PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Nagy Szabolcs, discurs în Parlament cu ocazia Zilei Solidarității și Prieteniei dintre România și Israel

Astăzi, la București, deputatul sătmărean Nagy Szabolcs a reprezentat fracțiunile UDMR din Camera Deputaților și Senat la ședința parlamentară comună desfășurată cu ocazia Zilei Solidarității și Prieteniei dintre România și Israel. ,,După cum am spus în discursul meu, acesta este momentul sărbătoririi, momentul consolidării relațiilor dintre cele două țări, subliniind importanța relațiilor strânse și a cooperării continue din partea ambelor țări”, a transmis Nagy Szabolcs.

Redăm, mai jos, mesajul transmis de deputatul Nagy Szabolcs:

,,Această zi este semnificativă pentru UDMR din mai multe puncte de vedere, mai presus de toate pune accent pe valori comune: pune accent pe democrație, drepturile omului, diversitate și respect pentru minorități. UDMR a susținut întotdeauna comunitatea evreiască. Având în vedere istoria noastră comună și bogata moștenire culturală, recunosc contribuția importantă a comunității evreiești la diversitatea și dezvoltarea regiunilor noastre. În acest sens, Ziua Solidarității și Prieteniei este și un moment de apreciere.

Am subliniat că România a fost una dintre primele țări care a recunoscut existența statului Israel în urmă cu 75 de ani. Mai mult, România este singura țară din Europa de Est care menține relații diplomatice cu Israelul din 1948. Situația din Orientul Mijlociu este foarte tristă și avem un rol de jucat în stoparea antisemitismului, care devine din ce în ce mai puternic ca urmare a acestor situații conflictuale. Condamnăm atacurile teroriste împotriva statului Israel.

Trăim vremuri tulburi și ritmul rapid creează o atmosferă instabilă în întreaga lume. În aceste vremuri nesigure, trebuie să alegem lideri politici care să abordeze probleme reale și să se concentreze pe agendele cetățenilor, evitând risipa de energie în lupte politice fără rost”.