PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Mort de beat, un șofer a intrat în mașina de pe contrasens. A aţipit și a dat vina pe o groapă

Mort de beat, un șofer a intrat în mașina de pe contrasens și a dat vina pe o groapă. Bărbatul a scăpat cu o condamnare cu suspendare, sentinţă dată în această săptămână.

Potrivit informațiilor PortalSM, autoritățile au fost alertate de o femeie prin apel la 112 cu privire la faptul că, un autoturism marca Volkswagen a pătruns pe sensul opus de circulație, acroșând autoturismul condus de aceasta. La fața locului, polițiștii au identificat șoferii implicați și au efectuat testarea cu aparatul etilotest. Conducătoarea autoturismului a fost testată negativ, în timp ce bărbatul din Volkswagen a înregistrat o concentrație de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferul a recunoscut că a consumat alcool în cantități semnificative în ziua precedentă și în ziua accidentului, respectiv 4-5 doze de bere și mai multe pahare de vin. El a arătat că a fost sunat de către mama sa care a avut o cădere de glicemie, aceasta suferind de diabet, motiv pentru care a urcat la volan.

Bărbatul a mai declarat că la trecerea la nivel cu calea ferată a încercat să evite o groapă și a fost orbit de faruri, dar e posibil să fi ațipit, astfel că a intrat parțial pe sensul opus de mers și a intrat în coliziune cu un alt autoturism.

Șoferul a fost condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare cu suspendare și la 60 de zile de muncă în folosul comunității, pentru conducerea sub influența alcoolului și producerea accidentului.