Ultima actualizare: ieri, 18:14

Locale

FOTO/VIDEO. Străzi inundate în municipiul Satu Mare. Județul, sub avertizare de vreme severă

Mai multe străzi din municipiul Satu Mare au fost inundate, după precipitațiile abundente care s-au abătut asupra orașului, joi, 30 mai.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod galben pentru județul Satu Mare, dar și avertizări Cod portocaliu de vreme severă imediată. De asemenea, au fost emise și mesaje RO-alert.

Și pasajul de pe drumul Botizului a fost inundat din cauza ploilor.


CITEȘTE ȘI:

17 comentarii

  1. mUE Răspunde

    Vechiul căcat din Satu Mare. Acuma iese la suprafață. Bine că avem pasarelă pietonală. In morții mămici voastre.

    • Tekei Stefan Răspunde

      Vrei sa zici ca si pt. ploi abundente primaria si conducerea municipiului sunt de vina ????
      Pietonala lasa ca arata bine …in morti mati de sovin ce iesti !!!

      • comentator Răspunde

        Pentru faptul că s-au recepționat lucrări de proastă calitate peste tot prin municipiu exact la lucrări de canalizare că la prima ploaie mai zdravănă apa stă pe carosabil și nu se scurge pentru că onor Apaserv a pus gurile de canal mai sus decât nivelul drumului. De aia stă apa. Cine veghează la asta? Cine recepționează lucrările? De nenumărate ori s-a scris și s-a comentat despre asta dar se continuă în același stil ca și înainte. Atenție, acește lucrări de aducere la nivel sunt făcute exclusiv de Apaserv la solicitarea expresă a lor ca să nu se întâmple așa ceva. Deci cine este vinovat după tine că se tolerează starea de fapt? Și vezi să nu mă faci șovin că sunt ungur. Dar când se face ceva prost atunci contează ca să se remedieze greșeala. Toată lumea greșește dar când se perseverează în prostie și delăsare atunci trebuie intervenit. Mai ales că onor Apaserv după mine este prea bine plătit pentru asta. Értetted? Nahát akkor.
        U.i. Van is megoldás a problémára. Személyesem mondtam ezt meg Maskuliknak amire azt mondta hogy jó de akkor ezentúl többet akkor nem kell majd kivonulni a piros tűzoltókocsival megmenteni a helyzetet? Kérdezd meg tőle lássuk van-e mersze letagadni. Ennyi.

        • Sâcă Răspunde

          Ești ungur ..nu ești șovin ( zici tu ) dar bătaia spre Apaserv arată contrariul , or fi probleme cu scurgerea apei la ploi abundente…atenție ..ploi abundente cum pare că a fost și cea de aseară, dar in toată lumea se intâmplă asemenea fenomene, pe care sigur le arată toată presa, mai puțin cea pe care o accesezi tu … Tare semeni in viziunile tale cu …Puncte…. puncte ….O fi vre-o coincidență ??…..nu cred … Te autodemaști ..Măscărici..

          • comentator

            @Sâcă, tu tare semeni cu prostul satului. Nici nu știu de ce mă obosesc să-ți răspund. La o ploaie măruntă stă apa pe asfalt. Nu mă crezi vezi că stă să plouăî și du-te și vezi pe strada Basarabiei recent reabilitată ce va fi. Și poți vedea că gura de canal este cu pe puțin 5 cm dacă nu mai mult peste asfalt. Păi normal că nu se scurge. În rest îți doresc cele bune și însănătoșire grabnică la secția de psihiatrie acută de unde ai scăpat cumva.

          • comentator

            @Sâcă no vii să vezi după ploaia asta mocănească că abia a plouat ceva cum nu se scurge apa? Vii sau numai dai din gură că de aia ești plătit??? Măscăriciul lui pește prăjit, prostul țării ce ești, idiot de serviciu.

      • Ungur Răspunde

        Tekei Stefan. Cel mai prost om din Satu Mare, doamnelor și domnilor.

        • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

          Măcar de ar fi din oraș dar văd că dă cu părerea de prin Beltiug (după f.book zic asta). Și asta dacă nu e iar în Deutschland. Iar atunci se pune problema așa. Oare este atâte de pr@st sau se preface și este plătit. Aveți și altă variantă? Ce-mi place când pe vreme de campanie electorală apar din neant fel de fel de soldăței ai cauzei (și de-o parte și de alta) și dă-i și dă-i cu comentarii lingușitoare de susținere. Apoi dispar brusc.

  2. gigi Răspunde

    Oras in miscare, nu conteaza ca mergi cu barca, dar mergi. Sunt pompe la pasajul botizului, de ce nu le porneste apaserv?

    • comentator Răspunde

      Pentru că nu fac față la debitul ăsta și nu au unde împinge apa dacă canalizarea deja e plină și dă pe dinafară. De aceea ar trebui rezervooare de stocare temporare montate ca și aici sau la pasajul din Soareului și după ce se duce puhoiul se dă drumul la surplusul stocat temporar în aceste rezervoare. Altfel se tot forțează pompele care oricum nu fac față și motorul arde. Deci trebuie demontat, dus la rebobinat etc. Știe Maskulik asta, se fac 6 ani pe puțin de când i s-a zis asta. Dar el vrea plimbare cu mașinuța roșie de pompieri. Îl citez cuvânt cu cuvânt acum. Cam atât despre vizunea de manageriat al unui oraș la unii. Și la Soarelui și și pe Botizului este loc berechet pentru montarea unui rezervor tampon de stocare. Iar dimensionarea și calculul volumului necesar este floare la ureche la un specialist. dar pentru astacineva trebuie să decidă că da, avem nevoie de asta și să dea drumul la tema de proiectare. Și cine trebuie să facă asta? Baba Vanga? Nostradamus? Nu primăria?

      • gigi Răspunde

        Problema este ca nici nu le dau drumul.

        • comentator Răspunde

          @gigi, pentru că știu că tot degeaba este. În curtea stației de pompare încape lejer un rezervor tampon pentru surplus. Dincolo pe Coandă-Botizului tot așa încape una lejer undeva pe domeniul public undeva în spate la Electrolux. Și atunci nu te mai doare capul că îți vine apa înapoi și se arde pompa. Dar asta presupune gândire. Noi în chimb muncim mult și prost. Și mai ales degeaba și pe lângă. Pe Goga cu lucrarea de așa zisa modernizare au obturat parțial canalizarea pluivială, au redus secțiunea utilă de scurgere și astfel au diminuat capacitatea de preluare a apei pluviale. Așa de bine s-a lucrat. Cine a semnat recepția la lucrare de mine să-și bage diploma de inginer undeva. Este rușinea meseriei. Iar dacă citește asta șși se supără atunci să afle pe această cale că îmi pare bine că l-am supărat. Sau am supărat-o. Că nu știu.

  3. ??????? Răspunde

    Macar s- au spalat rruuumaiiii

  4. Adi Hora 😎 Răspunde

    Korházu de Florisal e de vină, pt ca mătura mizeria de la margineadrumului direct in canalizare! ☠️

  5. io Răspunde

    totul este in grafic.

  6. Cosma Răspunde

    Tekei bacsi
    Da cum arata asa bine pasarela aia cu burtocu,fata de mallul si Centru Nou cu arhitectura moderna? E frumoasa ca e verde. Si macelarirea copacilor de acolo arata bine? La 300 metri e podul Golescu,nu era urgenta pasarela.Cu banii aia putea face parc industrial la fostul IPL sa avem locuri de munca,ca nu a creat un singur loc de munca in 8 ani.Malul avea bani sa faca pasarela ca in alte orase.Cate probleme sunt si cu pasarela asta dar unii se multumesc cu putin si cam prost.

    • cosmică sanyikă Răspunde

      Și uite că de această dată sunt de acord cu tine. Nici la mine nu era printre priorități, nici măcar pe locul 10.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.