Ultima actualizare: azi, 13:24
Locale

VIDEO. Angajații de la Registrul Comerțului Satu Mare au protestat din nou: ,,Nu cedăm!”

Angajații de la Registrul Comerțului Satu Mare au protestat și miercuri, 24 aprilie, în fața instituției. Ei au ieșit și pancarte, au intonat imnul României și au strigat ,,Nu cedăm” și ,,Vrem salarii”. 

Nemulțumirile angajaților vizează nivelul de salarizare, care este cel mai scăzut dintre instituțiile aflate în subordinea Ministerului Justiției. Protestatarii solicită Guvernului majorarea cu 15% a veniturilor și revendică acordarea sporului de risc și suprasolicitare neuropsihică.

În scopul susținerii revendicărilor salariaților din ONRC, SAONRC declanșează acțiuni sindicale conform următorului calendar:

  • 23-25 aprilie 2024 – începând cu ora 13:30 – mitinguri organizate la nivel național în toate județele, în fața instituțiilor;
  • 26 aprilie 2024 – începând cu ora 11,00 – miting la sediul Ministerului Justiției;
  • Începând din luna august 2024 – declanșare conflict colectiv de muncă.

,,Facem protestul acesta timp de trei zile fără afectarea programului de lucru, între 13.30 și 14.30, din cauza salariilor indecente și solicităm modificarea grilei de salarizare a personalului din ONRC. Din păcate nu ne bagă nimeni în seamă și de aceea am recurs la aceste proteste. Am făcut grevă japoneză, iar dacă în aceste trei zile nu ne va băga nimeni în seamă va fi protestul la București, unde colegii vor picheta Ministerul Justiției pentru obținerea salariilor mai mari”, a declarat, pentru PortalSM, reprezentantul grupei sindicale de la ORCT Satu Mare, Florentina Florescu.

22 comentarii

  1. Varu Răspunde

    Așa zic și eu ,nu cedați, mergeți acasă,oricum nu vă bagă nici dracu in seamă.Eu vă recomand să protestați in fața tribunalului să vadă și judecătorii ce se întâmplă, poate deveniți și voi puțin speciali,sau cel puțin egali cu șoferii de la tribunal.

  2. Altu Răspunde

    Mai bine v-ați da demisia să ne faceți în ciudă celor care muncesc în privat.

  3. Eu Răspunde

    Doar 10 angajati? Mai bine digitalizatii si mai scapan si de astea!

  4. Radical2 Răspunde

    Daca tot continuați să cerșiți. Cerșiți de la Coica, Govor si alti hoți consacrați ai județului. Ăștia v-au furat cu adevărat salariile. Fiind angajați la registrul Comerțului, unii de zeci de ani, ar trebui să știți foarte bine aceste lucruri.

  5. CERSETORI Răspunde

    AR TREBUI SA SCRIETI SI CARE SUNT SALARIILE DE CARE SUNTETI ATAT DE NEMULTUMITI. FACETI PANCARTE SI CU SUMELE PE CARE LE PRIMIT SAU PUBLICATI-LE SA VADA LUMEA DE CE VA PLANGETI.

    • Vulpea bi-polara Răspunde

      La cum se comporta (ca sa nu scriu prezinta) astea par dereglate neuropsihic, in nici un caz suprasolicitate. Fac apel la conducere sa le acceote cat mai repede demisiile, sa se poata manifesta in privat.

  6. Altu Răspunde

    Sunt mulți bugetari care se consideră foarte inteligenți și foarte bine pregătiți profesional. Dilema mea este următoarea: de ce se umilesc la stat pt aceste salarii de mizerie și nu merg în privat unde se câștigă foarte bine. La pregătirea lor nu ar trebui să aibă probleme. Oare de ce🤔?

  7. un cunoscător Răspunde

    Cunoscându-i pe unii personal și de multă vreme mă dezgustă până unde sunt dispuși unii să coboare. https://www.onrc.ro/index.php/ro/informatii-publice/declaratii-de-avere?id=1526

  8. Beny .... Răspunde

    La munca trantorilor!

  9. Kuka Răspunde

    Tupeu maxim, precum fostul lor șăf, ex-sinistrul gelat!

  10. Ciki Cean Răspunde

    La Draxlmaier vă dă mai mult dacă lucrați noaptea,în weekend și ore suplimentare !Mergeți acolo că e mare nevoie de voi !M-am uitat pe declaratiile de avere și aveți salarii lunare de 6-7 000 de lei,adică mai mult decât meritați .Părerea mea !

  11. Daniel Răspunde

    Ma dezgusta comentariile rautacioase din partea celor care vorbesc in necunostinta de cauza. Habar nu aveti cat de vasta este activitatea de la registrul comertului, cate legi trebuie sa cunosti si sa aplici, cat de stresant este sa inregistrezi, procesezi si eliberezi acte intr-un termen foarte scurt (de obicei 48 ore). Stiti ca acum 17-18 ani erau aprox. 25 de angajati la ORC Satu Mare iar acum au ramas in jur de 16 -17 iar volumul de munca este semnificativ mai mare, sunt mai multe firme, mai multe infiintari si modificari de SRL, PFA, II, SA, etc ? In plus, acum se ocupa si de Biroul Procedurilor Insolventei si Registrul Beneficiarilor Reali. Si nu, nu sunt angajat al registrului comertului dar depun cereri zilnic la ei si, drept urmare, vorbesc in deplina cunostinta de cauza.

    • @Daniel Răspunde

      E necesară și aici digitalizarea și toate documentele să se elibereze online !Prea multă birocrație în România,prea mulți bugetari !

    • un cunoscător Răspunde

      Și care registru al beneficiarilor reali oare din cauza cui a trebuit înființat? Iar pe mine mă dezgustă când citesc astfel de reacții ca a ta. În idea ta și la finanțe se lucrează la foc continuu????

      • Daniel Răspunde

        Iar dovedesti ca esti pe langa subiect. Registrul Beneficiarilor Reali a fost impus de catre UE conform Directivelor 2015/849 și 2018/843. Citeste si te vei lumina. ANAF Satu Mare este o institutie mult mai mare cu mult mai multi angajati (sute) dar cunosc si acolo destui care chiar isi dau interesul. In rest, nu ma pronunt. Multa sanatate si ganduri bune in postul Pastelui !

        • @Daniel Răspunde

          Care directive vin din necesitatea de a cunoaște adevărații beneficiari aflați în umbra afacerilor, adică păpușarii cu banii. Plimbă ursul în altă parte. Așa ești tu comentac care nu lucrează la ORC cum sunt eu Zâna Măseluță. Dacă tăceai deștept rămâneai.Așa te-ai făcut singur de maro.

    • Radical2 Răspunde

      La asta ce pot să-ți răspund… DIGITALIZARE se numește. Plus. Sunt firme private care caută oameni dacă e chiar atât de stresant.

  12. Pety Răspunde

    “cunoscatorule” mai bine te abtii ca te faci de ras. Omu’ iti da un raspuns argumentat si tu bati campii… Mai bine posteaza pe Tik Tok ca sa te simti si tu in largul tau.

    • un cunoscător Răspunde

      Mă @Pety, atunci hai să vedem și noi cine a facilitat apariția acestui fenomen. Ca să le luăm pe îndelete prima Directivă aia cu spălarea banilor e din 2015 iar cea de-a doua modifică și completează pe prima referitor și la combaterea finanțării terorismului e din 2018. Așa de important era și așa ne-a grăbit că uite anul ăsta și noi ne ocupăm profund de asta. Drept concluzie sunt călkăriți micii privați fiecare. Crezi că eu nu ma experimentat că sunt verificat dacă eu sunt eu și nu e altcineva în locul meu??? Niște ani întârziere acolo nu mai contează. Un fleac acolo! Mă omule eu cunosc personal pe mulți de acolo (relația “per tu” se pune????) și aș putea povesti ce și cum dar am zis că sunt domn. Dar cine sunt eu dacă voi insistați? Așa de surmenați sunt săracii …….. Vă rog nu mă provocați. Dar cineva acolo ca de obiecei s-a distrat copios. Știe persoana la cine mă refer. Atât despre argumente și de răspuns argumentat. Și la primărie dacă nu te înregistrezi nu mai stau de vorbă cu tine. Bine a zis @Eu, digitalizați fraților că trece lumea pe lângă voi. Asta dacă vreți să fiți Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă …. Că dacă vouă vă e bine și așa atunci continuați. Voi vă descalificați singuri. Că încă se plimbă de zori hârtia prin clădire.

  13. De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

    Nu am citit articolul doar am văzut poza și am crezut că știrea e că ceva cofe din piață au protestat față de chiria pe tarabă prea mare. Că așa arată unele. Apoi am văzut și titlul și am zis că hai să răsfoim că nu e ce de citit aici. Nu aveți în voi un minim de decență, un respect de sine adică.

  14. AVRAM Răspunde

    EU VREAU SA STII CE CONSIDERA EI SALARII MICI. SA NE SPUNA..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.