Ultima actualizare: azi, 12:25

Locale

FOTO/VIDEO. Concurs de tăiat porci în județul Satu Mare, organizat de UDMR

Cei de la UDMR Satu Mare au continuat tradiția și au organizat și anul acesta concursul de tăiat porci. Evenimentul, aflat la cea de-a XI-a ediție, se desfășoară la Căpleni.

Anul acesta, UDMR Satu Mare a organizat pentru a 11-a oară concursul de tăiat porci, iar la această ediție s-au înscris 39 de echipe. Pe parcursul celor unsprezece ani a existat o singură ocazie în care mai multe echipe și-au testat aptitudinile.

Evenimentul a început sâmbătă dimineața, 3 februarie, la ora 8.00, iar în prima rundă, în ordinea stabilită în prealabil în timpul întâlnirii, echipele au primit porcul cu greutatea necesară. Apoi, după ce animalele sunt sacrificate, începe procesarea. Localnicii sunt atenți și la standardele UE, în consecință, colectarea deșeurilor se va face selectiv. Echipele își pot ocupa locurile cu o zi înainte și pot pune la fața locului proviziile necesare.

Echipele vor lucra cu porci cu greutatea de 110 și 130 de kilograme, conform cerințelor lor. Echipele provin din următoarele localități: Dobra, Ghirișa, Ardud, Odoreu, Viile Satu Mare, Căuaș, Andrid, Bogdand, Hodod, Livada, Negrești-Oaș, Urziceni, Căpleni, Cămin, Foieni, Carei, Cehăluț, Lazuri, Bercu, Nisipeni, Porumbești, Halmeu, Satu Mare – UDMR Satu Mare și echipa Szatmári Vadkanok, Foieni, Ciumești, Culciu, Tiream, Botiz, Tășnad, Săcășeni, Agriș, Micula, Turulung. La eveniment vor participa și Fermierii Satu Mare și echipa Organizației de Tineret Satu Mare.

La fața locului se efectuează și teste obligatorii de trichineloză.

77 comentarii

  1. Ovobacsi Răspunde

    Mno, “echipa” din Sanislau mictioneaza cu bolta pe grofu de la CJ.
    Are cohones polgaru’ de acolo.

  2. Feri Poker Răspunde

    Ok,am înțeles că acest bâlci este organizat de udmr,dar de ce nimic din ce scrie pe-acolo nu e tradus in limba română???!!!Sau cumva Ardealul a fost cedat ungurilor,iar noi încă n-am aflat nimic ??!!Ia spune-ne pataki !!

    • Gringo Răspunde

      Si care ar fi problema, daca scria in rusa taceai, cacat agitator. E pe banii tai? Cine te obliga sa suporti? Emigreaza in valahia acolo sigur nu o sa vezi afise de genu poate in bulgara sau turca acolo poti fi fericit.

      • 🤔 Opa! 🤔 Răspunde

        Gringo STAR, nota 10!

      • Faszfej Răspunde

        Faszfej, câtă vreme iudemereu estem partidă finanțată de la bujet de románia, addig trebe lá el se respecte legiuirile de la románia, ințelegi geciszáju?

        • Subickos pofaju Răspunde

          N-ai primit invitatie? Spune drept. Suferi?

        • Ia auzi acolo sc@lă b&lită! Răspunde

          @Estem un eveniment privat organizat expres de către și pentru membrii organizației, din banii lor și nu din buget așa că nu pricep reacția ta. Mai e puțin și pe logica ta zilele de naștere ale minoritarilor de orice fel organizate în spațiu privat și din banii lor vor trebui titrate pentru idioți ca și tine? Că văd că dă pe dinafară din tine toleranța multimilenară, aia de 100 de ani. Taci și stai pe fundul tău că află mr. president și te taxează că o să zică că ai ceva și cu sașii lui. Așa că mucles. Dacă ar fi un eveniment oficial altceva ar fi situația dar NU ESTE!

        • Faszfej troll Răspunde

          Pfoai, și primarii prezenți nu sunt la costum și cravată și nici nu poartă tricolorul pe ei! Dar cum se poate așa ceva? Vai mamă, acum ne fură Ardealul! 😵🥴 Tu auzi ce spui măi?

          • Opincarul

            Trăim în România și trebuie respectate legile statului român. Dacă aveau un pic de pic bun simț puneau și denumirile in limba română. A fost intenționat, pur si simplu sfidează autoritățile. Care autorități?! Cine să sesizeze?! Prefectul?! Nu o sa facă nimic, pentru că la Satu Mare PSD+UDMR =LOVE.

          • Faszfej troll

            @Opincarul, legile statului român tot așa specifică unde, cum, când și în ce condiții trebuie respectate. Că tu ai vrea să se sare calul și să fie subtitrat și botezul la o biserică e altă treabă. Nimeni nu e curios de părerea ta și fii sigur nu a fost lezat nimeni în drepturile sale. Dacă te-ai fi dus acolo fii sigur că erai primit călduros dar nah e mai ușor să comentezi așa după ce sa=-a consumat evenimentul că ce ar fi fost de nu ar fost fost dar mai bine hai să comentăm totuși. Cam asta faci. Tot așa dacă șvabii fac ceva te rog să te prezinți și să vociferezi și acolo. Că vezi că nici ei nu pun abțibilduri în română cum vrei tu.

          • Opincarul

            Nu am zis nimic de biserică, doamne ferește, nu exagera. Am zis că este un evenimente public, in România, la care au participat o grămadă de oficialități ai STATULUI ROMÂN și la care au lipsit cu DESĂVÂRȘIRE înscrisuri in limba română. Iar despre șfabi, stai liniștit 😂, imensă majoritate nu mai știu germana de mult, ai
            fost maghiarizați, forțat, acum 100 de ani.

          • Faszfej troll

            Au participat o grămadă de oficialități și alții din comunitate personaje mai importante dar reține NU ÎN CALITATE OFICIALĂ! Pentru că vezi tu atunci primarul trebuia să aibă pe el și tricolorul. Nu amesteca lucrurile sau măcar încearcă. Dacă primarul de Sătmar își serbează ziua de naștere acasă ale fiicelor sale trebuie să fie bilingv inscripționat și tortul și cu tricolorul de gât? Că e fix același lucru. Nici organizarea nu s-a făcut din bani publici, porcii au fost donați și fiecare a participat din proprie inițiativă. Așa că pune mâna pe lege și citește, dar mai atent.
            PS. Legea interzice folosirea tricolorului în mod neadecvat în spațiul public de asemenea. Acum două decenii o fufă s-a ozat sexy îmbrăcată doar cu tricolorul și a fost amendată. Dacă nu cunoști domeniul mai bine nu comenta. Că nu cunoști. Ai tu așa o impresie dar e greșită.

          • Opincarul

            Iarăși exagerezi. Înainte ziceai de biserică, acum de o zi de naștere. Încearcă să înțelegi nu am zis nici una nici alta și că acest eveniment a fost organizat pe domeniul public, in mod organizat, cu jandarmi, politie, direcția sanitar veterinară, președinte consiliu județean primari etc, deci cât se poate de
            oficial. Și, mai mult decât atât, așa cum primarul localității are eșarfă tricoloră la o căsătorie (asta este oficială sau privată?!), așa trebuia să aibă și la deschiderea activității.

      • Varu Răspunde

        Din ce-i care ați comentat , câți ați participat la crime?

      • Gringo Răspunde

        La mata-n g0aza bzg0re poti vorbi ce limba vrei. Sa te f8t in gura ca nu respecti Constitutia. Sa te f9lta calu’ mai bine ca nu imi murdaresc kalbasu cu gura ta.

        • Gringo Răspunde

          Gringo fals stiai ca exista o expresie mai veche decat bozgor si anume “ budos olah” , oare dc? Si ai dreptate in gaoaza lu ma-ta poti vb in ce limba vrei oricum e domeniu privat, ca si acel concurs.. In rest mai incet cu insultele, mediul on-line nu e gaoaza lu ma-ta!!!

    • Quita Royal Răspunde

      mars in m..tii ma..ti de ca,,cat cu ochi,este un eveniment al comunitatii maghiare,voi de ce mortii tai nu faceti.

  3. Aspi Rina Răspunde

    @Feri Poker-Prefectura ar fi trebuit sa se sesizeze. Probabil o s-o faca dar dupa eveniment,ca de obicei.

  4. Coica Răspunde

    Numa porci unguri , Mai penibil nu se poate

  5. 😵😵😵 Răspunde

    Pe aceasta logica ma astept ca romanii care au cantat colinde prin Londra de Craciun data viitoare le vor canta obligatoriu in engleza. No sa vedem ce va iesi.

  6. Coica Răspunde

    🙂 nesze kecsz. Mor mai de ras
    Daca as fi scris unguresti erau porcii de etnie , asa altcineva e porc:)

    Pt vinju jur ca am dat check pe harta ca nu eram sigur

  7. Puiu Răspunde

    Adrian Cozma nu a fost invitat!?

    • 😉😉😉 Răspunde

      El e cu caii. Toate vin la el pe linie maternă. 🥴😉 Ce să caute el la tăiatul porcului?

      • Puiu Răspunde

        Să se împace cu ungurii că tot la pu..la lor și a PSD o să ajungă după alegeri!:)))

        • 😉😉😉 Răspunde

          Numai adu-ți aminte ce de mobilizare a fost numai să-l debarce pe Orban în favoarea lui Cîțu la congresul penele. Și cu ce ne-am ales, mă rog? Cu debandadă? Ce am scris era la bășcălie. Fii sigur că dacă interesul îi dictează va fi mare hover cu Pataki et comp. Doar că i-a fugit căruța de sub fund și singura șansă ca să mai prindă un post de deputat e ca să strângă mai multe voturi decât usere. Nu că ar fi mare pagubă de nu ar mai intra.

  8. Nandor Ioan Răspunde

    Prefectul,dacă e prefect,trebuie să se sesizeze !ÎN ROMÂNIA nu e normal să folosești la acest așa zis tăiat de porci organizat de un partid parlamentar românesc,în speță udmr,numele localităților românești participante la acest tăiat de porci doar nume în limba maghiară!Dacă întâmplător la acest tăiat de porci ajungeau turiști din România sau străinătate, ce naiba înțelegeau?!Ce era atât de greu să traducă și pe românește ceea ce se petrecea acolo ????RUȘINE MAXIMĂ ORGANIZATORILOR !!!!!

    • Tintas Barnes Răspunde

      Doar ca denumirile sunt cele originale stii cand inca Romania nu a existat. Ulterior au devenit ce sunt azi cam de vreo 100 si ceva de ani fata de 1000. Bucura-te ca deocamdata nu-s traduse in rusa.

  9. Varu Răspunde

    Am văzut că unii au spus că a fost un eveniment privat, este adevărat doar pe jumătate,eu am fost acolo.A fost foarte multă lume,oameni mai puțini.Haideti că vă spun eu adevărul,a început campania electorală,tot ce sa întâmplat acolo a fost susținut de către UDMR.Porcii au fost dați gratuit.Multa lume sa așteptat să se vândă produsele din porci însă nu a fost așa.In schimb nu am văzut nimic deosebit in afară de multă mizerie
    Să nu-i mai aud pe unguri că ei sunt mai curați ca românii,ce sa întâmplat acolo a fost ceva țigănesc,dar a fost o acțiune privată.Dar să nu uite Udemereul că banii pe care ei i-au cheltuit sunt de la statul român.

  10. Varu Răspunde

    Faptul că nu au scris pe indicatoare și în limba română este o sfidare grosolană față de ce-i care nu știu să citească în limba lui Horti.Afirmatia că a fost un eveniment privat nu stă în picioare,acolo au fost jandarmi, polițiști și cei de la DSV, care au cam închis ochii la mizeria din zonă.Sa le stea soricii in gât.

    • Uncle Ben Răspunde

      In rest esti bine? Sau te mai framanta si altceva? Ziua svabilor, romilor de exemplu… pe viitor treci si pe-acolo sa vezi daca sunt in regula cu tradusul. Mai iesi un pic si in spatiul EU sa vezi cum sta treaba si acolo la francezi in cartierele de musulmani, sau daca te tine buzunarul si primesti acces poti vizita SUA cea mai democratica tara din lume, intra in cartierele de mexicani, chinezi etc…

  11. Varu Răspunde

    Udemereul a obligat statul român să le asigurăm traducător cetățenilor români de etnie maghiară atunci când se prezintă la Tribunal și nu numai la tribunal.Prima condiție ca să fii cetățeanul unei țări trebuie să-i cunoști limba.Ei se dau barosani că sunt de două mii de ani in Ardeal și nu știu unde-i gara.

  12. @varu Răspunde

    @Varu, nu te inflama că faci AVC. Este eveniment privat și cu asta basta. Nu-ți place răsfoiește. Și privitor la inscripțiile și la limba folosită sau folosirea însemnelor de stat și a steagului toate sunt stipulate prin lege. Iar această lege a fost votată de parlament de foarte mulți ani. Că tu ești prost, necunoscător de lege, rău intenționat și șovin e altă treabă. Degeaba încerci să negi, cuvintele tale te contrazic. Așa că lasă-ne.

  13. Eroare @varu Răspunde

    @varu, ești în eroare, evenimentul poate este la “privat”, dar sa nu uitam urmatoarele: s-a folosit infrastructura publica, inscripțiile au fost într-o singura limba amplasate pe domeniul public, instituțiile statului, ambulanță politia etc publice, despre ce vorbim @varu. Ideea e ca a fost un eveniment frumos atât pt unguri cât și pt romani, doar că organizatorii au fost de NEAM Prost și au avut drept țintă PROSTIMEA MAGHIARA, care încă le mai da voturile, pt puțin timp. Despre asta e vor a @varu. Amu du-te și bea o pălincă și rumega mai bine,

    • @varu Răspunde

      Tu ești o mare eroare, de fapt o anomalie genetică, o greșeală. În această ordine de idei ce ai descărcat aici pe capul altora tu trebuie să plătești chirie. Că vorba vine te folosești de infrastructura publică. Că dacă e așa în logica ta vezi că ești restant rău de tot. Cam de când exiști.

      • La @varu Răspunde

        Auzi văru, probabil faci parte din votanții dedicați UDMrrrr, ăia fără creier, aia lingatorii de cur. Nici la porci, ca mâncare nu trebuiește, tu și neamul tău

        • @varu Răspunde

          Nimic mai greșit. Dar tu ești ceva de modă veche care a învățat temeinic vorba lui Stalin, adică cine nu-i cu mine este împotriva mea. Doamne ferește să nu aibă toată lumea aceeași părerea ca și tine! Tu habar nu ai de o grămadă de lucruri și judeci (dacă judeci) emoțional. Lasă tu asta pe seama care cunosc și rămâi tu unde îți e locul. În rest îți recomand dacă ți-e drag orașul să pui umărul și căutați dar repjor un candidat la primărie și la consiliul județean. Că dacă va fi Cosma ori Govor așa bătaie veți lua la alegeri de la UDMR de nici nu știți. Măi majoritatea, nu găsiți de două decenii un candidat pe care să-i voteze și ungurii numai fripturișiti gen Cristescu sau papagali mincinoși???

      • Opincarul Răspunde

        Prefectul nu va emite nici macar o mustrare, ce nu pricepeți? S-au înțeles să împartă ciolanul la congresul PSD, unde cei de la UDMR erau invitati de onoare. Era simpatic foc Kereskenyi la tribuna PSD. Nu înțelegeți? PSD+UDMR=🌹🤍🌵, o trădează ăștia, și unii și ceilalți, și pe mama dacă iese ceva.

        • @mezítlábas bocskoros Răspunde

          @Opincarul, citește cu maaaare atenție. Că de aici ți se trag toate problemele.
          Efectul Dunning-Kruger este o eroare de apreciere în care persoane incompetente apreciază eronat competența lor ca fiind mult mai mare decât în realitate. Acest comportament se datorează incapacității persoanelor respective de a-și recunoaște nivelul lor, tocmai din cauza lipsei lor de cunoștințe în domeniu.
          Potrivit cercetătorilor care au studiat Efectul „Dunning-Kruger” există şi un mecanism psihologic invers, care-i face pe oamenii deştepţi să se îndoiască de ceea ce ştiu şi să se considere mai puţin calificaţi decât sunt în realitate.
          Un nivel de cunoștințe ridicat poate submina încrederea în sine, astfel că oamenii competenți pot crede în mod fals că și ceilalți cunosc lucrurile la fel ca ei. David Dunning și Justin Kruger de la Universitatea Cornell descriu efectul drept „aprecierea greșită a incompetenței proprii, precum și aprecierea greșită a înaltei competențe a altora”.
          Fenomenul a fost testat pentru prima oară într-o serie de experimente, ale căror rezultate au fost publicate în 1999 de David Dunning și Justin Kruger de la Departmentul de Psihologie al Universității Cornell. Aceștia s-au bazat și pe studii mai vechi care arătau că aprecierea greșită a competenței se datorează ignorării standardelor de competență. Acest tipar a fost observat în studii foarte diferite, privind, de exemplu, capacitatea de înțelegere a unui text citit, conducerea unui autovehicul sau în cazul practicării sporturilor, de exemplu șah sau tenis.
          Dunning și Kruger afirmă că, într-un anumit domeniu, cei incompetenți:
          -vor tinde să-și supraestimeze propriul nivel de competență;
          -nu vor recunoaște înalta competență a celor competenți în realitate;
          -nu-și vor da seama de propria lor incompetență;
          -vor recunoaște propria incompetență anterioară după ce vor dobândi un nivel înalt în domeniul respectiv.

          • H&R

            @@mezítlábas bocskoros acum ai blocat total pe @Opincarul. Aici numai o resetare de fabrica mai functioneaza. Daca mai functioneaza. Ca de hardware sau sofware upgrade nu putem vorbi. Sunt probleme de compatibilitate intre vechi si noi… ideologii mai ales.

          • @mezítlábas bocskoros

            @H&R, sper din tot sufletul să ai dreptate. Deja devenise exasperant. În specimenele ca cel pomenit dă pe dinafară frustrarea și prostia. Dar cum încă nu s-a pomenit ca vreun prost să stea în fața oglinzii și să exclame la oglindă “Măi ce prost mai ești!” sunt slabe șanse. Ăștia ca și bețivanii au un Dumnezeu al proștilor.

          • @@mezítlábas bocskoros

            Acum te crezi “vagány” pentru ca ai dat copy-paste la un text gasit pe net iar un fazan mai mare decat tine iti lauda isprava ?Vino si tu la discutii cu ideile pe care le concepi singur ,nu veni cu texte copy paste ale psihologilor sau filozofilor pe care oricum tu n-ai cum sa le intelegi vreodata ! P.S.- daca vrei iti las numarul de telefon sa-ti faci o programare,sa-ti explic eu cum sa interpretezi Efectul Dunning-Kruger.Asta doar daca ai cel putin bacalaureatul la nivel de studii,altfel nu stam la discutii!

  14. Calin Culcean Răspunde

    Felicitari! O editie reusita!

  15. Pt @varu Răspunde

    Te-o scos măta pe cur

  16. Faszfej troll de @Opincarul Răspunde

    Deci în logica ta dacă Potochi merge la budă și aia e eveniment oficial. Nu mai continuu că nu înțelegi. De fapt nu vrei să înțelegi. Așa e tată, dacă primarul sau alții apar atunci e eveniment oficial. 😵🤮 Ai perfectă dreptate cu judecata ta strâmbă. Nu vrei să pricepi că nu ai cu ce. Te rog dacă nu cer prea mult, deci te rog documentează-te cum s-au derulat evenimentele recente ale minorității române din Ungaria și dacă au fost subtitrate. Îți spun eu de pe acum că NU. Și îți spun eu că alea evenimente chiar au fost oficiale. Dar ca de obicei unii nu pricep în schimb văd așchia din ochii altora. Codrul și nu grinda din ochii lor nu vor să observe. Cu cât termini mai repede cu inepțiile tale cu atât va fi mai bine.

    • Opincarul Răspunde

      Deraiezi. Citește cu atenție. N-am zis nimic de Pataki. Repet: am zis că a fost eveniment derulat pe spațiul public, cu jandarmerie, politie, direcția județeană veterinară, primari, chiar și președintele consiliului județean. Dacă era elegant să se puneau inscripții în română, maghiară, germană nu se sinchisea nimeni. Dar, ce să vezi? Trebuia UDMR să arate ce cocoș este și cum dă el cu tifla la ceilalți! Comportament de prost gust. Mai apare și Potochi și zice de unitate și nediscriminare. Măi, măi.

  17. Valahu Răspunde

    Pana una alta am vazut in poza 12 un porc si o porca vii.Ma gunoaie hortiste mergeti in pusta voastra s-au in Asia de unde a-ti venit si va satisfaceti nevoile criminale!

    • @Valahu Răspunde

      Vorbea vegetarianul. 😵🤮💩 Mă, a trebuit să vină UE ca să te oblige să asomezi porcul înainte de sacrificare că de era după tine așa tradițional și acum sacrificai porcul pe viu cu drujba. Idiot.

  18. @Calin Culcean Răspunde

    Bravo lor că a fost o ediție reușită,păcat însă că aici s-a ajuns la jigniri și atacuri fără sens,dar trebuie să se înțeleagă faptul că udmr a cam greșit de data asta!S-a văzut că n-a fost invitată nicio comună sau sat în care nu există udmr,așadar traducerea în limba română aproape că nu era necesară,poate doar așa ca să se știe că acest eveniment s-a organizat în România și nu undeva în pusta maghiară,însă printre cele cateva zeci de comune și sate invitate aproape jumătate au fost reprezentate de comunitatea svăbească care măcar din mândrie germană putea pretinde consemnarea acestui eveniment și în limba lor,germana !Ok,cineva zicea aici într-un comentariu că svabii au fost maghiarizați “forțat”,dar asta nu înseamnă să nu-ți mai amintești de limba strămoșilor tăi,sau s-o ignori total,doar pentru că așa vrea poțoki sau altcineva.

    • @@Calin Culcean Răspunde

      Nu Potochi vrea asta. Așa sunt șvabii. Tot țipă acum că au fost maghiarizați forțat. Uită un simplu aspect. Ei s-au maghiarizat singuri că le era mai comod așa. Este un team building organizat de două decenii de organizațiile UDMR. Dacă ar veni și alții într-un termen foarte scurt s-ar transforma și asta în ziua comunei cutare sau cutare plină de chinezării și kitsch, cu cântat manele și invitați de marcă că te apucă groaza. Românii de ce nu organizează ceva similar pentru ei dacă le doare? Tu ce ai face dacă ar veni vreun dăștept care le știe mai bine și ți-ar explica cum să faci grătarul de 1 Mai cu prietenii??? Așa-i că te-ai supăra? No atuncea. Terminați odată că se vede că nu aveți ce face.

  19. H&R Răspunde

    Cand Govor si Cozma nu sunt invitati, apar in mod interesant si vocile la care nu le place nimic. Mai ales ca e o reusita si traditie deja de UDMR!

    • Cr7+ Răspunde

      Astea-s fenomene de-a dreptul paranormale, absolut întâmplătoare care nu au nici o legătură cu ce insinuezi. 😵😉 Pur și simplu se întâmplă. Cam tot așa cum de apare Cosma în ceva promo (a se înțele articol preplătit ori comandat) imediat se mobilizează șleahta de lingăi cu comentarii. 😉 Ceea ce uită e că mai era unul Huzău care exact acum patru ani era tare pe baricade că iese el primar și mamă ce va face. Mno, unde e acum copilul ăla? E jale până unde sunt în stare unii să coboare ștacheta.

  20. H&R Răspunde

    Nu mor porcii cand vor cainii! Poate ca asta e problema.

  21. Norik Răspunde

    Pana una alta ne c a c a m in gura la tati BOZGORII din Satu Mare ,s-a plece dracului in Asia popor migrator salbatic si criminal!

    • kiroN Răspunde

      Nu mai pleci si nu mai suferi? Marș înapoi în șanț!

    • @mezítlábas bocskoros Răspunde

      Nimic nou. Doar fermentează în unii mămăliga. Cum azi ai mâncat doar lobodă și stevie plus ceva lucernă slabe șanse. Așa că rămâne să lipești nasul de monitor și să salivezi abundent. Dacă ai știi de unde ți-au venit neamurile la 1500 î.Chr. nu ai mai pomeni de Asia fii sigur de asta. Dar cum ești prost tot prost vei rămâne. Că îți convine.

    • H&R Răspunde

      @Norik
      Vezi ca si diaspora e in categoria aia.

      • @mezítlábas bocskoros Răspunde

        @H&R, nimic nou. oamenii fac ce făceau de secole. A se vedea în acest sens și fenomenul tradițional al transhumanței. Așa o emigrare în masă în secolul 21 numai în zonele afectate de război s-a mai pomenit. Numai ucraineenii au reușit să ne ajungă din urmă ca și număr de expați dar atenție ei erau peste 50 de milioane înainte! Cu asta r trebui să se ocupe că dragii lor conaționali, cel puțin copiii lor care s-au născut și au făcut școala afară nici prin gând nu le trece să vină acasă. Oare de ce? Din cauza că udemere taie porcul an de an de fărșang. Hai că sunteți deja caraghioși rău.

  22. @mezítlábas bocskoros Răspunde

    Ăsta care mi-ai răpuns. Bate gura în altă parte. Am trei diplome căpătate pe bune, printre altele sunt și absolvent la psihologie la UBB. Așa că bate tu câmpii în altă parte. Că tu nu mă crezi e treaba ta. Dacă zic ceva nu e bine că nu se poate verifica și mă contrazici, dacă citez din studii iar nu e bine că de ce e din studii. Spune drept familia cum te suportă? Mai bine stai în fața oglinzii și scuipă-te în față. E mai puțin dureros decât dacă te scuipă unul live pe stradă. Habar nu ai pe ce lume trăiești. Aaa, și fă un bine dacă vrei conversație inventează-ți măcar un nume, idiotul marelui sat.

    • Aspi Rina Răspunde

      Prietene,du-te și fă-ți un cotrol.La un “coleg” de-al tău! 😂😂😂

      • @mezítlábas bocskoros Răspunde

        Reacția ta rapidă arată că așteptai cu ardoare să scriu ceva. Dar nu te bag în seamă. Eventual în origini. Din cauza prostiei tale nu vezi din cauza unei crengi tot codrul. Și ce îți mai place, nu mezítlábas bocskoros ce ești? Căzut direct din căruță în SUV și cu buletin de oraș proaspăt făcut.

      • @mezítlábas bocskoros Răspunde

        Psihologia e o treabă iar psihiatria la care te-ai gândit e iar altă treabă. Prima se face la științe sociale și încearcă să-și dea seama de ce a evoluat animalul homo sapiens în idioți ca și tine (hehe) iar celălalt se învață la medicină și se ocupă cu cei ca și tine irecuperabili când ajung la secția specială, aia închisă și cu cămașa de forță. Ai crezut tu că ești elevat și haios dar ai demonstrat doar că nici două clase nu ai. Ca și trenul. Nesocotind bineînțeles vagonul restaurant.

    • Opincarul Răspunde

      Am lipsit un timp, scuze, acum revin. Deci, cum ai zis, câte diplome ai căpătat, drăguță? Trei? La așa cantitate, probabil au oferit, din partea casei, și un flacon de cola la doi litri.

      • @mezítlábas bocskoros Răspunde

        Așa cum a făcut mă-ta ca să te treacă învățătoarea de clasa a 4-a? Spre deliciul tuturoat eu nu am timp să combat toată prostia umană care curge ca un fluviu din voi. Diferența dintre voi și mine este că știu unde și când să mă opresc. Că deja ce e mult e mult. Așa că bălăcăriți-vă între voi, neamuri de mocirlă. Degeaba vă erijați în fel și chip că la cap tot țărani nesimțiți ați rămas. Puteți voi merge și la expoziția de la Louvre că nimic nu se lipește cultură de voi. Băgați ciunga și semințele agricole și comentați. De când cu internetul la liber toată prostia umană s-a mutat aici. Voi sunteți exemple elocvente. Pa.

  23. @@@mezítlábas bocskoros Răspunde

    Vezi copile ca copy-paste se foloseste la greu in sud la doctorate mai ales ca sa fie buni politicieni si mai ales conducatori ai patriei. Deci acum se stie din care parte ai venit si tu pe meleagurile din Transylvania.
    Si daca esti asa destept cum te prezinti, arata-ne si noua de unde a fost copiat textul acela. Daca ai auzit de Google, poti cauta linistit.

  24. Ilie Răspunde

    Să margă prefectul și deie amenză că nu o fost scrise în românește și o fost noroaie cum o tăiat carne în nămol ce jeg o fost

    • H&R Răspunde

      @Ilie
      Nu se poate ca ai baut tu cam multa palinka si erai cu un nivel mai jos? De acolo ai vazut ce ai vazut. :))))

      • Ilie Răspunde

        Ce vorbești? O fo’ doară porția zilnică de jumate de kil de pălincă că altfel nici nu mă trezesc. Să vezi ce fain mere condusul după aia!Îs șucărit că mie nu mi-au dat nimica acolo. Hîc.

        • H&R Răspunde

          Trebuia sa prinzi si tu coada la porc sau porci si vezi cum primeai un fogópálinka! Sigur la Capleni ai fo’?

  25. H&R Răspunde

    Daca scria pe numai ucraineana mai era problema? Nu cred.

    • H&R Răspunde

      numai pe*

    • Fact Răspunde

      Nuuuu, ba din contra romanii tin gura larg deschisa sa se cace toata Europa in ea si se arata iritati exact de singura natie care-i ignora. Astia pe “veci stapani” sufera din cauza ca nu-si gasesc rostul in Ardeal si repeta la nesfarshitt ca Ardealul e a lor stiind ca defapt nici istoria nu e de partea lor.

  26. solid Răspunde

    Stimati comentatori !

    Doar o mica remarca istorica de la Serenissima sa alteță, regentul Regatului Ungar, Miklós Horthy : Suveranitatea Ungariei exista din 19 martie 1944 numai pe hârtie. În CALITATE DE MARTOR CITAT, Horthy declara la Nürnberg (T/1246): germanii deveniseră șefi de facto ai statului, deci ca urmare Horthy a fost citat si audiat la Nurnberg ca MARTOR , nicidecum inculpat , ba mai putin nazist ! A trait si a murit ca om liber ! Istorie romaneasca unde iti este butonul update?

  27. Satmarean Răspunde

    Da cum e cu pesta porcina ? HEI D> S> V !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.