PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

A fumat o țigară, iar după câteva zile s-a urcat la volan. Condamnat la amendă penală

A fumat o țigară la o petrecere, iar după câteva zile s-a urcat la volan. Bărbatul, în vârstă de 36 de ani, s-a întâlnit cu polițiștii în trafic, iar acum a fost condamnat la amendă penală.

Potrivit informațiilor PortalSM, bărbatul, aflat la volanul unui autoturism, a fost oprit în trafic pentru un control rutier, în județul Satu Mare. După verificarea documentelor a fost testat cu aparatul Drugtest, iar rezultatul a indicat o concentrație pozitivă a substanței THC. Ulterior, acesta a fost transportat la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge și urină.

Bărbatul a recunoscut săvârșirea infracțiunii, declarând că într-o zi de sâmbătă, în timp ce se afla la o petrecere, a tras câteva fumuri dintr-o țigară, ulterior dându-și seama că țigara conține și altceva în afară de tutun. În zilele următoare s-a urcat la volan, însă a fost oprit între localitățile Moftin și Carei pentru un control de rutină, unde a fost depistat pozitiv la testul pentru droguri.

Acesta a fost condamnat la plata unei amenzi penale în valoare de 4.200 de lei, pentru ,,săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența substanțelor interzise”.