Ultima actualizare: ieri, 22:30
Locale

FOTO. Pasaj suprateran pe drumul Careiului din Satu Mare. Cum arată proiectul

Pasaj suprateran pe drumul Careiului din municipiul Satu Mare. Este vorba de o investiție de peste 25 de milioane de lei, iar proiectul denumit ,,Modernizarea pistei de bicicliști pod Golescu și construirea unui pasaj suprateran pentru pietoni și bicicliști în intersecția Crinul” se află acum în faza obținerii avizului de mediu. 

Pasajul suprateran se propune a fi realizat prin realizarea unei compoziții de platforme concentrice, cu o simetrie axata, cu structură metalică. Platformele vizează tipurile de utilizatori propuși (pietoni/cicliști) și sunt conectate cu spațiul public median propus, unde pot avea acces cicliștii ce doresc să tranziteze zona. Platforma va fi dotată cu lifturi ce deservesc accesul și tranzitul persoanelor cu dizabilități, din toate punctele orientative ale intersecției.

De asemenea, se propune inserția spatiilor înverzite într-un procent ridicat de ocupare, cu vegetație adaptată condițiilor climatice specifice zonei în vederea oxigenării mediului înconjurător, ținând cont de parametri ridicați de poluare în zona studiata, cu flux intens de trafic auto. Se va efectua un sistem de iluminat al pasajului cu tehnologii noi, eficiente energetic cu sisteme de iluminat alimentate cu panouri solare si se va asigura scurgerea apelor pluviale. Totodată, se va realiza modernizarea, extinderea și eficientizarea energetică a sistemului de iluminat public aferent zonei cu sisteme de iluminat cu panouri led. Pista pentru bicicliști va fi cu dublu sens, având o lățime degajată de 2.5 m, adiacentă aleii pietonale principale cu lățimea de 3,5 m.

Valoarea totală a investiției este de 25.415.959,65 lei, inclusiv TVA. Durata de elaborare a documentațiilor și de obținere a avizelor / acordurilor / autorizațiilor se estimează la 6 luni, iar durata de execuție a lucrărilor se propune a fi de 12 luni. De menționat că realizarea investiției nu presupune exproprieri și nu există restricții din punct de vedere al afectării monumentelor istorice sau arhitecturale.

15 comentarii

  1. desma Răspunde

    Acesta nu este FOTO….este un desen realizat cu calculatorul, care arata foarte frumos. FOTO se poate face dupa ce se va (daca se va) realiza. Dar nu cred ca mai prindem timpul acela….

  2. science fiction Răspunde

    Asta la nivelul cum se lucrează la noi este ceva de domeniul SF. Eventual dacă vine ceva firmă specializată dar și atunci numai cam în 15 ani pe puțin până să circulăm pe așa ceva. Oare s-a gândit cineva pentru cei care aparțin de turmă ca să nu mai poată să traverseaze așa tradițional ca acasă la țară de unde au venit? Numai întreb. Că dacă se proiectează ca și varianta de ocolire unde cei din Sătmărel au fost uitați cu desăvârșire cu tot cu accesul atunci nu am mari speranțe.

    • Turma domnului Răspunde

      Tu crezi că cineva va putea să oprească turma (ciutda, șleata, cărdul de gâște) domnului când bat clopotele duminica și în zilele de sărbătoare?
      Mai bine ocolești pe centură 🤣🤣🤣

      • science fiction Răspunde

        Țtiu că nu. Dar trebuie să fii inconștient cum traversează unii pe acolo cherestul cum se spune fără nici cea mai mică intenție de a-și proteja propria integritate corporală. Și nu cred că cineva dintre cei care ar trebui să observe și să ia măsuri nu știe fenomenul ăsta. Sau ei consideră că au binecuvântare de la popă și cel de sus are grijă de ei????? Că nu e chiar așa. Cu ocazia asta puteau să le facă și lor o trecere combinat cu proiectul ăsta futurist să nu mai aibă șoferii emoții duminica prin zonă.

  3. Proiectant Răspunde

    Dacă accesul pietonilor nu va fi sprijinită cu scări rulante adecvate și îndeajuns atunci turma va traversa după capul lor aiurea cherestul .

    • science fiction Răspunde

      Și stai să vezi când ne vom lovi la propriu de probleme tehnice de genul picioarele de susținere ale structurii hăpt în centru (că pe ceva trebuie să stea) sau când ne vom trezi că nu e îndeajuns de înalt și unele transporturi nu vor putea trece că nu vor încăpea pe dedesubt pe acolo din cauza pasajului acesta visat. Din experiență știu că la asemenea lucruri nu se gândește nimeni. Apoi vine trezirea dură și proiect la proiect pentru modificare. Asta ce se propune în momentul de față e SF și nu este destinată pentru populația-turmă a orașului care nici acum nu a învățat (că le e lene sau nu le duce capul e altă discuție) să folosească sensurile giratorii de exemplu. Așa că ce mai vrem?

      • Kuka Răspunde

        Cel mai mult se vor bucura locatarii etajelor inferioare ale blocurilor de pe Lalelei și deasupra CBA-ului, cărora li se va uita lumea în casă 😂😂😂
        Pe lângă zgomotul traficului și băunatul pochilor, asta le mai lipsea!

        • un cunoscator Răspunde

          @Kuka, mi se pare că tu ești cam kukă și ceva ai înțeles greșit. Pe pasaj se va circula per pedes și velo, nu cu mașina!

      • S Răspunde

        Si totusi care e experienta ta? Elementele de sustinere se amplaseaza si in centru pentru ca acolo nu sunt cabluri si conducte si asigura o distribuire uniforma a sarcinii. Inaltimea minima fata de carosabil e un lucru elementar si un electrician incepator stie la ce inaltime are voie sa intinda un cablu. Nu-ti face griji, sunt unii mai destepti ca tine.

        • science fiction Răspunde

          Din experiența mea exact de acei stâlpi vor da cu capul grăbiții patriei. Nu ai tu grijă de experiența mea că la cțte șantiere am umblat și de câte ori m-am păruit cu Doreii patriei tu în trei vieți trăite nu vei avea parte. Problema nu e că se știe înălțimea ci problema mare este cu respectatul. Dacă se va poza la înălțimea de 4-5 m deasupra șoselei se poate să ne trezim că varii transporturi speciale agabaritice nu vor putea tranzita zona. Ce e așa de greu de priceput aici? Dacă ne kkm pe noi pentru o amărâtă pasarelă peste Someș nu știu când va fi dată în folosință această piesă.

  4. Lath Răspunde

    Bună este o idee buna dar aici se poate traversa foarte ușor de pe drumul careiului pe podul golescu sint amplasate treceri de pietoni dar în intersecția de la Burdea nu e nimic ,vrei sa treci trebe sa înconjori ori sub pot ori sa mergi pe closca si sa dai de o trecere de pietoni și sa te întorci chiar nu e ok asta ar trebui rezolvat cu prioritare asta e părerea mea

    • Kuka Răspunde

      Pentru primăria municipiului Satu Mare pietonii nu sunt importanți! Dimpotrivă, dacă poate îi descurajează cum și unde poate!
      Permite parcarea pe trotuar, permite accesul bicicletelor pe trotuar, trecerile de pietoni sunt lipsă în majoritatea intersecțiilor din oraș!
      Mă mir că prefectura stă cu mâinile în sân!

  5. Gabor McPalinka Răspunde

    Alta cretinatate marca gabor and co

  6. Vasy Răspunde

    Ce de hateri pe aici.
    Macar sunteti platiti pentru troll/hate? Daca o faceti pe gratis, atunci nu mai aveti leac, doar pamantul va vindeca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.