PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Au început lucrările la prima parcare multietajată din municipiul Satu Mare

Au început lucrările la prima parcare multietajată din municipiul Satu Mare. Este vorba de parcarea de pe strada Mihail Kogălniceanu, care va avea aproximativ 150 de locuri.

La proiectul tehnic se lucrează încă din luna noiembrie a anului trecut, iar în aceste momente se demolează clădirile existente, urmând ca execuția propriu-zisă, ridicarea parcării, să aibă loc în primăvara acestui an.  ,,Această investiție beneficiază de trei milioane de lei și consider că este o sumă consistentă. (…) Vreau să vă spun că din noiembrie se lucrează pe proiectul tehnic, antreprenorul are la dispoziție șase luni pentru proiectare, deci undeva în luna aprilie va trebui să predea proiectul tehnic, iar în jur de mai se poate începe execuția propriu-zisă”, a spus primarul Kereskenyi Gabor, la sfârșitul anului trecut.

Parcarea de pe strada Mihail Kogălniceanu, clădire cu subsol, parter și două etaje, va fi construită pe o suprafață de peste 1.600 de metri pătrați, iar construcția în sine va avea o suprafață de 1.350 de metri pătrați. Clădirea va dispune de 146 de locuri de parcare repartizate astfel: 34 la subsol, 22 la parter, 34 la primul etaj, tot 34 patru la etajul doi, plus 22 de locuri de parcare pe acoperiș/terasă. De asemenea, vor mai exista 12 locuri de parcare neacoperite în curtea interioară a clădirii.

Amintim că a fost semnat contractul și pentru cea de-a doua parcare multietajată din Satu Mare, cea care urmează să fie construită pe strada Decebal. Această parcare va fi prevăzută cu peste 180 de locuri, iar perioada de execuție a lucrărilor este de 24 de luni.


CITEȘTE ȘI:

Exit mobile version