Ultima actualizare: ieri, 21:39

Locale

FOTO. Ultramaratonist exemplu în Carei. A alergat 120 de km după ce a avut mari probleme de sănătate

Ultramaratonist exemplu în Carei. La 40 de ani trebuia să se sprijine pentru a se putea întoarce în pat. La 46 de ani a câștigat un ultramarathon de 120 de kilometri, parcurs în 16 ore și 29 de minute. “Le Carei” este cea mai recentă competiție la care a participat agentul șef de poliție Mugurel Ioan Ghic Fischer (SPF Carei) și cel mai provocator concurs, pe care, de altfel, l-a și câștigat.
Ultramarathonul testează anduranța, rezistența mentală și condiția fizică a participanților, de altfel, am spune calități indispensabile unui polițist de frontieră capabil să execute misiunile de supraveghere a frontierei de stat.
Din 1999 face parte din structurile Poliției de Frontieră Române și în prezent este coordonatorul unei ture de serviciu din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Carei – județul Satu Mare. Deși misiunile noastre presupun o mobilitate fără cusur, Mugurel nu se putea lăuda neapărat cu condiția sa fizică. La 40 de ani a avut un moment în care a decis să își schimbe radical traiectoria, ajungând azi la statutul de învingător.
Al temerilor sale, al limitelor sale fizice și psihice, al tuturor falselor motive care ne împiedică, pe fiecare dintre noi, să ieșim din zona de confort. Și-a pus pantofii de alergare în picioare și a început, destul de timid, în 2018, să alerge câte puțin în fiecare zi. A fost un autodidact și a înțeles că autodisciplina presupune să faci ceea ce trebuie să faci, atunci când trebuie, chiar dacă nu ai chef. Se evalua singur și încerca să fie tot mai bun de la o alergare la alta.
Și, cu cât vedea că poate mai mult, cu atât mai mare îi era dorința de a se autodepăși. Până când au apărut și primele concursuri la care s-a înscris pentru a-și testa capacitățile.
A înțeles că antrenamentul, alimentația și odihna fac parte din rutina care îl va duce acolo unde numai cei puternici ajung.
Familia îi este alături în tot acest parcurs al său și îl susține din răsputeri.
Ultramarathorul de 120 km „Le Carei” a început sâmbătă după-amiază, la ora 17.00, iar traseul parcurs de cei 16 concurenți a fost preponderent în zona de frontieră – zona de competență a sectoarelor PF Carei și Berveni.
Pe toată distanța, Mugurel a avut-o alături pe soția sa, care îl aștepta la fiecare punct de control și îi asigura tot ce alergătorul avea nevoie – apă, electroliți, lanternă pentru alergarea pe timp de noapte, haine. Dar, totodată, i-a avut aproape, cu tot suportul emoțional, pe colegii săi de tură, polițiștii de frontieră careieni, ce trăiau cu intensitate fiecare nou kilometru parcurs în alegare de camaradul lor. După 16 ore și 29 de minute de alergare, pe timp de zi și pe timp de noapte, Mugurel a ajuns la linia de sosire, în centrul municipiului Carei, la Monumentul Ostașului Român, istovit, dar mândru de reușita sa.
Bucuria victoriei a fost trăită cu intensitate și de soția lui, cea care a înțeles pasiunea și dedicarea partenerului său de viață.
Ceea ce a realizat agent șef de poliție Mugurel Ghic Fischer nu face decât să ne întărească și nouă convingerea că perseverența, disciplina și efortul ne pot conduce către succese nebănuite, iar poliţistul ne îndeamnă pe fiecare dintre noi în urmarea exemplului său!
Sursa: Poliţia de Frontieră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.