Ultima actualizare: ieri, 19:37

Locale

A făcut şcoala de şoferi de 3 ori şi a picat. Apoi s-a îmbătat şi a făcut accident

Un bărbat din Medieşu Aurit a fost condamnat, în aceată săptămână la închisoare cu suspendare, după ce a făcut un accident, beat, la volanul unei maşini cu numere false, fără a poseda permis de conducere.

Potrivit informaţiilor PortalSM, bărbatul a condus în data de 22.10.2022, în jurul orei 19.30, un autoturism cu plăcuţe de înmatriculare false, pe centura municipiului Satu Mare, iar fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum și a consumului de alcool, a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat pe un teren viran aflat în dreapta direcției sale de mers. În urma evenimentului rutier el şi/a fracturat mai multe coaste, iar pasagerul a scăpat fără răni.

Fiind testat cu aparatul etilotest rezultatul a fost de 0.81 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În timpul audierilor, bărbatul a recunoscut că era foarte supărat pe faptul că mama lui voia să vândă casa în care a investit foarte mulţi bani împreună cu siţia sa, s-a dus la un bar din Medieș unde a consumat băuturi alcoolice. A găsit pe internet o mașină de cules porumb în Sătmărel și a vrut să meargă să o vadă. El deţinea un autoturism SangYong şi un Mercedes neînmatriculat pe care l-a cumpărat în urmă cu o zi. S-a gândit să meargă cu Mercedesul până în Sătmărel dar pentru că nu avea aplicate numere de înmatriculare, a pus pe acesta numerele de pe autoturismul SangYong, și-a luat un vecin şi a pornit la drum.

El nu îşi mai aminteşte ce s-a întâmplat, doar că era pe centură, a auzit o pocnitură, nu a mai putut controla mașina, s-a lovit de scuarul unui sens giratoriu, după care și-a pierdut cunoștința. Când și-a revenit se afla în mașina răsturnată, pe câmp. A ieșit din mașină împreună cu prietenul lui și nu a simțit să aibă vreo leziune. Ulterior a început să îl doară spatele, motiv pentru care a fost transportat la spital, unde s-a constatat că avea fractură la vertebra L1 şi mai multe coaste rupte. Medicii au vrut să-l opereze, dar a refuzat, spunând că va fi tratat şi în străinătate, unde este angajat.

În faţa anchetatorilor el a recunoscut că nu are a avut niciodată permis de conducere. A făcut școala de șoferi de 3 ori, în 2005 în 2006 și în 2020 dar nu a luat examenul teoretic.

Bărbatu şi-a recunoscut toate faptele şi a primit o pedeapsă de 1 an şi 9 luni de închisoare cu suspendare.

Un comentariu

  1. altu fără bmw Răspunde

    Deci hai să repetăm știrea! Individul conduce o mașină cu plăcuțe de înmatriculare false, fără permis de nici un fel și beat mangă și se răstoarnă. Primește condamnare cu suspendare. Ghiciți ce va învăța de aici? Mai nimic că nu are cu ce. Bravos sentință. Asta-i motivul pentru care se circulă în halul ăsta fără de hal pe la noi. Vedeți și cazul recent al puștanului care drogat fiind a furat mașina tatălui și s-a răsturnat într-un sens giratoriu. Măcar de ar fi obligați să meargă la dezalcoolizare/dezintoxicare că altfel faza se va repeta și poate cu finalitate mai urâtă. Îmi aduc aminte de un caz relativ recent din țară când unul beat a omorât un polițist într-un accident. Bineînțeles a primit 13 ani cu executare. Ce să mai înțeleagă de aici omul de rând? Că toți suntem egali dar unii sunt mai egali decât restul? Treaba nu e că aș dori să fie condamnat dar mă îndoiesc că a reținut ceva din ce a trebui să priceapă. Aici e buba mare.
    https://adevarul.ro/stiri-locale/piatra-neamt/efectul-legii-anastasia-sentinta-record-pentru-2331069.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.