PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

A făcut şcoala de şoferi de 3 ori şi a picat. Apoi s-a îmbătat şi a făcut accident

Un bărbat din Medieşu Aurit a fost condamnat, în aceată săptămână la închisoare cu suspendare, după ce a făcut un accident, beat, la volanul unei maşini cu numere false, fără a poseda permis de conducere.

Potrivit informaţiilor PortalSM, bărbatul a condus în data de 22.10.2022, în jurul orei 19.30, un autoturism cu plăcuţe de înmatriculare false, pe centura municipiului Satu Mare, iar fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum și a consumului de alcool, a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat pe un teren viran aflat în dreapta direcției sale de mers. În urma evenimentului rutier el şi/a fracturat mai multe coaste, iar pasagerul a scăpat fără răni.

Fiind testat cu aparatul etilotest rezultatul a fost de 0.81 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În timpul audierilor, bărbatul a recunoscut că era foarte supărat pe faptul că mama lui voia să vândă casa în care a investit foarte mulţi bani împreună cu siţia sa, s-a dus la un bar din Medieș unde a consumat băuturi alcoolice. A găsit pe internet o mașină de cules porumb în Sătmărel și a vrut să meargă să o vadă. El deţinea un autoturism SangYong şi un Mercedes neînmatriculat pe care l-a cumpărat în urmă cu o zi. S-a gândit să meargă cu Mercedesul până în Sătmărel dar pentru că nu avea aplicate numere de înmatriculare, a pus pe acesta numerele de pe autoturismul SangYong, și-a luat un vecin şi a pornit la drum.

El nu îşi mai aminteşte ce s-a întâmplat, doar că era pe centură, a auzit o pocnitură, nu a mai putut controla mașina, s-a lovit de scuarul unui sens giratoriu, după care și-a pierdut cunoștința. Când și-a revenit se afla în mașina răsturnată, pe câmp. A ieșit din mașină împreună cu prietenul lui și nu a simțit să aibă vreo leziune. Ulterior a început să îl doară spatele, motiv pentru care a fost transportat la spital, unde s-a constatat că avea fractură la vertebra L1 şi mai multe coaste rupte. Medicii au vrut să-l opereze, dar a refuzat, spunând că va fi tratat şi în străinătate, unde este angajat.

În faţa anchetatorilor el a recunoscut că nu are a avut niciodată permis de conducere. A făcut școala de șoferi de 3 ori, în 2005 în 2006 și în 2020 dar nu a luat examenul teoretic.

Bărbatu şi-a recunoscut toate faptele şi a primit o pedeapsă de 1 an şi 9 luni de închisoare cu suspendare.