Ultima actualizare: azi, 18:14

Locale

Podul peste Someș de la Potău este finalizat. Marți se inaugurează

Podul peste Someș de la Potău este finalizat, iar marți se inaugurează. Noua construcție va face legătura între Țara Codrului și Țara Oașului.

Construcția noului pod peste râul Someș, din zona Potău – Cărășeu, a fost finalizată, anunță Primăria Medieșu Aurit: ,,Când planurile devin realitate, calitatea vieții poate într-adevăr să se îmbunătățească. Suntem pregătiți de mult să trecem pe aici Someșul. Astăzi, acest lucru este posibil!”

Inaugurarea noului pod va avea loc la începutul săptămânii viitoare, marți, 4 iunie, de la ora 11.00.

Podul are două benzi de circulație, având un gabarit de 9,80 m între parapete în care se încadrează lățimea carosabilă de 7,80 m și un trotuar de 2,0 m. Are structură din beton precomprimat, grinzi simplu rezemate pe patru deschideri, rezultând o lungime totală a suprastructurii de 121,50 m si o lungime totala a podului de 131,30m.

7 comentarii

  1. S Răspunde

    Este si drum pana la pod ?

  2. Sci-fi Răspunde

    Drum nu este necesar. Se va aplica metoda teleportării.

  3. Vizionaru Răspunde

    România lucrului bine făcut, sub conducerea UDMR! Vai Steaua ta băi umflatule ! Aia au făcut un pod tu nu ai reușit sa asfaltezi doi kilometrii! Marș la concursul de tăiat porci UDMR!

    • Don Quijote de Satu Mare Răspunde

      Care pod tot din banii de la județ s-a făcut. E chestie de necorelare ca să nu zicem amatorism. Adică faci pod dar nu ai acces la ea. Adică este ceva drum de pământ dar aia nu este decât ceva drum agricol și nicidecum pentru trafic auto. Așa că dezumflă-te că ești caraghios. Pe vremea lui Coica era mai bine că nu era pericol ca săp se facă ceva, nu? Panaramă ce ești.

  4. Cosmin Răspunde

    Probabil era interesant daca faceau si dj193 ,drumul cu care trebuia sa aib legatura podul, cu care se laudau ca anul acesta il modernizeaza si anuntau cu mare tromba prin ziare ca sa semnat contractul si ca este finantare si ca au avize . Tot ce se intampla pe drum sunt eternele carpeli anuale sau chiar bianuale. Oare nu sa pus valiza in portbagaj?

    • saridon Răspunde

      Era dacă se făcea. Dar alt proiect, altă licitație, alt caiet de sarcini și tot ce vrei. Ce bine. Să nu cumva să ne gândim integrat. Facem pod care nu are drum de acces, facem pasarelă de pietoni și bicicliști dar pista e ciuciu undeva. Maid urmează și aia. Aveți puțintică răbdare că nu merge așa ușor. Satu Mare se mișcă!! Uraaa! Știți cum se mișcă? Brownian.

  5. Adrian Cazma (groparul PNL Satu Mare) Răspunde

    Felicitări Pataki!
    Succes Govora!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.