PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Polițistul local care a abuzat-o pe minoră, declarat apt la examenul psihologic anual: „Nu a ridicat suspiciuni”

Polițistul local din municipiul Satu Mare care a abuzat-o pe fiica minoră, în vârstă de 11 ani, a iubitei lui a fost declarat apt la examenul psihologic anual, potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Satu Mare. Bărbatul nu a ridicat suspiciuni, desfășurându-și activitatea profesională în mod corect.

În urma măsurilor de reținere luate de organele judiciare, acesta a fost suspendat din funcție până la finalizarea cercetărilor, urmând a fi luate măsurile legale care se impun

„În data de 18.12.2023, polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale au retinut un bărbat in varsta de 48 de ani sub aspectul săvârșirii infracțiunii de agresiune sexuală cu un minor. Acesta este angajat în cadrul Dispeceratului Poliției Locale Satu Mare ca personal neoperativ, efectuând activități specifice de dispecerat. De menționat este faptul că acesta nu a ridicat suspiciuni la nivelul instituției, desfășurându-și activitatea profesională în mod corect, fără a fi înregistrat abateri disciplinare. La examenul psihologic anual, efectuat la începutul lunii decembrie a anului curent, a fost declarat apt, nefiind sesizate de către psiholog probleme comportamentale în prezent și nici în anii anteriori. În urma măsurilor de reținere luate de organele judiciare, acesta a fost suspendat din funcție până la finalizarea cercetărilor, urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

Conducerea Poliției Locale Satu Mare nu tolerează niciun fel de conduită din partea angajaților și ia măsuri ferme împotriva tuturor celor care încalcă normele legale specifice”, au declarat reprezentanții Primăriei Satu Mare pentru PortalSM.

PortalSM a decis să nu publice identitatea bărbatului pentru a o proteja pe minoră.

Citește și: