PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Taximetrist mort de beat, împotmolit cu maşina. Nu putea sta în picioare!

Un taximetrist din municipiul Satu Mare s-a ales, astăzi, cu o condamnare de 1 an şi 3 luni de închisoare cu suspendare, după ce a rămas împotmolit cu maşina, beat fiind. Totul s-a întâmplat după ce lăsase un client, după o cursă de 25 de kilometri. Martorii au spus că el nu putea sta în picioare din cauza băuturii.

Şoferul a coborât de la volanul autoturismului şi a început să se clatine, nu stătea drept în picioare.

Totul s-a întâmplat în 04.01.2022, în jurul orei, 13.00. Taximetristul lăsase un client, iar la întoarcere a ieşit de pe carosabil şi a rămas împotmolit în noroiul de pe marginea drumului. Mai mulţi localnici au sărit să îl ajute, dar taximetristul a refuzat iniţial ajutorul. Peste scurt timp, prin zonă a trecut o maşină de poliţie, iar când l-au întrebat ce s-a întâmplat, poliţiştii au simţit că emana halenă alcoolică şi l-au testat, rezultând o alcoolemie de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat. Omul a spus, atunci, poliţiştilor, că a consumat alcool cu o seară înainte.

Poliţiştii au deschis dosar penal şi au început să audieze martori. Aproape toţi au spus că taximetristul era atât de beat încât abia stătea pe picioare.

Şoferul a coborât de la volanul autoturismului şi a început să se clatine, nu stătea drept în picioare”, a spus un martor.

Taximetrustul a spus că a băut de supărare, un litru de cidru, când a văzut să a rămas împotmolit. În timpul audierilor care au urmat, în calitate de inculpat, taximetristul a tot susţinut că nu a consumat alcool doar după ce a rămas împotmolit şi să a ieşit de pe şosea ca să facă loc unui microbuz. Adevărul a ieşit la iveală când a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea un comportament disimulat când a fost întrebat dacă a condus beat şi dacă a minţit poliţiştii.

În cele din urmă a fost condamnat la 1 an şi 3 luni de închisoare cu suspendare.