Ultima actualizare: azi, 12:32

Locale

Tratamente de reabilitare medicală și fizioterapie pentru adulți la Centrul Fericitul Scheffler János

Răspunzând provocărilor, nevoilor și cerințelor epocii moderne, la Centrul Fericitului Scheffler János cade tot mai mare accent pe serviciile de reabilitare destinate adulților, cu ajutorul personalului pregătit al instituției, care include tratamente de reabilitare medicală și fizioterapie individuală și în grup, kinetoterapie clasică și în apă, precum și examinări medicale de recuperare.

Kinetoterapia este una dintre cele mai vechi metode terapeutice, care, în ultimele decenii, a fost utilizat cu mare succes atât în prevenție, cât și în reabilitare. Are un rol important în tratarea leziunilor sportive, în perioada pregătirii pacientului pentru intervenții chirurgicale, totodată este indispensabilă în creșterea mobilității articulare și a forței musculare în perioada postoperatorie a pacienților. Prescrisă de un medic specialist de recuperare medicală, în cele mai multe cazuri, kinetoterapia combinată cu fizioterapie poate prezenta o soluție excelentă în stimularea mobilității articulare, a forței musculare și în cazul unor probleme cardio-vasculare, neurologice, endocrinologice, etc.

Pe lângă kinetoterapia clasică și cea în apă, pacienții pot beneficia și de proceduri de hidroterapie, de terapie tridimensională pentru tratarea scoliozei după principiile Schroth, de elongații vertebrale tridimensionale cervico-dorso-lombare, proceduri de electroterapie, terapii cu unde de șoc (Shockwave), respectiv terapie TECAR, terapie cu laser, bioptron, terapii cu ultrasunete, crioterapie, magnetoterapie și multe altele. Pe lângă aceste proceduri, paleta ofertelor este completată cu tratament cu duș subacval, hidromasaj, baie galvanică patrucelulară, evaluări posturale, evaluări cu podoscop, mobilizări cu artromot al genunchiului și firește, masaj terapeutic. Kinetoterapia are, de asemenea, un rol important în remedierea ținutei pacienților, deoarece în cazul celor care duc o viață sedentară se dezvoltă rapid problema unei posturi incorecte a corpului, iar în cazul elevilor scolioza. Astfel, o terapie adecvată poate preveni nenumărate probleme.

Dr. Vașadi Ancuța Rodica, medic specialist în domeniul reabilitării, așteaptă pacienții la Centrul Fericitul Scheffler János, odată pe săptămână, între orele 16.00 și 20.00 la consultații destinate adulților, disponibile pentru această categorie de vârstă. Pentru programările la consultațiile de reabilitare pentru adulți, vă puteți prezenta personal la recepția Centrului Boldog Scheffler János, situată la adresa Ștefan cel Mare nr. 9, sau puteți suna la numerele de telefon 0361-408872 sau 0770-737471, în fiecare zi lucrătoare, între orele 8:00 și 18:00.

Pentru alte informații despre tratamentele și activitățile instituției, puteți accesa noul site web: https://bsjk.ro/, sau pagina de Facebook: https://www.facebook.com/BSJKozpont.

Despre Centrul Fericitul Scheffler János:

Sub egida Asociației Surorilor de Caritate din Satu Mare, Centrul Fericitul Scheffler János oferă asistență de 12 ani atât copiilor, cât și adulților din Satu Mare. Misiunea de peste un secol și jumătate a surorilor a fost preluată acum de profesioniști civili, care prin munca lor susțin dezvoltarea sănătoasă și eficientă a copiilor din regiune și reabilitarea adulților. La începuturile sale, centrul își concentra activitatea pe furnizarea unor servicii integrate de îngrijire pentru copiii cu nevoi educaționale speciale, astfel că mulți identificau Centrul Boldog Scheffler János doar cu una dintre ramurile sale, Centrul de Reabilitare și Terapie pentru Copii. În ultimii ani, însă, Centrul Fericitul Scheffler János și-a extins activitatea și în alte direcții, incluzând un Centru de Prevenție și Dezvoltare, care se concentrează pe prevenție, menținerea sănătății și dezvoltarea armonioasă, precum și un Centru de Reabilitare și Terapie Medicală pentru Adulți, care oferă servicii de fizioterapie specializate pentru adulți.

edf