PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

România va primi anul acesta 100.000 de muncitori străini. Angajator: Nu avem alternativă

România va primi anul acesta 100 de mii de muncitori străini. Guvernul a luat această decizie din cauza deficitului de forță de muncă de pe piața locală. Angajatorii români se plâng că nu reușesc să găsească oameni în țară, așa că sunt nevoiți să-i caute peste hotare. Cei mai mulți provin din Asia, din țări precum Bangladesh, Sri Lanka, Nepal sau Vietnam, scrie Digi24.

Angajatorii români preferă să lucreze cu străini pentru că nu reușesc să angajeze români. Iar în acest moment, peste 42 de mii de locuri de muncă sunt încă vacante în țara noastră.

„Soluția care am adoptat-o pentru acești muncitori asiatici este pentru că românii nu mai există, forța de muncă nu mai există și este o alternativă la forța de muncă română. Nu că ar fi mai buni decât românii, nu, exclus, dar, cum spune românul, ne facem treaba cu ei. Nu avem alte posibilități. Îi plătim și pe aceștia foarte bine, le asigurăm cazare, masă. Nu i-am adus că ne costă mai puțin, i-am adus pentru că nu avem alternativă”, a declarat pentru Digi24 Cristian Cîrjaliu, administrator firmă construcții.

Potrivit datelor oficiale, muncitorii străini din afara UE au adus bugetului de stat anul trecut 230 de milioane de euro.