PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Un sătmărean și-a dat tatăl pe mâna poliției. Bărbatul a condus beat și a avariat mașina fiului

Un sătmărean și-a dat tatăl pe mâna poliției. Bărbatul, aflat la volanul mașinii fiului său, s-a întors beat de la muncă, iar autoturismul a prezentat unele avarii. Când fiul l-a întrebat ce s-a întâmplat, bărbatul s-a urcat din nou la volan și a mers aproximativ 200 de metri în marșarier, după care a oprit. Atunci fiul său a sunat la poliție.

Potrivit informațiilor PortalSM, la data de 18.08.2020, în jurul orei 19:45, organele de poliție, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au fost sesizate prin apel de urgență 112 de către o persoană care a reclamat faptul că tatăl său a condus autoturismul marca Volkswagen avariat, aflându-se în stare de ebrietate. Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat că autoturismul marca era parcat pe avarii, iar pe stradă l-au identificat pe apelant și pe mama acestuia, iar ulterior a fost identificat și inculpatul.

Concret, bărbatul s-a întors de la muncă conducând autoturismul marca Volkswagen, proprietatea fiului său, aflat în mod vădit în stare de ebrietate, autoturismul prezentând unele avarii. Intrând într-o dispută cu fiul său cu privire la modalitatea de producere a avariilor, bărbatul s-a urcat din nou la volanul autoturismului pe care l-a condus în marşarier, iar fiul său a încercat să-l oprească. După ce a condus aproximativ 200 metri, autoturismul a fost oprit pe marginea drumului, iar în acel moment fiul a apelat serviciul de urgenţă 112.

Bărbatul le-a spus polițiștilor că nu a condus autoturismul, însă, întrucât emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparat etilotest care a indicat o concentrașie de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. Individul a fost trimis în judecată, iar luna aceasta și-a aflat pedeapsa: un an de închisoare cu suspendare.