PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO/VIDEO. Concurs de tăiat porci în județul Satu Mare, organizat de UDMR

Cei de la UDMR Satu Mare au continuat tradiția și au organizat și anul acesta concursul de tăiat porci. Evenimentul, aflat la cea de-a XI-a ediție, se desfășoară la Căpleni.

Anul acesta, UDMR Satu Mare a organizat pentru a 11-a oară concursul de tăiat porci, iar la această ediție s-au înscris 39 de echipe. Pe parcursul celor unsprezece ani a existat o singură ocazie în care mai multe echipe și-au testat aptitudinile.

Evenimentul a început sâmbătă dimineața, 3 februarie, la ora 8.00, iar în prima rundă, în ordinea stabilită în prealabil în timpul întâlnirii, echipele au primit porcul cu greutatea necesară. Apoi, după ce animalele sunt sacrificate, începe procesarea. Localnicii sunt atenți și la standardele UE, în consecință, colectarea deșeurilor se va face selectiv. Echipele își pot ocupa locurile cu o zi înainte și pot pune la fața locului proviziile necesare.

Echipele vor lucra cu porci cu greutatea de 110 și 130 de kilograme, conform cerințelor lor. Echipele provin din următoarele localități: Dobra, Ghirișa, Ardud, Odoreu, Viile Satu Mare, Căuaș, Andrid, Bogdand, Hodod, Livada, Negrești-Oaș, Urziceni, Căpleni, Cămin, Foieni, Carei, Cehăluț, Lazuri, Bercu, Nisipeni, Porumbești, Halmeu, Satu Mare – UDMR Satu Mare și echipa Szatmári Vadkanok, Foieni, Ciumești, Culciu, Tiream, Botiz, Tășnad, Săcășeni, Agriș, Micula, Turulung. La eveniment vor participa și Fermierii Satu Mare și echipa Organizației de Tineret Satu Mare.

La fața locului se efectuează și teste obligatorii de trichineloză.