cate ori ai văzut clanuri pe strada? Ce vrei de la ei? Perfecțiune? Ok, au și ei corupție , ai și ei o grămadă de influențe politice, dar la modul general chiar își fac treaba. Pe salarii de kkt. Drept care o grămadă chiar își dau demisia și pleacă la privat. Apropo, nu mă cheamă Pulanus, dar îți prezic că dakă kktii de la butoane nu schimbă ceva, s-ar putea să nu mai ai la cine să strigi după ajutor când o să-ți umble unul la spate pe stradă 👍

  4. Altu Răspunde

    La muncă cu toți bugetarii. Era de așteptat să protesteze toți că angajatorul lor,statul, dă la toată lumea, mai puțin privatului care este jecmănit să îi îmbuibe pe bugetari. Și tot o dau cu studiile, dacă erau așa deștepți bugetarii și de bine pregătiți nu eram la coada Europei. Privatul ce ține țara pe linia de plutire. Dacă este așa rău în poliție, demisia și la munca la privat. La miliție de ce nu e pensia după contribuție. Bagă în ultimul an suplimentare să crească salariul și să iasă cu pensie cât mai mare. Unii plătesc colegii să îi lase să facă mai multe ture. Bieții milițieni, scârbă de ei și de toți bugetarii. Lutul galben o să vă sature, nesimțiților

    • 🐑 Răspunde

      Pai va jecmanesc patronii din privat ca ei o duc bine si va trateaza ca pe niste slugi. Dar nu va poate obliga nimeni sa ramaneti la privat mergeti la stat.

      • Altu Răspunde

        Băi berbecule,dar voi de ce nu mergeți la privat daca la stat e rău. Nu toți sunt înregimentați politic și nu toți au bani de șpagă să ajungă bugetari. La privat dacă nu îți convine firma mergi la alta. Așa ar trebui să faceți și la stat. Demisia ,nu grevă. Dar că ar da Ciolacu salariu din buzunarul lui ați vedea p..a. Și aceași bugetari care conduc țara încurajează aducerea asiaticilor. Așa că ce vor alege patronii,un român bine plătit sau un sclav. Soluția este să plecăm din țara pensionarilor și bugetarilor.

  5. roco Răspunde

    Deja Stan si Bran se rasucesc in mormant…Lor nu le a trecut prin cap sa sara gardul cand poarta era deschisa,bine punctat vizionare! Mai e antologica faza cu agenta care nu gasea marsarierul la Logan si a chemat un coleg!

  6. apolo Răspunde

    Nici un bugetar nu e de vina ca cere si primeste bani in plus,fiecare vrea sa traiasca mai bine! Solutia e simpla,qngajatii din sistemul public sa aiba ingradit dreptul la greva si atunci n ar mai fi nebunia asta dupa mariri de salariu pe principiul dominoului! In Germania functioneaza si ar merge si la noi,dar nu se vrea…

  7. goguta Răspunde

    Pai nu se poate, pentru ca apar cei din justitie si i-ti da cu legea lor in cap. Sprijina prostii pentru 150 lei si ei cer 15000. Am vb de curand cu un procuror din portugalia si cand a auzit cat castiga unul la fel in romanica, a spus ca in 6 luni invata limba si vine la noi.

  8. Casian Răspunde

    @ilie eu ca om te înțeleg ca îți aperi breasla.. Dar sai ca Poliția Română e peste alte Poliții europene e o glumă bună.. Uita te aici aproatse lângă graniță, pai tu n ai văzut ce prestanta au polițiștii maghiari? Permit ei circul verbal cu cetățenii ofuscati ca sunt opriți cum permiteți voi? Iar despre salarii sunteți egali, cu norma de hrana și celelalte drepturi săriți bine de 1000 de euro, și o sa fii surprins, în Ungaria n ai câștiga atâția bani ca simplu agent!

  9. părerea mea Răspunde

    @Casian, absolut corect ce ai scris. Cine dorește să mă contrazică îi povestesc o fază încă din 1991 petrecută la Mateszalka. M-am dus dincolo și ca tot românul duceam câte ceva să mai fac rost de monetar. Adică să vând câte ceva la piața de ruși (cum se spune la unguri). Drept urmare am parcat și bineînțeles mă durea în paișpe așa tradițional că e voie ori ba. repede m-a prins polițistul ungur și din scurt mă amendează. La care eu tot așa tradițional dâmbovițean am întrebat dacă nu s-ar putea altfel. Vă redau replica: “Kedves uram. Menjen előre azután meg forduljon jobbra. Vagy 500 méter után ott az orosz piac. Ott alkudozzon.” – adică “Stimate domn. Mergeți înainte, faceți dreapta și după vreo 500 metri găsiți piața de ruși. No acolo vă târguiți.”
    PS. Citiți presa națională și vă minunați zi după zi cu câte o boacănă făcută de polițai. Atenție, nu există excepție și asta sigur nu e vina mea! Prestanța lasă mult de dorit. Când se va mai îmbunătăți atunci puteți avea și pretenții. Toată lumea ar câștiga din asta. Eu aș fi cel ai fericit.

  10. jean Răspunde

    Cei mai multi primesc pensie speciala pt ca dorm la munca pana la 45 de ani

  11. jean Răspunde

    Rusinea natiunii in frunte cu magistratii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.