PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. PSD sărbătorește intrarea în Schengen: ,,Este un vis devenit realitate”

Partidul Social Democrat (PSD) sărbătorește intrarea în Schengen. Social-democrații sătmăreni, în frunte cu președintele Mircea Govor, au fost prezenți, sâmbătă dimineața, 30 martie, la Aeroportul Internațional Satu Mare, acolo unde au susținut o conferință de presă în care au salutat aderarea României la spațiul Schengen, aerian și maritim, mulțumind astfel Guvernului pentru această reușită: ,,Este un vis devenit realitate”.

,,Bine ați venit în Schengen. Un vis foarte vechi al românilor și primul pas s-a făcut. Eu vreau să-i mulțumesc domnului prim-ministru Marcel Ciolacu, președintele PSD, Guvernului României, pentru această zi minunată”, a declarat președintele PSD Satu Mare, Mircea Govor.

Intrarea României în spațiul Schengen ,,este un vis devenit realitate”, a spus și prefectul Radu Roca, președintele Organizației Municipale PSD Satu Mare.

,,Aniversăm două decenii de securitate și prosperitate sub aripa NATO. Azi este un nou capitol în Uniunea Europeană pentru țara noastră prin integrarea în Schengen, aerian și maritim. Este un vis devenit realitate datorită implicării neîncetate a Guvernului României condus de domnul prim-ministrul Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat”, a declarat Radu Roca.

România intră oficial în spațiul Schengen, aerian și maritim, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Astfel, persoanele care vor călători din România către un stat Schengen sau dintr-un stat Schengen către România nu vor mai trece prin controlul de la punctele de control la frontieră. Oamenii vor trece doar prin controlul de securitate și ar trebui să aibă asupra lor doar documentul de identitate și documentul de îmbarcare.